27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Microsoft – Ναι, μπορεί να δείτε ένα ψευδές μήνυμα που να σας λέει “Αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει Windows 11”! Τι να κάνετε τότε!

Εάν διαθέτετε υποστηριζόμενη συσκευή, αλλά βλέπετε το σφάλμα “Αυτός ο υπολογιστής δεν πληροί όλες τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11” στη σελίδα του Windows Update, δεν είστε μόνοι.

Με τα Windows Insiders, η Microsoft δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα σας ενημερώνει για την κατάσταση συμβατότητας των Windows 11 απευθείας στο Windows Update. Το νέο μήνυμα στο Windows Update θα σας δώσει την κατάσταση “Αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει Windows 11” ή “αυτός ο υπολογιστής μπορεί να εκτελέσει Windows 11” εκεί.

Το μήνυμα είναι μια βολική και πιο απλή εναλλακτική λύση στην εφαρμογή PC Health Check και σε άλλα εργαλεία τρίτων. Ωστόσο, υπήρξαν κάποια σφάλματα στην πορεία. Το ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή το Windows Update στα Windows 10 είναι η δυνατότητα ακριβούς αναφοράς της κατάστασης συμβατότητας των Windows 11.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, όταν οι χρήστες με μια συμβατή συσκευή ελέγχουν για ενημερώσεις, τα Windows 10 αναφέρουν εσφαλμένα το μήνυμα σφάλματος «Αυτός ο υπολογιστής δεν πληροί αυτήν τη στιγμή όλες τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11. Λάβετε τις λεπτομέρειες και δείτε αν υπάρχουν πράγματα που μπορεί να γίνει στην εφαρμογή PC Health Check ».

Το σφάλμα εμφανίζεται σε υπολογιστές που πληρούν τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση των Windows 11 και δεν φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένος, σύμφωνα με πολλές αναφορές που είδαμε. Το πρόβλημα έχει αναφερθεί από τους αναγνώστες και τους χρήστες μας στο Κέντρο σχολίων:

Το PC Health Check λέει ότι ο υπολογιστής μπορεί να εκτελέσει Windows 11. Αλλά το Windows Update εξακολουθεί να λέει ότι “αυτός ο υπολογιστής δεν πληροί προς το παρόν όλες τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11”. Η επανεκκίνηση και ο έλεγχος για ενημερώσεις δεν βοηθούν.

Οι ψευδείς αναφορές εμποδίζουν την αναβάθμιση των Windows 11 σε υποστηριζόμενο υλικό, αλλά οι χρήστες εξακολουθούν να επιλέγουν τη λήψη και εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος μέσω του Installation Assistant ή των Windows 11 ISO.

Ευτυχώς, για όσους επηρεάζονται από το ζήτημα, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για γνωστό ζήτημα και ότι η εταιρεία ερευνά ενεργά το θέμα και εργάζεται για επίλυση. Ας ελπίσουμε ότι η Microsoft θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ζητήματα διακομιστή με το Windows Update που έχει ως αποτέλεσμα ψευδή σφάλματα των Windows 11.

“Έχουμε επίγνωση του προβλήματος και εργαζόμαστε επί του παρόντος για επίλυση”, μας είπε το προσωπικό υποστήριξης της Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση ψευδούς συμβατότητας αναφέρεται όχι μόνο μέσω του Windows Update αλλά και στη σελίδα προδιαγραφών της Microsoft.

Η Microsoft συμβουλεύει τους χρήστες να υποβάλουν την αναφορά στο Feedback Hub για να βοηθήσουν την εταιρεία να προσδιορίσει τη βασική αιτία.

 

Απαιτήσεις διάθεσης των Windows 11

Εκτός από τον νέο επεξεργαστή και τις απαιτήσεις TPM 2.0, θα χρειαστείτε επίσης Windows 10 έκδοση 2004 ή μεταγενέστερη για να δείτε την ειδοποίηση.

Επιπλέον, πρέπει να έχει εγκατεστημένη την ενημέρωση Σεπτεμβρίου. Εάν δεν έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, η ειδοποίηση των Windows 11 δεν θα εμφανίζεται στο Windows Update.

Πριν από την αναβάθμιση στα Windows 11, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τη λειτουργία VBS για να μειώσετε την απόδοση και τα προβλήματα παιχνιδιού.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο