13.6 C
Athens
Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2024

Rolex: Γιατί το νέο της ρολόι είναι μοναδικό;

Όταν η Rolex κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο, ό,τι κι αν έχει πάνω του σχεδιαστικά, όπως κι αν είναι, είναι πάντοτε λόγος προσμονής και ενθουσιασμού. Και σε αντίθεση με όσα κάνει συνήθως, δηλαδή να παρουσιάζει νέα μοντέλα την Άνοιξη, η Rolex προχώρησε στην κυκλοφορία ενός συλλεκτικού ρολογιού, του Oyster Perpetual Deepsea Challenge ή αλλιώς The Crown, το οποίο αποτελεί ένα από τα best seller της και είναι ίσως μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της.

Μια δημιουργία που χτίζει ακόμα έναν πυλώνα στο παγκόσμιο οικοδόμημά της!

Το νέο Rolex έχει την ιδιαιτερότητα πως μπορεί να αντέξει στο μεγαλύτερο βάθος της θάλασσας, κάτι που το καθιστά μοναδικό στα ρολόγια εμπορικής φύσεως. Μέχρι σήμερα, η Rolex είχε το Deepsea, το οποίο μπορεί να αντέξει βάθος 3.900 μέτρων. Το Oyster Perpetual Deepsea Challenge θα μπορούσε να κοσμεί τα χέρια του Don Walsh και του Jean Piccard, των δύο αντρών που το 1960 έκαναν την πρώτη αποστολή στην Τάφρο των Μαριανών, μιας και πάει σε βάθος 11.000 μέτρων.

Άλλωστε, στο βαθυσκάφος που χρησιμοποιήθηκε, η Rolex είχε τοποθετήσει στην εξωτερική μεριά ένα ρολόι τοίχου, το Deep Sea Special, που λειτουργούσε κανονικά σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Για να αντιληφθεί κανείς τους αριθμούς, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Omega με το Seamaster Ultra Deep, που αντέχει σε βάθος 6.000 μέτρων.

Πώς μπορεί να αντέξει ένα ρολόι στην πίεση που ασκείται σε τέτοιο βάθος; Κατ΄αρχάς έχει μεγάλο μέγεθος. Η διάμετρος του είναι 50 χιλιοστά και το πάχος του 23, δηλαδή 6 χιλιοστά μεγαλύτερο και 18 χιλιοστά πιο παχύ από το Luminor της Panerai.

Κι όπως κάθε ρολόι, έτσι κι αυτό έχει τη δική του ιστορία. Η Rolex, ας μην ξεχνάμε, ήταν το brand που φορούσε η Mercedes Gleitze όταν κολύμπησε τη θάλασσα της Μάγχης, ενώ Rolex φορούσε και ο Edmund Hillary όταν κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ το 1953.

Το The Crown έχει ξεκινήσει το ταξίδι του πίσω στο 1960! Ναι, καλά το μαντέψατε, στην ημέρα που έγινε η κατάδυση. Έχει λοιπόν σκαλισμένες στο πίσω μέρος του τη φράση «Τάφρος των Μαριανών» και τις ημερομηνίες «23.01.1960» και «26.03.2012». Κι αν για την πρώτη ημερομηνία γράψαμε πριν, η δεύτερη είναι επίσης εύκολο να την μαντέψει κανείς.

Είναι η ημερομηνία που ο τολμηρός James Cameron μπήκε σε ένα βαθυσκάφος και θέλησε να κάνει το ίδιο ταξίδι. Για τις ανάγκες του, η Rolex είχε καταφέρει τότε να φτιάξει μέσα σε δύο μήνες ένα νέο Deep Sea Special, που μετά από 7 ώρες που διήρκεσε η κατάδυση, ήταν σε άριστη κατάσταση.

Αυτές οι δύο κατασκευές, με την απόσταση των 52 ετών, έδωσαν τη βάση για το The Crown. Υπήρξε όμως κι ένα ακόμα.

Το πρώτο ρολόι με τιτάνιο που έφτιαξε η Rolex, το οποίο, χωρίς να το γνωρίζει κανείς τότε, κοσμούσε το χέρι του ιστιοπλόου Ben Aislie σε έναν σπουδαίο αγώνα του. Μάλιστα, το τιτάνιο είναι ένα πιο ελαφρύ υλικό, κάτι που επέτρεπε μεγαλύτερη ταχύτητα και ευχέρεια στον Aislie.

Κι από τη στιγμή που εδώ μιλάμε για ένα τόσο παχύ ρολόι, το τιτάνιο είναι η μόνη επιλογή.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο