15.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024

Οι δέκα πιο παράξενες 3D εκτυπώσεις!

Το μόνο πράγμα που περιορίζει τις δυνατότητες των 3D printers είναι η ανθρώπινη φαντασία

Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει φτάσει πολύ μακριά την τελευταία δεκαετία. Στην αρχή, οι εμπορικοί τρισδιάστατοι εκτυπωτές κατασκεύαζαν κυρίως μονόχρωμα πλαστικά αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθού μόνο ως διακοσμητικά.

Πλέον όμως, οι σύγχρονοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μπορούν να εκτυπώσουν σχεδόν τα πάντα. Πλησιάζουμε γρήγορα σε ένα σημείο όπου το μόνο πράγμα που περιορίζει τις δυνατότητες τους είναι η ανθρώπινη φαντασία. Και όπως σίγουρα γνωρίζετε, η ανθρώπινη φαντασία γίνεται αρκετά εκκεντρική.


Από το καλό στο κακό και το πολύ άσχημο, αυτή η λίστα συγκεντρώνει δέκα από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν δημιουργηθεί σε 3D εκτυπωτές μέχρι στιγμής!

Πηγή: Listverse

10. Αγέννητα μωρά

Υπάρχει μια εταιρεία στη Ρωσία που μπορεί να εκτυπώσει τρισδιάστατα αγέννητα μωρά. Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, σωστά; Αλλά, δεν υπάρχει φαντασία εδώ, μόνο επιστήμη!

Η Embryo 3-D (μια ρωσική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον επιστήμονα Ivin Gridin) έχει αναπτύξει τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης που δημιουργεί προγεννητικές εικόνες κατασκευάζονται από πλαστικό και γύψο. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο, πολλοί μελλοντικοί γονείς είναι ενθουσιασμένοι με αυτήν την ιδέα επειδή τους επιτρέπει να «κρατήσουν» το αγέννητο παιδί τους εβδομάδες πριν από τη γέννηση.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

9. Σπίτια

Ένα τρισδιάστατο εκτυπωμένο σπίτι μπορεί να φτιαχτεί σε μόλις 24 ώρες, ενώ μπορεί επίσης να είναι πολύ λιγότερα δαπανηρό στην κατασκευή από ένα παραδοσιακό σπίτι.

Μια εταιρεία με το όνομα Winsun ειδικεύεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση μιας μεγάλης ποικιλίας σπιτιών. Όλα τα εξαρτήματα εκτυπώνονται και στη συνέχεια συναρμολογούνται στο επιθυμητό εργοτάξιο. Η πρακτική αυτή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση της φτώχειας, καθώς η Winsun έχει ήδη σχέδια για τρισδιάστατη εκτύπωση κατοικιών σε μια φτωχή περιοχή του Ελ Σαλβαδόρ.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

8. Περισσότεροι εκτυπωτές 3-D


Η αυτοαναπαραγωγή είναι δυνατή μόνο για πλαστικούς 3-D εκτυπωτές, όχι κεραμικούς, μεταλλικούς ή κατασκευασμένους από άλλα υλικά.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εκτυπώσεις 3-D, όλα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες και τα εξαρτήματα. Ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής μπορεί να έχει πάνω από 100 εξαρτήματα, επομένως πρέπει να εκτυπωθούν όλα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές. Για να δημιουργήσετε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, πρέπει να εκτυπώσετε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και στη συνέχεια να τον συναρμολογήσετε σωστά.

7. Περίεργα γλυπτά

Ακριβώς όπως η κάμερα, οι υπολογιστές, το φιλμ και άλλες νέες τεχνολογίες σε όλη την ιστορία, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν ανοίξει πόρτες για δημιουργικότητα και έκφραση.

