20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL: Δυσάρεστες εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ

σούπερ μάρκετ: Αρχίζουν τα δύσκολα στον ανταγωνισμό, καθώς η αλυσίδα Carrefour επεκτείνεται ραγδαία και βάζει… μπελάδες σε παραδοσιακούς παίκτες!

Σε συνέχεια της πρώτης φάσης επέκτασης του δικτύου της, όταν και εγκαινίασε τη νέα εποχή παρουσίας της στη χώρα, με το άνοιγμα των πρώτων 5 καταστημάτων σε Ζάκυνθο και Χαλκιδική, η Carrefour ξεκίνησε τη λειτουργία 6 νέων καταστημάτων, συμπληρώνοντας πλέον τα 11 καταστήματα πανελλαδικά.

Τα νέα καταστήματα Carrefour δημιουργήθηκαν στη Θάσο – 2 καταστήματα τύπου Carrefour Express και Carrefour Market -, στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί το πρώτο κατάστημα Carrefour Express, στο Καμάρι και την Οία Σαντορίνης με τα καταστήματα Carrefour Express και Carrefour Market αντίστοιχα και στην Κω, όπου εγκαινιάστηκε το πρώτο στο νησί κατάστημα Carrefour Market.

Παράλληλα με το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου στην περιφέρεια, κατασκευάζεται το πρώτο κατάστημα της Αττικής, στον Πειραιά, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες εβδομάδες, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση του δικτύου της Carrefour στα αστικά κέντρα.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων, σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει 25 καταστήματα Carrefour Market και Carrefour Express, κατάλληλα προσαρμοσμένα στις συνθήκες της κάθε τοπικής αγοράς.

Τα δίκτυο καταστημάτων της Carrefour αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την Retail and More, θυγατρική του Ομίλου Globalsat – Teleunicom, η οποία και ανέλαβε, μετά από σχετική συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία, την επάνοδο της Carrefour στην Ελληνική αγορά.

Ο Όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom ηγείται στην Ελληνική αγορά στη διανομή και εμπορία προϊόντων τεχνολογίας και οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παράλληλα αναπτύσσει και παρέχει εξειδικευμένες επαγγελματικές λύσεις, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
Ο Όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brand, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL και η Sencor, και συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, καθώς και με όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 2020, o Όμιλος Globalsat – Teleunicom ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Blink Charging Hellas, αναλαμβάνοντας, ως εμπορικός αντιπρόσωπος, την ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε μέσω της Retail and More, τη σύναψη της συμφωνίας για την επανέναρξη λειτουργίας της Carrefour στην ελληνική αγορά.

Χαμός σε γνωστό σούπερ μάρκετ.

Τι έγινε και πελάτισσα έκανε πανικό μέσα στο κατάστημα. Ουρλιαχτά, δαγκωνιές και κυνηγητό.

Άφωνοι έμειναν όσοι έζησαν από κοντά το απίστευτο σκηνικό, στο οποίο δόθηκαν περαιτέρω διαστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά.

Σοκ σε πασίγνωστο σούπερ μάρκετ – Πανικός, ουρλιαχτά και δαγκωνιές

Μία 42χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς στη δυτική Θεσσαλονίκη κατηγορούμενη ότι έκλεψε προϊόντα αξίας 30 ευρώ από σούπερ μάρκετ και επιτέθηκε σε μία υπάλληλο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η υπεύθυνη της επιχείρησης αντιλήφθηκε ότι η 42χρονη έκλεψε προϊόντα και προσπάθησε να την σταματήσει. Τότε, εκείνη την δάγκωσε ώστε να διατηρήσει τα κλοπιμαία και να καταφέρει να ξεφύγει.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές για το περιστατικό και οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 42χρονη.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε σε ανακριτή για κλοπή και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Επίδομα θέσης για τα στελέχη

Για την κάλυψη πάγιων και τακτικών λειτουργικών αναγκών της, η επιχείρηση θα προτάσσει τους εργαζόμενους που ήδη διαθέτει με μερική απασχόληση είτε με μετατροπή της σύμβασής τους σε πλήρους απασχόλησης είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών απασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν ότι κοινός στόχος είναι η μείωση του ποσοστού της μερικής και διαλείπουσας απασχόλησης.

Βασικός μηνιαίος μικτός μισθός για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και με προϋπηρεσία έως 2 έτη ορίζονται τα 800 ευρώ.

Περισσότερα επιδόματα από την εταιρεία Σκλαβενίτης

Επίδομα για όσους έχουν από τρία παιδιά και άνω που για εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης ανέρχεται μηνιαίως σε 50 ευρώ μικτά. Το επίδομα καταβάλλεται σε αμφότερους τους γονείς εάν εργάζονται και οι δύο στην επιχείρηση.

Βασικός μηνιαίος μικτός μισθός για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και με προϋπηρεσία άνω των 2 ετών ορίζονται τα 860 ευρώ.

Επίδομα 100 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει στην επιχείρηση από 20 έως 30 έτη.

Επίδομα 150 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει στην επιχείρηση από 30 έτη και άνω.

Επίδομα γάμου που για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και ανεξαρτήτως βασικού μισθού ανέρχεται σε 60 ευρώ μικτά. Το επίδομα χορηγείται σε εργαζόμενους έγγαμους, διαζευγμένους ή σε κατάσταση χηρείας, καθώς και σε άγαμους γονείς. Το επίδομα καταβάλλεται σε αμφότερα τα μέλη του ζεύγους εάν και οι δύο εργάζονται στην “Σκλαβενίτης”.

Η επιχείρηση χορηγεί στους εργαζόμενους έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματά της συνολικής αξίας έως 6.000 ευρώ ετησίως και 10% για την αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών χωρίς όριο αγορών.

Τι αναφέρει ανακοίνωση από τον Σκλαβενίτη

Στους καλύτερους εργοδότες ο Σκλαβενίτης: Τα 5 επιπλέον επιδόματα που δίνει η επιχείρηση στους εργαζομένους της εκτός από τον μισθό!

Στην ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ε.Υ. Σκλαβενίτη αναφέρει, ότι μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Επιχείρηση, τις αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων του, τις συνεδριάσεις του Γενικού του Συμβουλίου, αποφάσισε ομόφωνα για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής!

Την αναδρομική ισχύ από την Λήξη της προηγούμενης.

Την δυνατότητα απουσίας με αποδοχές σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Την διετή διάρκειά της με τους ίδιους μισθολογικούς και άλλους όρους με την σύμβαση του 2018 (μαζί με την μονοετή διάρκεια της σύμβασης του 2018 καλύπτει το αίτημα του Σωματείου μας για τριετή διάρκεια).

Την επαναφορά του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης, για όλους τους εργαζόμενους στις Ε.Υ.Σ.

Σημειώνοντας ότι “αυτή η σύμβαση αλλά και ότι έχει πετύχει το Σωματείο μας από την απόφαση εξυγίανσης μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει με τον ποιο ολοφάνερο τρόπο ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και σωστά προσανατολισμένοι γύρω από το Σωματείο τους και δεν είναι επιρρεπείς είτε σε διάφορες σειρήνες είτε σε «τοξικές καταστροφολογίες», μπορούν ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να πετύχουν πολλά”.

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης εξαγόρασαν το care market

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ προχώρησε στην εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr από την εταιρεία YODA Α.Ε, με στόχο τη σταδιακή μετάβαση της στην ψηφιακή εποχή.

Η Σκλαβενίτης έκανε το πρώτο βήμα για την δημιουργία του δικού της ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ, καθώς όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσε την απόκτηση του Caremarket.gr που είχε εξαγοραστεί πρόσφατα από την Yoda, συμφερόντων του Γιάννη Χήτου.

Η εξαγορά δεν θα παρεμποδίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της caremarket.gr, ενώ οι χρήστες της θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κωδικολόγιο προϊόντων, σε τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά», απολαμβάνοντας την υψηλή ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση που συνοδεύουν το όνομα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ενσωμάτωση της πλατφόρμας στην Επιχείρηση, δηλαδή όταν η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ εναρμονίσει τη λειτουργία της caremarket.gr με το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που εφαρμόζει σε κάθε σημείο επαφής με τους πελάτες της.

Η εταιρεία θα απορροφήσει το σύνολο των 50 εργαζομένων της caremarket.gr, ενώ μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics της πλατφόρμας, δημιουργώντας περισσότερα σημεία διανομής των προϊόντων για τις ηλεκτρονικές αγορές.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ο κ. Λάμπρος Παπακοσμάς, από την ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, δήλωσε:

«Θέτοντας σταθερά σε προτεραιότητα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, στόχος της Επιχείρησης είναι να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πάντα με βάση το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που ισχύουν από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα της Επιχείρησης προς τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε όλοι οι καταναλωτές να μπορούν να βρίσκουν και σε online περιβάλλον μία ευρεία ποικιλία προϊόντων σε τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά» και την άριστη ποιότητα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ».

Ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σήμερα αριθμεί 497 καταστήματα και 28.300 εργαζομένους.

Επεκτείνεται ο Μασούτης

Εάν μερικά χρόνια πριν η δύναμη της αλυσίδας περιοριζόταν στην Βόρεια Ελλάδα, πλέον κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στα κορυφαία νησιά της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αλυσίδας, Γιάννης Μασούτης, με αφορμή τη συμφωνία με τη ΣΥΝΚΑ, «η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και προϊόντων θα είναι -όπως πάντα- βασικός άξονας της παρουσίας μας στα νέα σημεία, αφού η ανάπτυξη της εταιρείας μας γίνεται πάντα με όρους ανταπόδοσης στην ελληνική κοινωνία».

Οι τελευταίες προσθήκες αφορούν σε τρία νέα καταστήματα σε Κάλυμνο (Χρίστου Πόθια), Μήλο (Αδάμαντα) και Τήνο (Ακτή Νάζου), τα οποία προέρχονται από τη συμφωνία με τη ΣΥΝΚΑ, ανεβάζοντας το δίκτυο της Μασούτης σε 343 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στα συγκεκριμένα καταστήματα, τα οποία έχουν συνολικά 11 ταμεία, απασχολούνται 69 άτομα.

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, είχε ανακοινωθεί το άνοιγμα ακόμη δύο νέων καταστημάτων: στη Χίο (Κωνσταντίνου Μονομάχου 1) με 4 ταμεία και στη Μήλο (Κεντρικό σημείο Τριοβάσαλλου) με 2 ταμεία.

Είχε προηγηθεί το άνοιγμα τριών καταστημάτων, και πιο συγκεκριμένα δύο στη Νάξο (ένα στην περιφερειακή οδό Εγγάρων-Χώρας Νάξου και ένα στην περιφερειακή οδό της Χώρας Νάξου) και ένα στη Χίο (στην περιοχή Αγίου Μηνά – θέση Βάγια) με 20 θέσεις parking.

Μέσα στον μήνα, στις 16 Ιουνίου, είχε ανοίξει και νέο κατάστημα στη Σαντορίνη, στον Πύργο Δήμου Θήρας (κεντρικός επαρχιακός δρόμος Περίσσας-Φηρών) με 3 ταμεία και 2 θέσεις parking.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο