25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Play Store: Κακόβουλο λογισμικό με.. 3.000.000 λήψεις!

Ένα νέο Android malware, με το όνομα “Autolycos“, βρέθηκε στο Google Play Store με περίπου 3.000.000 λήψεις. Το malware εγγράφει κρυφά τους χρήστες σε premium υπηρεσίες. Aνακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας της Evina, Maxime Ingrao, ο οποίος διαπίστωσε ότι το κακόβουλο λογισμικό μόλυνε τους χρήστες μέσω οκτώ εφαρμογών Android. Δύο από τις κακόβουλες εφαρμογές εξακολουθούσαν να είναι διαθέσιμες στο Google Play Store μέχρι πριν λίγο, αλλά αφαιρέθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Οι δύο εφαρμογές που ήταν διαθέσιμες μέχρι πρόσφατα ονομάζονται “Funny Camera” από την KellyTech και η “Razer Keyboard & Theme” από rxcheldiolola. Η πρώτη εφαρμογή είχε περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις και η δεύτερη πάνω από 50.000.

Οι υπόλοιπες έξι εφαρμογές που συνδέονταν με το Android malware “Autolycos”, είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από το Google Play Store, αλλά όσοι εξακολουθούν να τις έχουν εγκαταστημένες στη συσκευή τους κινδυνεύουν με χρεώσεις, λόγω της εγγραφής τους σε premium υπηρεσίες.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Οι κακόβουλες εφαρμογές ήταν οι εξής:

  • Vlog Star Video Editor (com.vlog.star.video.editor) – 1 εκατομμύριο λήψεις
  • Creative 3D Launcher (app.launcher.creative3d) – 1 εκατομμύριο λήψεις
  • Wow Beauty Camera (com.wowbeauty.camera) – 100.000 λήψεις
  • Πληκτρολόγιο Gif Emoji (com.gif.emoji.keyboard) – 100.000 λήψεις
  • Freeglow Camera 1.0.0 (com.glow.camera.open) – 5.000 λήψεις
  • Coco Camera v1.1 (com.toomore.cool.camera) –1.000 λήψεις

Ο ερευνητής Maxime Ingrao φέρεται να είπε στο BleepingComputer ότι ανακάλυψε τις εφαρμογές τον Ιούνιο του 2021 και ανέφερε τα ευρήματά του στην Google εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, η εταιρεία χρειάστηκε έξι μήνες για να αφαιρέσει τις έξι εφαρμογές, ενώ οι δύο που αναφέρθηκαν παραπάνω υπήρχαν διαθέσιμες μέχρι πριν από λίγο.

Αφού πέρασε τόσος χρόνος από την αρχική αναφορά, ο ερευνητής αποκάλυψε τα ευρήματά του δημόσια.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο