25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Πανελλήνιες: Που θα βρείτε τις βάσεις;

Εσύ ξέρεις πως βγαίνουν οι βάσεις των σχολών; Ο Γιάννης Μεταξάς, σύμβουλος σπουδών της Orientum, εξηγεί με απλά λόγια, πώς βγάζει το Yπουργείο τις βάσεις των σχολών.
Εσύ ξέρεις πως βγαίνουν οι βάσεις των σχολών;

Ο Γιάννης Μεταξάς, σύμβουλος σπουδών της Orientum, εξηγεί με απλά λόγια πώς βγάζει το Yπουργείο τις βάσεις των σχολών.

Η διαδικασία είναι απλή:

Αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου ξεκινάει να βγάλει τις βάσεις.

Τι έχει στη διάθεσή του;

  • Πρώτον, μια βάση δεδομένων με όλους τους υποψηφίους και
  • Δεύτερον, μια βάση δεδομένων με όλες τις σχολές, όπου δίπλα από κάθε σχολή έχει τις διαθέσιμες θέσεις εισακτέων.

Ακολουθεί λοιπόν τα εξής βήματα:

1. επιλέγει το μηχανογραφικό ενός υποψήφιου με τυχαίο τρόπο.

2. πηγαίνει στην 1η του επιλογή και βλέπει 2 πράγματα:

a. αν υπάρχει κενή θέση στην σχολή. Αν ναι, τότε ο υποψήφιος μπαίνει στην σχολή.

b. Αν δεν υπάρχει κενή θέση, τότε ελέγχει αν τα μόρια του υποψηφίου για την συγκεκριμένη σχολή είναι λιγότερα από αυτόν που βρίσκεται στην τελευταία θέση εισακτέων (αυτός αποτελεί, προσωρινά, την βάση του τμήματος).

i. Αν τα μόριά του είναι λιγότερα, τότε ο υποψήφιος έχει χάσει την σχολή, γιατί έχουν ήδη γεμίσει οι θέσεις εισακτέων με υποψηφίους που είχαν περισσότερα μόρια από αυτόν. Τότε, το σύστημα πηγαίνει στην 2η επιλογή του υποψηφίου και επαναλαμβάνει την παραπάνω διαδικασία.

ii. Αν τα μόριά του είναι περισσότερα από τον, μέχρι τότε, τελευταίο εισακτέο, τότε ο υποψήφιος μπαίνει στην σχολή, ταξινομείται στην σειρά βάσει των μορίων του και ο, μέχρι τότε, τελευταίος εισακτέος βγαίνει από την σχολή και ξαναμπαίνει στη βάση δεδομένων των υποψηφίων προς κατάταξη.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Με την διαδικασία (αλγόριθμο) αυτή, το σύστημα εξασφαλίζει:

1. ότι ο κάθε υποψήφιος θα εισαχθεί στην υψηλότερη σχολή προτίμησης στο μηχανογραφικό του, της οποίας πιάνει την «βάση» και

2. ότι σε κάθε σχολή εισάγονται οι υποψήφιοι με τα υψηλότερα μόρια, που την είχαν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους, ανεξαρτήτως της σειράς που την είχαν δηλώσει.

Όταν γεμίσουν όλες οι θέσεις εισακτέων, όλων των σχολών ή εξαντληθούν οι υποψήφιοι, τότε ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας των βάσεων.

Είναι λοιπόν σημαντικό να βάλεις στο μηχανογραφικό σου τη σχολές σε σειρά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και όχι ανάλογα με τα μόρια σου.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο