27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Oracle – Έχασε δίκη κατά του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ για συμβόλαιο αξίας 10 δις δολάρια!

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Oracle έχασε σήμερα μια αγωγή εναντίον του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, όταν ο ομοσπονδιακός δικαστής Eric Bruggink απέρριψε την αγωγή της Oracle.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους η Oracle κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να συνάψει σύμβαση για cloud computing αξίας έως και 10 δισ. δολάρια με μία εταιρεία μόνο, κάτι που κατά την γνώμη της είναι άδικο αλλά και παράνομο.

Τον Μάιο, η Oracle είπε επίσης στο αναθεωρημένο κατηγορητήριο, ότι η Amazon είχε εξαπατήσει, όταν ανταγωνίστηκε για να κερδίσει τη σύμβαση cloud computing του Υπουργείου Άμυνας, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τουλάχιστον δύο πρώην υπάλληλοι του Πενταγώνου προσλήφθηκαν για να βοηθήσουν στην προσφορά.

Σε απάντηση, ο δικαστής Brukin απέρριψε την αγωγή της Oracle σήμερα, αρνούμενος ότι οι ενέργειες του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας παραβίαζαν τους νόμους περί ομοσπονδιακών συμβάσεων.

Ο Brukin δήλωσε ότι η Oracle δεν πληρούσε τα κριτήρια υποβολής προσφορών, ούτε θα μπορούσε να αποδείξει ότι άλλα σφάλματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διαδικασία προμηθειών θα οδηγούσαν σε προκατάληψη.

Κάποιοι εκ των έσω δήλωσαν ότι η απόφαση του δικαστή σήμερα, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Oracle, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την Oracle να κερδίσει στο μέλλον συμβόλαιο του Υπουργείου Άμυνας.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το έργο cloud computing ύψους 10 δισ. δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρώσει τους εταίρους του μετά τις 19 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Oracle και η IBM αποκλείστηκαν από την προσφορά επειδή δεν πληρούσαν τις ελάχιστες προϋποθέσεις . Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες που απέμειναν να διεκδικήσουν την θέση είναι οι Amazon και Microsoft, που έχουν υποβάλλει προσφορές για το έργο.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο