25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

PC – Ανάκαμψη δείχνει η αγορά των υπολογιστών το 2ο τρίμηνο με την Lenovo να ηγείται!

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δώσανε οι εταιρείες IDC και Gartner, η παγκόσμια αγορά των PC παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης.

Η έκθεση της IDC δείχνει ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, οι συνολικές αποστολές PC, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών, των φορητών υπολογιστών και των σταθμών εργασίας, ήταν 64,9 εκατομμύρια συσκευές, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 4.7% από έτος σε έτος, σημαντικά υψηλότερες από τις αναμενόμενες. Η έκθεση της Gartner έδειξε ότι για δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο όγκος αυξήθηκε κατά 1,5% επί συνόλου 63 εκατομμύρια συσκευές.

Οι αναφορές των δύο αξιόπιστων ινστιτούτων έρευνας δεδομένων δείχνουν ότι ο όμιλος Lenovo συνεχίζει να ηγείται της παγκόσμιας αγοράς Η/Υ, με τις αποστολές να ταξινομούνται πρώτα, κατέχοντας το 25% από το μερίδιο της αγοράς, παρουσιάζοντας αύξηση του μεριδίου το υψηλότερο στον κλάδο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη προσφοράς CPU από τους κατασκευαστές και με την Intel να έχει χαλαρώσει, επιτρέποντας στην αγορά να αφομοιώσει την υπάρχουσα ζήτηση PC ώστε να δημιουργηθούν νέες, ειδικά από την εταιρική αγορά και τους επιτραπέζιους υπολογιστές, έχει βοηθήσει πολύ.

Από την άλλη πλευρά, η αγορά υπολογιστών αντιμετωπίζει μια τάση ανανέωσης που οδηγείται από προμηθευτές όπως την Microsoft. Λόγω των ενημερώσεων που “σπρώχνονται” η αγορά υπολογιστών παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.

Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών με υψηλότερο μερίδιο αγοράς είναι σε καλύτερη θέση να αντέξουν τις διακυμάνσεις της αλυσίδας εφοδιασμού σε ολόκληρη τη βιομηχανία και τα πλεονεκτήματα θα γίνουν πιο εμφανή.

Η Lenovo ανέφερε ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2019, εκτός από τη Λατινική Αμερική, πέτυχε διψήφια αύξηση των αποστολών σε όλες τις μεγάλες περιοχές. Το μερίδιο αγοράς της Lenovo αυξήθηκε από το 22,2% σε πάνω από 25% σε ετήσια βάση.

Η Lenovo δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην έξυπνη αλλαγή διατηρώντας παράλληλα την ανώτερη επιχειρηματική της δραστηριότητα και θα εφαρμόσει μια ξεκάθαρη και σαφή στρατηγική 3S για το νέο οικονομικό έτος και όχι μόνο, όπως Smart IoT (Smart Internet of Things) και Smart Infrastructure (Έξυπνη Αρχιτεκτονική), Smart Vertical (έξυπνη κάθετη βιομηχανία).

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο