27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Microsoft – Αφαίρεσε online βάση δεδομένων με πάνω από 10 εκ πρόσωπα που κρατούσε….για εκπαιδευτικούς λόγους!

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Microsoft κατάργησε μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 10 εκατομμύρια πρόσωπα, τα οποία προορίζονται ως σύνολο δεδομένων δοκιμών και κατάρτισης για τους αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου, σύμφωνα με έκθεση της Financial Times.

Γνωστή ως MS Celeb, η βάση δεδομένων περιείχε περισσότερες από 10 εκατομμύρια εικόνες περίπου 100.000 ατόμων, σε μεγάλο βαθμό αντιγραμμένες από διαθέσιμες στο διαδίκτυο πηγές. Ενώ δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποια μεμονωμένη φωτογραφία στο σύνολο των δεδομένων, ο όγκος των εικόνων και τα δομημένα δεδομένα που τα συνοδεύουν, καθιστούσαν το σύνολο των δεδομένων εξαιρετικά χρήσιμα σε προγράμματα κατάρτισης για να αναγνωρίσουν το πρόσωπο ενός ατόμου σε διάφορες φωτογραφίες.

Η απόσυρση έλαβε χώρα μετά από προηγούμενη έρευνα του Financial Times, που διαπίστωσε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που εκπροσωπούνταν στο σύνολο δεδομένων δεν το γνώριζαν και δεν δέχτηκαν τη χρήση των φωτογραφιών τους. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι το σύνολο δεδομένων ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικά ζητήματα βάσει του κανονισμού για την γενική προστασία δεδομένων, η οποία επιβάλλει σημαντικές απαιτήσεις για την αποθήκευση και τη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου.

Mi 9T – Είναι το K20/K20 Pro και έρχεται και επίσημα προς τα εδώ σιγά-σιγά!? Αποκτήστε το σήμερα στα 352€ με το κουπόνι μας από το Geekbuying!

Ειδικότερα, η Microsoft δεν ανακοίνωσε την κατάργηση του συνόλου δεδομένων και υποβάθμισε τη σημασία της σε ένα σχόλιο της FT. “Ο χώρος προοριζόταν για ακαδημαϊκούς σκοπούς”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Το site το έτρεχε ένας υπάλληλος που δεν είναι πλέον στη Microsoft και από τότε έχει αφαιρεθεί.”

Δύο παρόμοια σύνολα δεδομένων που διεξήχθησαν από το πανεπιστήμιο του Duke και το Stanford καταργήθηκαν επίσης μετά την αναφορά του FT.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο