25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ΗΠΑ θέλουν να “μπανάρουν” και την κινεζική εταιρεία παραγωγής τσιπ SMIC!

Η Κίνα καταβάλλει τώρα κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει ανεξαρτησία πυριτίου. Σύμφωνα με το σχέδιο του κυβερνώντος κόμματος, έως το 2025 τουλάχιστον το 70% των chip σε κινεζικά προϊόντα θα πρέπει να είναι από τοπική παραγωγή. Ειδικός ρόλος για την επίτευξη αυτού του στόχου ανατίθεται στην Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), η οποία αναπτύσσει ενεργά προηγμένες τεχνολογίες στην παραγωγή προϊόντων ημιαγωγών.

Είναι λογικό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσπαθούν επίσης να γίνουν πρωτοπόροι σε αυτόν τον κλάδο, παρακολουθούν στενά την SMIC και έχουν γίνει πολλές φορές προβλέψεις ότι ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να εξαπολύσει κυρώσεις κατά της εταιρείας. Υπάρχουν φήμες ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να παρουσιάσει μια πρόταση για τον περιορισμό της πρόσβασης της κινεζικής εταιρείας τσιπ σε λιθογραφικό εξοπλισμό και εξαρτήματα από Αμερικανούς κατασκευαστές. Σύμφωνα με τον στρατό, η SMIC εκμεταλλεύεται τα υπάρχοντα νομικά κενά για να αγοράσει κρίσιμη τεχνολογία από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

 

Οι ΗΠΑ θέλουν να “μπανάρουν” και την κινεζική εταιρεία παραγωγής τσιπ SMIC!

Όμως δεν υπάρχει ενότητα στις τάξεις των Αμερικανών αξιωματούχων. Φήμες λένε ότι αρκετοί επηρεαστές του εμπορίου των ΗΠΑ δεν συμμερίζονται το αίσθημα του DOD και δεν σχεδιάζουν να επιβάλουν κυρώσεις στην SMIC. Το αν στο τέλος ο κινέζος κατασκευαστής τσιπ θα καταλήξει στη μυλόπετρα των αμερικανικών κυρώσεων είναι εικασία και να περιμένετε την όποια απόφαση θα λάβει χώρα στον Λευκό Οίκο.

Υπάρχει ισχυρή αίσθηση στις ΗΠΑ ότι η Κίνα είναι μια από τις κύριες απειλές για την εύθραυστη ειρήνη και ισορροπία στον κόσμο της βιομηχανίας ημιαγωγών. Οι Αμερικανοί είναι πολύ παρεμβατικοί και επιθετικοί στην προσπάθειά τους να γίνουν κυρίαρχοι στον τομέα της πληροφορικής. Ως εκ τούτου, πήραν τον δρόμο για να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των κινεζικών εταιρειών και επιδιώκουν να τις βγάλουν εκτός από την αγορά. Εξού και όλες αυτές οι κυρώσεις και οι μαύρες λίστες εταιρειών που απειλούν την εθνική ασφάλεια, αναπληρώνονται συνεχώς με νέες απαράδεκτες επιχειρήσεις.

Πρόσφατα, η Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρός της παραιτήθηκε. Αυτό συνέβη λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Chan, πρώην διευθυντής έρευνας στην TSMC, εντάχθηκε στην SMIC στα τέλη Δεκεμβρίου. Σχολιάζοντας την τρέχουσα αποχώρησή του, η SMIC ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Εκτός από τον Τσανγκ, άλλα τρία μέλη έχουν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του συν-CEO Liang Mong Song, ο οποίος προειδοποίησε ότι μπορεί να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την SMIC, θα παραμείνει συν-διευθύνων σύμβουλος.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο