Είδε τις οικονομίες του να εξαφανίζονται από τον λογαριασμό του, χωρίς εκείνος να έχει προχωρήσει σε κάποια συναλλαγή και κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.
Από τις 42.000 ευρώ, που έχασε ξαφνικά, τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας κατάφεραν να δεσμεύσουν τις 29.000 πριν κάνουν φτερά και από τους λογαριασμούς, στους οποίους είχαν μεταφερθεί, ενώ διαπίστωσαν ότι πίσω από την απάτη κρύβονται πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
Οι κατηγορούμενοι βρήκαν πρόσβαση με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» στα προσωπικά στοιχεία του, έκαναν αίτηση με αυτά για αλλαγή της κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου του και έτσι έλαβαν εκείνοι τον επιπλέον κωδικό επιβεβαίωσης, που ήταν απαραίτητος για τη διαδικτυακή συναλλαγή.
Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και στη συνέχεια διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αποθηκευτικά μέσα, καθώς και κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες να μην κοινοποιούν σε κανέναν και να μην εισάγουν σε άγνωστες ιστοσελίδες τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), δηλαδή όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password), ή αριθμούς καρτών.
[signoff]
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας και ακόμη περισσότερες στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.
Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.
Unpackman