Οι 3-D εκτυπωτές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία όλων των ειδών γλυπτών και οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργούν φιγούρες μικρότερες από το μάτι της βελόνας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες τρισδιάστατων εκτυπωτών που εξερευνούν αυτόν τον νέο δημιουργικό χώρο, και όπως συμβαίνει με πολλές μορφές τέχνης, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τόσο όμορφα όσο και παράξενα.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

6. Φαγητό

Το 2016, μια εταιρεία του Λονδίνου δημιούργησε ένα εστιατόριο με το όνομα Food Ink. Το εστιατόριο ήταν ανοιχτό μόνο για περίπου τρεις ημέρες, αλλά είχε τεράστιο αντίκτυπο.

Το Food Ink τύπωσε χούμους, τυρί, σοκολάτα, ακόμη και τα έπιπλά του. Μια άλλη εταιρεία, η XYZ printing, έβαλε τους τρισδιάστατους εκτυπωτές της να παράγουν πίτσα, μαζί με μπισκότα, τοστ, κέικ και άλλα είδη φαγητών.

Και το πιο εκπληκτικό από όλα είναι πως, σύμφωνα με ανθρώπους που το έχουν δοκιμάσει, το «εκτυπωμένο» φαγητό είναι νόστιμο.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

5. Κατασκοπευτικές Κάμερες


Σαν να είναι βγαλμένοι από ταινία του James Bond, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν κάποιες μυστικές δυνατότητες.

Μπορούν να εκτυπώσουν πολύ μικρά κομμάτια με απίστευτη ακρίβεια. Αυτό έχει πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καμερών για drones. Μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη μικροκάμερα μπορεί να «δει» εξαιρετικά μακρινά αντικείμενα με μεγάλη λεπτομέρεια.

4. Ανθρώπινα όργανα


Στον ιατρικό τομέα, η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει κάνει κάποια πραγματικά συναρπαστικά βήματα. Επί του παρόντος, οι επιστήμονες είναι σε θέση να εκτυπώνουν όργανα από ιατρικές σαρώσεις.

Τα όργανα χρησιμοποιούνται συχνά από γιατρούς και νοσηλευτές για εκπαιδευτικούς σκοπούς, κάτι που είναι εξαιρετικά επωφελές για τον ιατρικό κλάδο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

3. Ρομπότ


Η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να δημιουργήσει και ρομπότ.

Επιπλέον, η τεχνολογία «skin» ρομπότ έχει βελτιωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα το «δέρμα» που εκτυπώνεται να περιέχει πολλούς αισθητήρες. Με αυτόν τον τρόπο το ρομπότ μπορεί να «αισθάνεται», τουλάχιστον θεωρητικά.

2. Τεχνητά μέλη χελώνας

Όταν μια χελώνα ονόματι Φρέντυ κάηκε άσχημα σε μια πυρκαγιά στη Βραζιλία, έχασε το 85% του κελύφους του. Χάρη όμως στην εκπληκτική τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (και την καλή θέληση μιας επιστημονικής ομάδας σχεδιασμού) κατάφερε να τυπωθεί το κέλυφος σε τέσσερα ξεχωριστά εξαρτήματα, τα οποία κολλήθηκαν μεταξύ τους.

Επιπλέον η ομάδα σχεδιαστών και επιστημόνων το ζωγράφισε, και έτσι αν το τοποθετούσε κανείς δίπλα σε μια άλλη χελώνα, πιθανότατα δεν θα μπορούσε να καταλάβει τη διαφορά.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

1. Βιονικά χέρια

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ανθρώπινα τεχνητά μέλη. Μια εταιρεία που κατάφερε να δημιουργήσει έναν σχετικά προσιτό προσθετικό βραχίονα είναι η Open Bionics. Το τρισδιάστατο τυπωμένο προσθετικό μέλος τους, το Hero Arm, ζυγίζει λιγότερο από το ένα τρίτο της λίβρας και τα εξαρτήματά του είναι όλα τυπωμένα από έναν 3-D εκτυπωτή.

Αυτά τα τεχνητά μέλη είναι εντυπωσιακά, ελαφριά και σχετικά φθηνά.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο