23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πως να ενεργοποιήσετε τις “Πιστοποιημένες Κλήσεις” στο Android κινητό σας!

Η Google αναπτύσσει αργά τη νέα της υπηρεσία “Επαληθευμένες κλήσεις”, ένα είδος αναγνωριστικού καλούντος τύπου Caller-ID, που θα πρέπει τουλάχιστον να ενημερώνει τους χρήστες Android αν ο αριθμός που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σας είναι από κάποια νόμιμη επιχείρηση ή όχι. Ως πρόσθετο μπόνους, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την υπηρεσία μπορούν ακόμη και να παραθέσουν έναν λόγο κλήσης, ο οποίος θα εμφανίζεται ακριβώς στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Δεν είναι σαφές ποια εμπόδια θα πρέπει να ξεπεράσει μια επιχείρηση για να οριστεί νόμιμη στις επαληθευμένες κλήσεις, αλλά αν αυτό απογειωθεί ή όχι, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα θέλατε να κάνετε για να μπορέσετε να το λάβετε επιπλέον πληροφορίες στο Android σας.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε την εφαρμογή Phone Google, η οποία είναι προεγκατεστημένη σε πολλά τηλέφωνα Android, αλλά όχι σε όλα. Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Samsung ή στο δικό μου πχ Xiaomi Mi 10 με την custom ROM που έχω από xiaomi.eu, δεν θα έχετε την εφαρμογή από προεπιλογή. Απ’ ότι θυμάμαι στην global έκδοση του Mi 10 όταν μου είχε έρθει, την είχε την εφαρμογή. Πάντως ακόμα και εάν δεν την έχετε, μπορείτε να την εγκαταστήσετε εύκολα από το link που δίνω παραπάνω, είναι πανεύκολο. Εάν δεν μπορείτε για οποιονδήποτε λόγο, δώστε του μια εβδομάδα περίπου πριν δοκιμάσετε, καθώς όπως λέει η Google, θα καταστήσει αυτήν την εφαρμογή διαθέσιμη για “ακόμη περισσότερες συσκευές Android” σύντομα.

Μόλις είστε έτοιμοι, σηκώστε το τηλέφωνο και πατήστε το εικονίδιο με τις τριπλές κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Πατήστε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, πατήστε “Caller ID & spam”. Ενεργοποιήστε όλες τις επιλογές που μπορείτε:

Και αυτό είναι! Τώρα θα πρέπει να εμφανίζονται αναδυόμενες κλήσεις εάν, ή πότε, μια επιχείρηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτήν τη λειτουργία για να επικοινωνήσει μαζί σας. Τώρα, ένα πράγμα που πρέπει να διευκρινιστεί: Αυτή η λειτουργία δεν θα περιορίσει τις ενοχλητικές ρομποτικές κλήσεις και τα ανεπιθύμητα μηνύματα, επειδή δεν αποκλείει τις μη επαληθευμένες επιχειρήσεις (τόσο ωραία όσο μπορεί να είναι κάποια στιγμή στο μέλλον).

Αν θέλετε να μην κουδουνίζει το τηλέφωνό σας συνεχώς, τότε οι άλλες λειτουργίες που βλέπετε θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις ρομποτικές κλήσεις εκτός από οποιαδήποτε άλλη που παρέχει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή άλλες εφαρμογές τρίτων. Επίσης το κατά πόσο λειτουργεί στην Ελλάδα ή όχι, ειλικρινά δεν το ξέρω, καθότι δεν έχω εγκαταστημένη την εφαρμογή κανονικά στο κινητό μου. Για να βλέπω ποιος με παίρνει τηλέφωνο, χρησιμοποιώ την εφαρμογή Ελληνικό Called ID.

Εάν πάντως την χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή στο android κινητό σας και έχετε διαπιστώσει ότι λειτουργεί Ελλάδα, αφήστε ένα σχόλιο. Θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε….

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο