30.3 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Snapdragon 7s Gen 3 φέρνει επανάσταση στα smartphones μεσαίας κατηγορίας

Η Qualcomm ανακοίνωσε το νέο Snapdragon 7s Gen 3 SoC, προσφέροντας σημαντικές αναβαθμίσεις στην απόδοση για smartphones μεσαίας κατηγορίας.

Ο νέος επεξεργαστής υπόσχεται 20% ταχύτερη CPU και εντυπωσιακή αύξηση 40% στην απόδοση της GPU σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Ο Snapdragon 7s Gen 3 έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά των πρόσφατα ανακοινωθέντων Snapdragon 7 Plus Gen 3 και Snapdragon 7 Gen 3, στοχεύοντας στην κατηγορία των προσιτών συσκευών υψηλών επιδόσεων. Παρά το γεγονός ότι είναι ο λιγότερο ισχυρός της τριάδας, ο νέος επεξεργαστής φέρνει σημαντικές βελτιώσεις που αναμένεται να αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης σε διαδόχους συσκευών όπως το Motorola Edge 50 Fusion και το Redmi Note 13 Pro.

Η αρχιτεκτονική του νέου επεξεργαστή περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A520. Συγκεκριμένα, ένας πυρήνας Cortex-A720 λειτουργεί στα 2,5GHz, τρεις στα 2,4GHz, ενώ οι τέσσερις μικρότεροι πυρήνες χρονίζονται στα 1,8GHz. Η χρήση νεότερων πυρήνων CPU σε έναν επεξεργαστή μεσαίας κατηγορίας αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου.

Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 7s Gen 3 φέρνει αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Εκτός από την αύξηση της ταχύτητας κατά 40%, η Qualcomm ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες όπως το Adaptive Performance Engine για βελτιωμένη σταθερή απόδοση σε παιχνίδια, το Adreno HDR Fast Blend για ταχύτερη απόδοση γραφικών, και υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 144Hz σε ανάλυση WFHD+.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φήμες σχετικά με την εσωτερική ονομασία του νέου GPU ως Adreno 810. Αν και η Qualcomm δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, υπονόησε ότι πρόκειται για μια νέα αρχιτεκτονική GPU, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανήκει στη premium κατηγορία. Η εταιρεία τόνισε ότι η νέα GPU αποτελεί την επόμενη γενιά της σειράς Adreno, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη κατηγορία επεξεργαστών.

Η εισαγωγή του Snapdragon 7s Gen 3 αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην αγορά των smartphones μεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις σε προσιτές τιμές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Xiaomi θα είναι η εταιρεία που θα υιοθετήσει αρχικά το νέο επεξεργαστή, με την πρώτη σχετική συσκευή να αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Ακολουθούν η Realme, η Samsung και η Sharp, οι οποίες επίσης αναπτύσσουν συσκευές με τον Snapdragon 7s Gen 3.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο