27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Μετά από 7 χρόνια κατρακύλας στις πωλήσεις των PC, το 2019 φαίνεται ότι θα έχει θετικό πρόσημο!

Σίγουρα δεν θα είναι λίγες οι φορές που σε συζητήσεις με τεχνολογικό ενδιαφέρον θα έχετε ακούσει την φράση, “Το Pc πέθανε”! Και όμως ενώ φαινόταν αυτό ότι ήταν πράγματι σωστό, καινούργια δεδομένα δείχνουν ότι το 2019 για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια θα δούμε μία τελείως διαφορετική εικόνα!

Σύμφωνα τουλάχιστον και με την τελευταία αναφορά που παρουσίασε το στατιστικό γραφείο Canalys, οι αποστολές των PC αναμένεται να κινηθούν θετικά το 2019. Βέβαια μην περιμένετε και καμία φοβερή αύξηση, αφού θα είναι μόλις 0.3%, αλλά όταν βλέπεις ένα θετικό νούμερο για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, είναι να μην το επισημαίνεις!?

Έτσι από την έκθεση που παρουσίασε η εταιρεία, φαίνεται ότι η περιοχή της Ασίας/Ωκεανίας, εκτός της Κίνας, θα παρουσιάσουν μία αύξηση της τάξεως του 0.9% στην ετήσια απόδοση, ενώ η Βόρεια Αμερική αναμένεται να φτάσει στο 0.5%. Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τις αγορές της Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής και της Κίνας, όπου εκεί αναμένουμε πτώση.

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood μόνο για τους αναγνώστες του iTechNews.gr

Ο επικεφαλής αναλυτής Alastair Edwards ανέφερε ότι τα Windows 10 θα εξακολουθήσουν να είναι η κύρια αιτία ν’ αλλάξει κάποιος τον υπολογιστή του. Την ίδια στιγμή επεξεργαστές 14nm από την Intel δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή παρά μόνο από την AMD, αλλά αυτή η κατάσταση αναμένεται να διορθωθεί μέσα στο 2019, οπότε σίγουρα θα βοηθήσει στο ν’ αυξηθεί ο αριθμός των αποστολών των PC.

Τέλος η Canalys υπολογίζει ότι για φέτος ο αριθμός των αποστολών των PC (desktops, notebooks και 2-σε-1 προϊόντα) θα φτάσει τις 261.7 εκ συσκευές, ενώ το 2019 θα φτάσει στις 262.6 εκ συσκευές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο