27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Panasonic HZ2000 – Η πρώτη OLED TV ναυαρχίδα με υποστήριξη για Dolby Vision IQ και Filmmaker Mode!

Στη CES 2020, η Panasonic εισήγαγε τον διάδοχο του GZ2000 του περασμένου έτους. Η νέα τηλεόραση HZ2000 διαθέτει επαγγελματικό πάνελ OLED, λειτουργία κινηματογράφου, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos και πολλά άλλα.

Πέρυσι, η Panasonic παρουσίασε τη GZ2000 με ένα εξειδικευμένο πάνελ OLED “επαγγελματικής έκδοσης”, το οποίο κέρδισε το βραβείο αναφοράς του FlatpanelsHD. Με τη HZ2000, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει και πάλι τον προσαρμοσμένο πίνακα ενώ προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στην κορυφή.

Είναι λίγο ασαφές εάν έχουν πραγματοποιηθεί περαιτέρω βελτιώσεις. Προς το παρόν, η Panasonic λέει απλώς ότι είναι “προσαρμοσμένη στη custom Hollywood Master HDR OLED Professional Edition οθόνη, που παράγει μέχρι και 20% περισσότερη φωτεινότητα σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις OLED”.

Οι νέες δυνατότητες για το 2020 περιλαμβάνουν τη λειτουργία Filmmaker και το Dolby Vision IQ. Η Panasonic συγκαταλεγόταν σε μια ομάδα συνεργατών που ξεκίνησαν την καριέρα τους και τους βοήθησαν να εισαγάγουν τη λειτουργία Filmmaker στο IFA 2019 πέρυσι. Η ναυαρχίδα HZ2000 θα υποστηρίξει τη λειτουργία Filmmaker με την προσθήκη ‘Intelligent Sensing’ στην κορυφή, πράγμα που σημαίνει ότι η τηλεόραση μπορεί να “ρυθμίζει δυναμικά την εικόνα με βάση τα επίπεδα φωτισμού περιβάλλοντος” χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες φωτός.

Ωστόσο, θα εξακολουθήσει να σέβεται τη δημιουργική πρόθεση. “Συνδυασμένη με τα στούντιο του Χόλιγουντ για να εξασφαλιστεί ένα αντιληπτό χρώμα και μία εικόνα που να ταιριάζει με τη δημιουργική πρόθεση, αυτό το χαρακτηριστικό θα εξασφαλίζει ότι οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν ποιότητα εικόνας HDR σε επίπεδο Χόλιγουντ ανεξάρτητα εάν βλέπετε κάτι σε σκοτεινό ή καλά φωτισμένο περιβάλλον”.

– “Όταν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία Filmmaker σέβεται τον ρυθμό καρέ, την αναλογία διαστάσεων, το χρώμα και την αντίθεση του περιεχομένου, ενώ ταυτόχρονα απενεργοποιεί τη μείωση του θορύβου και την ακονισμένη λειτουργία”εξήγησε η Panasonic.

Όσο για το Dolby Vision IQ, είναι μια επέκταση του Dolby Vision που μπορεί να βελτιστοποιήσει με έξυπνο τρόπο τις εμπειρίες ποιότητας εικόνας για τους θεατές ανεξάρτητα από το φως του περιβάλλοντος ή τον τύπο περιεχομένου. Με άλλα λόγια, παρόμοια με το “Intelligent Sensing” της Panasonic, αλλά αναπτυγμένο από την Dolby και αποκλειστικά για περιεχόμενο Dolby Vision.

– “Η Dolby συνεχώς σκέφτεται πώς μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις εμπειρίες ψυχαγωγίας των καταναλωτών και να φέρνουμε αυτές τις καινοτομίες στη ζωή τους μέσα από νέες καινοτομίες όπως το Dolby Vision IQ, το οποίο θα διατίθεται στην τηλεόραση OLED της HZ2000 της Panasonic”, δήλωσε ο Giles Baker, από την Ομάδα, Dolby Labs. “Το Dolby Vision και το Dolby Atmos είναι μεταμορφωτικές εμπειρίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές απολαμβάνουν την ψυχαγωγία, ενώ τώρα με το Dolby Vision IQ, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες της τηλεόρασης τους”.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο