20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Οι χρήστες Smartwatch κάνουν 7 λάθη

Τα έξυπνα ρολόγια είναι ένας από τους νεότερους παράγοντες μορφής gadget που μπαίνουν στη ζωή μας. Το να φοράτε μια μικρή οθόνη στον καρπό σας είναι υπέροχο, αλλά είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από το smartphone σας. Μάλλον κάνετε κάποια κοινά λάθη. Ας το διορθώσουμε.7 λάθη που κάνουν οι χρήστες Smartwatch
Πάρα πολλές ειδοποιήσεις
Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να αγοράσουν ένα smartwatch είναι να βλέπουν ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν το τηλέφωνό τους. Αν και αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό, μπορεί εύκολα να αποσπάσει την προσοχή. Δεν χρειάζεται να ζεις έτσι όμως.
Εσείς έχετε τον έλεγχο του πόσο ενοχλητικό επιτρέπετε να είναι το smartwatch σας. Ακριβώς επειδή έχετε ένα smartwatch δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντικατοπτρίζει κάθε μεμονωμένη ειδοποίηση από το τηλέφωνό σας. Χρησιμοποιήστε το έξυπνο ρολόι σας ως μέρος μόνο για σημαντικές ειδοποιήσεις. Ξεκινήστε να απενεργοποιείτε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις όπως εμφανίζονται. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Ενεργοποίηση της Always-on Display
Κοιτάξτε, ξέρω ότι ένα αναλογικό ή ψηφιακό ρολόι της παλιάς σχολής δείχνει πάντα την ώρα στην οθόνη—αυτό είναι κάπως το θέμα—αλλά ένα smartwatch είναι, λοιπόν, πιο έξυπνο. Πόσο συχνά κοιτάτε πραγματικά την οθόνη; Απλώς σπαταλάτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κρατώντας την οθόνη αναμμένη συνεχώς.
Ουσιαστικά κάθε έξυπνο ρολόι διαθέτει έναν τύπο δυνατότητας κλίσης προς αφύπνιση που χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο και άλλους αισθητήρες για να γνωρίζει πότε σηκώνετε το ρολόι για να το ελέγξετε. Αν και σίγουρα δεν είναι τέλειο, το χαρακτηριστικό γενικά λειτουργεί καλά. Εάν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κάποιου είδους ανησυχία, θα πρέπει απενεργοποιήστε την οθόνη πάντα ενεργή.
Φορώντας το λάθος μέγεθος
Περισσότερο από τα περισσότερα gadget στη ζωή σας, ένα smartwatch είναι επίσης ένα αξεσουάρ μόδας. Δεν είναι κρυμμένο στην τσέπη ή στην τσάντα σας, είναι στον καρπό σας για να το δει όλος ο κόσμος. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι φοράτε ένα μέγεθος που φαίνεται καλό στον καρπό σας.
Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια διατίθενται σε τουλάχιστον δύο μεγέθη για να διαλέξετε. ο Το Apple Watch Series 8, για παράδειγμα, έρχεται σε 41mm και 45mm. Το Galaxy Watch 5 είναι διαθέσιμο σε 40mm και 44mm. Ενώ η απόκτηση ενός μεγαλύτερου ρολογιού για ελαφρώς καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι δελεαστική, η μικρότερη επιλογή μπορεί να είναι καλύτερη για το μέγεθος του καρπού σας.

Χρήση του Manufacturer’s Watch Ban
Το μέγεθος του ρολογιού είναι μια δήλωση μόδας και η μπάντα που φοράτε είναι μια δήλωση μόδας. Το ότι τα smartwatches είναι τεχνολογικά gadget δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξεσουάρ μόδας. Δεν πρέπει να αισθάνεστε περιορισμένοι σε οποιοδήποτε συγκρότημα ήρθε με το ρολόι σας. Ακόμα κι αν είχατε κάποιες επιλογές για να διαλέξετε στο ταμείο, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τρίτων διαθέσιμα συγκροτήματα ρολογιών.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε Apple Watch. Η Apple χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο υποδοχής ζώνης ρολογιών από την αρχή, επομένως υπάρχει ένα τεράστιο οικοσύστημα ζωνών για να διαλέξετε—όποιο χρώμα, σχέδιο και υλικό μπορείτε να φανταστείτε.
Στην πλευρά του Wear OS, υπάρχουν ακόμα πολλά για να διαλέξετε. Αυτό οφείλεται σε πολλά ρολόγια που χρησιμοποιούν την τυπική υποδοχή που χρησιμοποιούν τα κανονικά μη ρολόγια. Το Galaxy Watch 5, για παράδειγμα, είναι συμβατό με οποιαδήποτε ζώνη ρολογιών 20mm ή 22mm. Κάντε το να μοιάζει με δικό σας!
Μη χρήση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου
Το να έχετε ουσιαστικά έναν μικροσκοπικό υπολογιστή στον καρπό σας φαίνεται ήδη φουτουριστικό, αλλά μπορεί να μοιάζει ακόμα περισσότερο με ένα gadget επιστημονικής φαντασίας όταν τον χρησιμοποιείτε για να πληρώσετε για πράγματα. Τα ρολόγια Apple Watch, Wear OS και πολλά άλλα υποστηρίζουν λειτουργία πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου.
Για το Apple Watch, μπορείτε να πατήσετε για να πληρώσετε με οποιαδήποτε κάρτα έχει προστεθεί στο Apple Pay Wear OS, οι χρήστες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Πορτοφόλι Google. Και το Samsung Pay είναι μια άλλη επιλογή εάν διαθέτετε ρολόι Samsung Galaxy Wear OS.
Όλες αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν ουσιαστικά το ίδιο. Απλώς προσθέτετε μια κάρτα στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, όταν βλέπετε ένα τερματικό Tap-to-Pay σε ένα κατάστημα, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή στο ρολόι σας και να την αγγίξετε στον αναγνώστη. Μπουμ, αγόρασες κάτι χωρίς να τραβήξεις το πορτοφόλι σου ή τηλέφωνο.

Μη προσαρμογή των συντομεύσεων
Η πλοήγηση σε μια διεπαφή smartwatch σε μια μικρή οθόνη δεν είναι πάντα εύκολη. Γι’ αυτό πολλά έξυπνα ρολόγια περιλαμβάνουν φυσικά κουμπιά που μπορούν να προσαρμοστούν για να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τα προσαρμόσετε.
Στο Apple Watch, έχετε το “Digital Crown” και το “Side Button”, αλλά η Apple δεν επιτρέπει μεγάλη προσαρμογή. Μπορείτε τουλάχιστον αλλάξτε τι δείχνει το Dock όταν πατάτε το Πλαϊνό Κουμπί. Και αν τους έχετε κάνει να μεταβούν στο Apple Watch Ultra, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε προσαρμόσιμο “Κουμπί δράσης”.
Οι συσκευές Wear OS προσφέρουν πολύ περισσότερη λειτουργικότητα με τα κουμπιά τους. Ακόμη και τα Samsung Galaxy ρολόγια, τα οποία συνοδεύονται από τον φωνητικό βοηθό Bixby της εταιρείας, μπορούν να αλλάξουν τη συντόμευση του πλήκτρου Home για να εκκινήσουν το Google Assistant. Φροντίστε να κοιτάξετε τις ρυθμίσεις για να δείτε τι μπορεί να κάνει το ρολόι σας.
Αγορά έξυπνου ρολογιού όταν χρειάζεστε ιχνηλάτη γυμναστικής
Σχεδόν κάθε έξυπνο ρολόι που αγοράζετε θα έχει ορισμένες δυνατότητες παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι Καλός ιχνηλάτης γυμναστικής. Μην κάνετε το λάθος αγοράζοντας ένα έξυπνο ρολόι όταν χρειάζεστε ένα γυμναστήριο.
Γενικά, ένας ιχνηλάτης φυσικής κατάστασης θα έχει καλύτερους αισθητήρες και λειτουργικότητα με επίκεντρο τη φυσική κατάσταση. Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός της συσκευής, επομένως η ακρίβεια είναι ένα κρίσιμο μέρος της εμπειρίας. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν έξυπνα ρολόγια συχνά προσθέτουν χαρακτηριστικά γυμναστικής ως εκ των υστέρων.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα smartwatch είναι μια τρομερή συσκευή γυμναστικής. Το Apple Watch, για παράδειγμα, είναι πραγματικά πολύ καλό. Αλλά αν είστε πραγματικά σοβαροί με τις δυνατότητες που εστιάζουν στη φυσική κατάσταση, πιθανότατα θέλετε ένα Garmin ή ένα Fitbit.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο