25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Πέρασε στην πρώτη θέση η Xiaomi, με την Samsung ν’ ακολουθεί….!

Όλα αυτά βέβαια στην ρωσική αγορά…για τώρα απ’ ότι φαίνεται!

Τα τελευταία χρόνια, ο κινέζος κατασκευαστής, η Xiaomi, έχει κάνει άλματα στην αγορά των smartphone. Η εταιρεία είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα smartphone στον κόσμο πίσω από τη Samsung. Στην ινδική αγορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone παγκοσμίως, η Xiaomi είναι άνετη στη θέση Νο 1. Τώρα, αναφορές από τη Ρωσία δείχνουν ότι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Xiaomi κατέχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις της ρωσικής αγοράς. Οι πωλήσεις της εταιρείας και της μάρκας Poco στη ρωσική αγορά υπερβαίνουν τις πωλήσεις του Ομίλου της Νότιας Κορέας, Samsung.

Η ανάλυση MTS της Ρωσίας δείχνει ότι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το μερίδιο της Xiaomi ήταν 31,2% και το μερίδιο της Samsung ήταν 29,8%. Η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 14,5%. Ένας άλλος κινέζος κατασκευαστής, η Realme είναι στην τέταρτη θέση με μερίδιο αγοράς 4,6%. Η υπο-μάρκα της Xiaomi, Poco, είναι πέμπτη με μερίδιο 3,8%. Ταυτόχρονα, όσον αφορά τις πωλήσεις, η Apple εξακολουθεί να διατηρεί την ηγετική της θέση.

Ένας εκπρόσωπος του M.Video-Eldorado Group, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής οικιακών συσκευών και ηλεκτρονικών προϊόντων της Ρωσίας, επιβεβαίωσε: «Τον Ιούνιο, η μάρκα Xiaomi, συμπεριλαμβανομένης της υπο-μάρκας Росо, έγινε ο ηγέτης στη ρωσική αγορά όσον αφορά την ποσότητα. Ταυτόχρονα, η Samsung κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Εκτός από τη Xiaomi και τη Samsung, άλλες δημοφιλείς μάρκες τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους είναι η Apple και η Honor ».

Η στρατηγική πωλήσεων της Xiaomi λειτουργεί στη Ρωσία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά τα έσοδα από τις πωλήσεις. Η εταιρεία δεν φαίνεται να συμβιβάζεται πολύ σε σχέση με την τιμή των συσκευών της. Ωστόσο, για τη Xiaomi, όλοι γνωρίζουμε τη στρατηγική της. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην κυκλοφορία φθηνών και προσιτών συσκευών στην αγορά. Αυτή ήταν η στρατηγική της σε πολλές αγορές, ιδίως στην Ινδία. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η στρατηγική λειτούργησε καλά για την εταιρεία. Ακόμη και η μάρκα Poco που είναι δημοφιλής στη Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης αυτήν τη στρατηγική. Στην πραγματικότητα, η Poco επικεντρώνεται στην προσέλκυση χαρακτηριστικών για τιμές μεσαίου εύρους.

Ωστόσο, η Xiaomi δεν χρησιμοποιεί αυτήν τη στρατηγική πωλήσεων στην Κίνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, για την κινεζική αγορά, θα χρησιμοποιήσει τη στρατηγική πώλησης σε φυσικά καταστήματα. Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, Lei Jun, το 70% των αγοραστών smartphone προτιμούν να χρησιμοποιούν κανάλια εκτός σύνδεσης. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία ανοίγει χιλιάδες καταστήματα στην Κίνα κάθε μήνα για να επιτύχει τον στόχο της. Ο Lei Jun πιστεύει επίσης ότι η Xiaomi έχει την αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου για την κάλυψη όλων των φυσικών καταστημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία ανοίγει τουλάχιστον 1000 φυσικά καταστήματα κάθε μήνα. Ισχυρίζεται επίσης ότι από τα τέλη Ιουνίου, η Xiaomi είχε έως και 8.000 φυσικά καταστήματα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο