25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Νέοι φακοί ειδικών λειτουργιών από την CyanskyLight!

Η εταιρείας CyankyLight διαθέτει μια μεγάλη γκάμα φακών που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. Η ποιότητα των προϊόντων της κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι φακοί της CyanskyLight μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες όπως στρατιωτικοί, καταδρομείς, αστυνομικοί, ιδιωτικοί ερευνητές, μηχανικοί, τεχνικοί αλλά και χομπίστες όπως κυνηγοί, ψαράδες, ορειβάτες, εκδρομείς υπαίθρου. Πρόσφατα η CyankyLight παρουσίασε δύο νέα μοντέλα φακών για ειδικές χρήσεις. Πρόκειται για τους φακούς Cyansky K3-I8 και Cyansky HS6R. Ο K3-I8 είναι ένας φακός υπέρυθρου φωτός με εμβέλεια 350 μέτρα και ο HS6R είναι ένας φακός κεφαλής τριών λειτουργιών, λευκού και κόκκινου φωτός, με εμβέλεια 170 μέτρα. Ας τους δούμε λίγο καλύτερα:

Cyansky K3-I8

Ο φακός Cyansky K3-I8 μοιάζει σχεδιαστικά με τον Cyansky K3 που έχουμε παρουσιάσει ήδη στην ιστοσελίδα μας. Η μόνη διαφορά των δύο μοντέλων είναι ότι ο K3-I8 δεν διαθέτει κουμπί αλλαγής των φωτεινότητας στη λαβή. Διαθέτει μόνο τον διακόπτη λειτουργίας που βρίσκεται στο καπάκι της μπαταρίας, κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, με βαφή υψηλής αντοχής, σε χρώμα μαύρο. Εξωτερικά έχει σκληρή ηλεκτροστατική και αντι-ολισθηρή επίστρωση που σε συνδυασμό με τις αυλακώσεις στο σώμα του, συμβάλουν στο να τον κρατάμε με σταθερότητα. Οι διαστάσεις του είναι: μήκος: 14,86 cm, διάμετρος προβολέα: 4,00 cm και διάμετρος λαβής: 2,54 cm. Το βάρος του είναι, με μπαταρία: 193 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία: 120 γραμμάρια. O φακός λοιπόν έχει μικρό μέγεθος και βάρος, έτσι μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας.

Μπροστά στον προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί υψηλής διαπερατότητας και χαμηλής ανακλαστικότητας. Εσωτερικά είναι επενδεδυμένος με ανακλαστήρα υψηλής ποιότητας, ώστε να  προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας. Ο K3-I8 είναι εξοπλισμένος με την τελευταίας γενιάς λυχνία LED υπέρυθρων Osram IR 850 nm. Ο φακός έχει ισχύ 5000mW και εμβέλεια 350 μέτρα.

Ο K3-I8 τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700. Διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C. Έτσι για να την φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να την συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 5.000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου τρεις ώρες. Η αυτονομία του φακού φτάνει τις πέντε ώρες, στην κάθε φόρτιση.

Μέσα στη συσκευασία του  θα βρούμε: Τον Cyansky K3-I8, μια μπαταρία 21700 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης type-C, δύο εφεδρικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, ένα εφεδρικό λαστιχένιο κάλυμμα του διακόπτη λειτουργίας, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και μια πλαστική θήκη ζώνης. Προαιρετικά μπορούμε να προμηθευτούμε τα ειδικά αξεσουάρ στερέωσης σε διάφορα είδη όπλων ή κράνους και το ειδικό καπάκι μπαταρίας με τον διακόπτη απομακρυσμένης λειτουργίας. Η CyankyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον φακό και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση: Ο Cyansky K3-I8 είναι ένας φακός για ειδική χρήση. Η φωτεινή δέσμη του δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. Γίνεται αντιληπτή μόνο με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού νυχτερινής όρασης NVG (Night Vision Goggle) ή NVD (Night Vision Device). Όταν λοιπόν χρησιμοποιούμε τον K3-I8, μαζί με τα γυαλιά νυχτερινής όρασης, έχουμε άριστη ορατότητα μέχρι την απόσταση των 350 μέτρων, ενώ παράλληλα δεν γινόμαστε αντιληπτοί από κανέναν, αφού ο υπέρυθρος φωτισμός του φακού δεν είναι ορατός στο ανθρώπινο μάτι. Αυτό το χαρακτηριστικό του φακού τον καθιστά μοναδικό! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ειδικές νυχτερινές στρατιωτικές αποστολές ή παρακολουθήσεις, αλλά και στο κυνήγι.

Ο φακός διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ο Cyansky Κ3-I8 διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX-8 για για χρήση σε περιβάλλον με υγρασία ή όταν βρέχει. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πολύ πρακτική είναι και η θήκη του για την ζώνη. Μπορούμε να την περάσουμε στη ζώνη μας και να τοποθετήσουμε σε αυτή τον φακό. Αν του προσαρμόσουμε το λουράκι που υπάρχει επίσης στη συσκευασία, μπορούμε να τον κρεμάσουμε στο σακίδιό μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρία. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής και καλώδιο για να την φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Επειδή η φωτεινή του δέσμη δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι, πρέπει να προσέχουμε να μην παραμείνει ανοιχτός, χωρίς να το αντιληφθούμε. Προτείνεται να τον αποθηκεύουμε με ελαφρώς ξεβιδωμένο το καπάκι ώστε να μην μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά λάθος.

Cyansky HS6R

Ο Cyansky HS6R είναι ένας φακός που φοριέται στο κεφάλι. Αυτό σημαίνει ότι είναι χρήσιμος όταν πρέπει να δουλέψουμε και με τα δύο χέρια σε σκοτεινό περιβάλλον. Ο HS6R έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο. Είναι στηριγμένος πάνω σε μια μεταλλική βάση, με τη βοήθεια δύο αρθρώσεων που βρίσκονται στις μικρές του πλευρές. Έτσι μπορούμε εύκολα να τον στρέφουμε κατακόρυφα για να ρίχνουμε το φως του εκεί που πρέπει. Στη μεταλλική βάση είναι περασμένος ένας ελαστικός ρυθμιζόμενος ιμάντας με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να στηρίξουμε τον φακό γύρω από το κεφάλι μας. Ο HS6R είναι κατασκευασμένος από μέταλλο, με βαφή υψηλής αντοχής, σε χρώμα μαύρο. Ο ιμάντας έχει μαύρο χρώμα και πάνω του υπάρχει το λογότυπο της Cyansky σε χρώμα γαλάζιο. Οι διαστάσεις του φακού είναι: μήκος: 8,50 cm, ύψος: 4,00 cm και πλάτος: 3,60 cm. Το βάρος του είναι με μπαταρία: 165 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία: 118 γραμμάρια.

Ο HS6R διαθέτει τέσσερεις λυχνίες LED. Αυτές είναι: 2 λυχνίες LED τύπου 2835 SMD της εταιρείας Everlight που δίνουν κόκκινο φως, μια λυχνία LED τύπου SST40 της εταιρείας Luminus, λευκού φωτισμού και μια λυχνία LED τύπου SST20 της εταιρείας Luminus, επίσης λευκού φωτισμού. Οι βοηθητικές λυχνίες κόκκινου φωτός βρίσκονται στις άκρες και οι δύο λευκές στη μέση. Η βασική λυχνία είναι η SST40 και οι υπόλοιπες είναι βοηθητικές και μπορούν να δουλέψουν με πολλούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Ο φακός διαθέτει δύο διακόπτες λειτουργίας. Ο ένας βρίσκεται στο πλάι δεξιά και ο άλλος επάνω δεξιά. Είναι έτσι τοποθετημένοι ώστε να μπορούμε να τους χειριστούμε με το ένα χέρι. Ο πλαϊνός διακόπτης είναι ο βασικός και με αυτόν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη βασική λυχνία. Οι διαθέσιμες επιλογές, διαδοχικά, είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 1.200 lumens και απόσταση δέσμης στα 170 m, Υψηλή με φωτεινότητα 500 lumens και απόσταση δέσμης στα 110 m, Μέση με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 60 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 28 m. Στη φωτεινότητα turbo η αυτονομία του φακού φτάσει στις 2 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 3 ώρες, 14 ώρες και 60 ώρες αντίστοιχα. Με το επάνω κουμπί μπορούμε να ενεργοποιήσουμε, με διαδοχικά πατήματα, τις βοηθητικές λυχνίες. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: Για το λευκό φως: Υψηλή με φωτεινότητα 500 lumens και απόσταση δέσμης στα 63 m, Μέση με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 35 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 18 m. Η αυτονομία του φακού για τις τρεις αυτές επιλογές είναι 3 ώρες, 14 ώρες και 60 ώρες αντίστοιχα. Ο βοηθητικός κόκκινος φωτισμός δουλεύει σταθερά ή αναβοσβήνει και έχει φωτεινότητα 10 lumens και απόσταση δέσμης στα 24 m. Η αυτονομία του κόκκινου φωτός φτάνει τις 60 ώρες αν ανάβει σταθερά και τις 120 ώρες αν αναβοσβήνει. Να σημειώσουμε ότι οι βοηθητικές λυχνίες του φακού μπορούν να ανάβουν συγχρόνως με τη βασική λυχνία, προσφέροντας αθροιστική φωτεινότητα.

Ο Cyansky HS6R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 18650. Στην κάτω πλευρά του φακού υπάρχει μια θύρα type-C, κάτω από ένα προστατευτικό καπάκι, για τη φόρτιση της μπαταρίας. Πάνω στο βασικό κουμπί χειρισμού θα βρούμε μια ενδεικτική λυχνία για τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας. Αυτή ανάβει πράσινη όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αναβοσβήνει πράσινη όταν η στάθμη είναι μεταξύ 80% και 50%, ανάβει κόκκινη όταν  η στάθμη είναι μεταξύ 50% και 20%, αναβοσβήνει κόκκινη όταν στάθμη της μπαταρίας είναι μικρότερη από 20%. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης η λυχνία ανάβει κόκκινη και γίνεται πράσινη όταν η μπαταρία γεμίσει. Η χωρητικότητά της μπαταρίας είναι 2.600 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

Μέσα στη συσκευασία του φακού θα βρούμε: Τον Cyansky HS6R, μια μπαταρία 18650 ένα εφεδρικό λαστιχάκι στεγανοποίησης, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης και ένα αυτοκόλλητο από αφρώδες υλικό που μπορούμε να τοποθετήσουμε στη βάση του φακού για περισσότερη άνεση όταν τον φοράμε στο κεφάλι. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky HS6R και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση: Ο Cyansky HS6R μπορεί να λειτουργεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον βασικό προβολέα για να φωτίσουμε στοχευμένα σε μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια πορεία στην ύπαιθρό. Ο φωτισμός του βοηθητικού λευκού προβολέα έχει μικρότερη εμβέλεια αλλά μεγαλύτερη διάχυση. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί σε κοντινές αποστάσεις για επισκευές ή όταν ψάχνουμε κάτι ή ακόμα και για διάβασμα. Ο κόκκινος φωτισμός μπορεί να φανεί χρήσιμος σε μια έκτακτη περίπτωση για λόγους ασφαλείας ή για να φωτίσουμε σε κοντινή απόσταση χωρίς να προσελκύουμε τα έντομα. Όταν χρειαζόμαστε πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη μπορούμε να ανάψουμε μαζί τον βασικό και τον βοηθητικό λευκό προβολέα. Έτσι θα έχουμε φωτεινότητα  1.400 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 170 μέτρα!

Ο φακός είναι πολύ βολικός στη χρήση και αν φορεθεί σωστά δεν κουράζει καθόλου. Η χρήση του αυτοκόλλητου αφρώδους υλικού προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η δυνατότητα ρύθμισης καθ’ ύψος είναι πολύ χρήσιμη, αφού μπορούμε να εστιάσουμε με μεγάλη ακρίβεια σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Αν θέλουμε, μπορούμε να προμηθευτούμε και το ειδικό εξάρτημα για τη στερέωση του φακού σε κράνος εργασίας. Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στη μικρότερη φωτεινότητα των 30 lumens, ο φακός θα ανάβει για 60 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία.

Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον βοηθητικό προβολέα του φακού είναι στα 4000 K. Αυτό το τεχνικό χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με τη φωτεινότητά του, έχει σαν αποτέλεσμα την απόδοση των φυσικών χρωμάτων των αντικειμένων, προσφέροντας έτσι ξεκούραστη χρήση ακόμα και στο διάβασμα!

Ο φακός είναι εξοπλισμένος με κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ο Cyansky HS6R διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX-8 για χρήση σε περιβάλλον με υγρασία ή όταν βρέχει. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συμπέρασμα

Οι φακοί Cyansky K3-I8 και HS6R είναι δύο φακοί για ειδικές χρήσεις, με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο K3-I8 είναι ένας φακός υπέρυθρου φωτός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μαζί με ειδικά γυαλιά νυχτερινής όρασης. Ο φωτισμός του είναι αόρατος με γυμνό μάτι. Ο HS6R είναι ένας πολύ-λειτουργικός φακός κεφαλής που μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλούς επαγγελματίες. Και τα δύο μοντέλα έχουν άριστη ποιότητα κατασκευής και μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Μπορούμε να τους αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight σε τιμές προσφοράς! Ο Cyansky K3-I8 στοιχίζει 79,95 $ και ο Cyansky HS6R 74,95 $ ενώ τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν, για αγορές πάνω από 99,00 $. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου και παράδοση σε 15 μέρες.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο