36 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Κοσμοσυρροή στα καταστήματα της Apple για τις μπαταρίες

Μεγάλες προσπάθειες να χειριστούν την εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση καταβάλουν τα καταστήματα της Apple μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την ειδική διαδικασία αντικατάστασης μπαταριών ώστε να λυθεί το πρόβλημα επιβράδυνσης των παλιών iPhones.

Η εταιρεία προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις που εγέρθηκαν και προτού αντιμετωπίσει εντός δικαστικών αιθουσών τις μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί εις βάρος της, αποφάσισε να μειώσει κατακόρυφα την τιμή των μπαταριών για όλα τα παλαιότερα iPhone. Να υπενθυμίσουμε ότι ο σάλος προκλήθηκε όταν η εταιρεία δήλωσε σε συνέντευξή της πως επιβραδύνει μέσω λογισμικού τα παλαιότερα IPhone ώστε να μην αντιμετωπίσουν άλλου είδους προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω παλαιότητας μπαταρίας.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εκπτωτική αντικατάσταση μπαταριών, αμέτρητοι πελάτες συρρέουν στα καταστήματα της Apple, προκαλώντας χάος στα μέχρι πρότινος πλήρως οργανωμένα καταστήματά της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν περιπτώσεις που οι πελάτες ενδέχεται να περιμένουν ώρες για να δουν έναν τεχνικό της εταιρείας ενώ σε κάποια άλλα καταστήματα της εταιρείας έχουν στηθεί ειδικά σταντ για τους πελάτες που θέλουν να αντικαταστήσουν μια μπαταρία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η άνευ προηγουμένου αύξηση των επισκεπτών έχει εξαντλήσει τις μπαταρίες από πολλά καταστήματα της Apple με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να καταγράφουν απλά την ζήτηση να προχωρούν στην παραγγελία των μπαταριών και να ειδοποιούν τους πελάτες μέρες αργότερα αφού έχουν παραλάβει την μπαταρία.

Οι εργαζόμενοι των Apple Store, μάλιστα αναφέρουν ότι πολλές από τις μπαταρίες αντικατάστασης πηγαίνουν σε χρήστες που δεν χρειάζονται πραγματικά νέα μπαταρία και για τους οποίους η αντικατάσταση της μπαταρίας δεν θα επιταχύνει το παλιό τους iPhone.

Ωστόσο υπάρχουν και οι πελάτες που δεν εμπιστεύονται τους υπαλλήλους όταν τους ενημερώνουν ότι χρειάζονται νέα μπαταρία. «Θα έλεγα ότι λιγότερο από το 10% των μπαταριών που έχουμε παραγγείλει χρειάζονται πραγματικά αντικατάσταση» αναφέρουν ο τεχνικός ενός καταστήματος στην Αμερική.

«Είναι πραγματικά άσχημο το γεγονός ότι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη από νέα μπαταρία χρειάζεται να περιμένουν γιατί άλλοι εκμεταλλεύονται την προσφορά της εταιρείας» συμπληρώνει.

Οι τεχνικοί της Apple τρέχουν ένα διαγνωστικό τεστ για να δυο πόσο «γερασμένη» είναι η μπαταρία ενός τηλεφώνου προτού την αντικαταστήσουν. Επί της ουσίας μετρούν πόσους κύκλους έχει περάσει η μπαταρία και πόση από την αρχική της χωρητικότητα έχει μείνει.

Ωστόσο ακόμα κι αν το τεστ αποδείξει ότι η μπαταρία λειτουργεί όπως πρέπει αρκετοί πελάτες αποδεικνύονται δύσπιστοι ζητώντας επίμονα την αντικατάσταση.

Μέχρι στιγμής οι παραδόσεις νέων μπαταριών και κατά συνέπεια η αντικατάστασή τους διαρκεί μια εβδομάδα

Προβλήματα παράδοσης εντοπίζονται στις μπαταρίες του iPhone 6 Plus, οι οποίες θα παραδοθούν τον Μάρτιο ή και τον Απρίλιο μιας και το τηλέφωνο δεν κατασκευάζεται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην κατοχή του το MacRumors.

Αναμονή δύο εβδομάδων υπάρχει και για τις μπαταρίες αντικατάστασης iPhone 6 και iPhone 6S Plus,

Το εν λόγω πρόβλημα έχει προκαλέσει και τις ανησυχίες των επενδυτών της Wall Street, οι οποίοι θεωρούν πως η αντικατάσταση των μπαταριών μπορεί να ρίξει τις πωλήσεις στα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays εάν το 10% των χρηστών του iPhone για τους οποίου προβλέπεται αντικατάσταση επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, η Apple θα μπορούσε να πουλήσει 16 εκατομμύρια λιγότερα iPhones φέτος, γεγονός που θα κοστίσει στην εταιρεία περί τα 10 δισ. δολάρια σε χαμένες πωλήσεις.

Οι χρήστες που επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά της Apple μπορούν να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους, όπου θα ισχύει και η προσφορά.

Παρότι δεν μπορείτε να τρέξετε κάποιου είδους διαγνωστικό τεστ από το σπίτι για να δείτε αν και πόσο η παλιά σας μπαταρία επηρρεάζει την χρήση του iPhone η Apple έχει διευκρινίσει ότι σε μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού η εταιρεία θα προσφέρει μια αναλυτική εικόνα για την υγεία της μπαταρίας σας η οποία θα σας ενημερώνει εάν χρειάζεται αντικατάσταση ή όχι.

Επιπλέον μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης μέσω της Apple μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Επιπλέον μπορείτε να κατεβάσετε ένα τεστ ταχύτητας της μπαταρίας για να δείτε αν η συσκευή έχει επιβραδυνθεί.

Διαβάστε επίσης: Αλλάξτε την μπαταρία στο παλιό σας iPhone σε πολύ χαμηλή τιμή λόγο του Batterygate που ξέσπασε!

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η αντικατάσταση της μπαταρίας των 29 δολαρίων της Apple μπορεί να γίνει μόνο μια φορά για κάθε τηλέφωνο. Εάν αντικαταστήσετε σήμερα την μπαταρία σας με 29 δολάρια, θα πρέπει να πληρώσετε 79 δολάρια σε περίπτωση που χρειαστείτε αντικατάσταση για το ίδιο τηλέφωνο στο μέλλον.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο