20 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Τα κινητά με.. την περισσότερη ακτινοβολία

Κινητά: Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα κινητά της αγοράς που έχουν την περισσότερη ακτινοβολία.

Το efmadvice ταξινόμησε τα smartphones σε ένα σχετικό του αφιέρωμα βάσει των μεγεθών SAR.

Πρόκειται για την τιμή που μετρά το βαθμό στον οποίο το σώμα απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Δείτε τα αποτελέσματα σε watts ανά kilogram (W/Kg) στα κινητά.

Τα κινητά με την περισσότερη ακτινοβολία


Οι ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο ορίζουν τα μέγιστα SAR που επιστρέπεται να εκπέμπουν οι συσκευές. Στις ΗΠΑ, τα όρια της FCC αγγίζουν τα 1.6W/Kg και το μόνο smartphone που τα ξεπερνά είναι το Motorola Edge.

Πάντως, όπως επισημαίνει η FCC όλα τα smartphones εκπέμπουν ένα ποσό ακτινοβολίας, με τους παράγοντες που να ρυθμίζουν πόση ακριβώς, να είναι ο τύπος της συσκευής, το μοντέλο, η απόσταση από τον πιο κοντινό πύργο κινητής.

Η FCC αναφέρει ότι μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης σε RF ακτινοβολία είναι ο περιορισμός χρήσης του smartphone και η χρήση αξεσουάρ hands-free.

Τα λάθη που καταστρέφουν τα κινητά μας

Τα αφήνουμε χωρίς θήκη

Κινητό χωρίς προστατευτική θήκη είναι καταδικασμένο να υποστεί φθορές ή ακόμη και να καταστραφεί πλήρως με μεγάλη ευκολία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσο εύκολο είναι να γλιστρήσει από τα χέρια μας και να πέσει στον δρόμο ενώ περπατάμε. Μία τέτοια πτώση σε ένα κινητό χωρίς θήκη θα είναι σίγουρα ολέθρια. Οι θήκες κινητών έχουν κατασκευαστεί άλλωστε για να μας προστατεύουν από τέτοιου είδους ατυχήματα αλλά και να διατηρούν το smartphone μας ασφαλές ανά πάσα στιγμή.

Τα χρησιμοποιούμε συνέχεια

Είναι δύσκολο κάποιος να αποχωριστεί το smartphone του, ωστόσο όσο πιο συχνά το χρησιμοποιούμε τόσο πιο πολύ το επιβαρύνουμε και μειώνουμε τον χρόνο ζωής του. Ένα κινητό που δεν κλείνει ποτέ ή που δεν φορτίζεται σωστά (επειδή παράλληλα παίζουμε όσο είναι στην πρίζα) σίγουρα φθείρεται λειτουργικά και σταδιακά καταστρέφεται ή αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα.

Εκτός των άλλων, εάν δεν προσέξουμε και δεν επιλέξουμε μία ορθή χρήση του κινητού μας, ο κίνδυνος του εθισμού είναι κάτι παραπάνω από πιθανός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας προτείνουν ολοένα και περισσότερο το digital detox, την αποτοξίνωση από τη συχνή χρήση του κινητού, εξηγώντας πως ακόμη και ένα μικρό «διάλλειμα» μέσα στην ημέρα από το κινητό μας, μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ψυχική υγεία μας.

Επιλέγουμε λάθος μεμβράνη

Ένα ακόμη λάθος στο οποίο πέφτουν αρκετοί καταναλωτές είναι το ότι στην προσπάθεια τους να εξοικονομήσουν χρήματα εμπιστεύονται λάθος προστατευτικές μεμβράνες οθόνης, οι οποίες πρακτικά προσφέρουν 0% ασφάλεια. Πρόκειται για μεμβράνες που μπορεί κανείς να βρει σε αμφιβόλου ποιότητας e-shop, και οι οποίες με την πρώτη πτώση σπάνε καταστρέφοντας ταυτόχρονα και την οθόνη του κινητού μας.

Το πιο συνετό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε τέτοιου είδους προστατευτικά αξεσουάρ από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το etuo.gr που διαθέτουν υψηλής ποιότητας μεμβράνες οθόνης και είμαστε 100% σίγουροι πως θα θωρακίσουν την οθόνη του κινητού μας, διαθέτοντας το μέγιστο βαθμό ανθεκτικότητας.

Ξεχνάμε τους ιούς

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιούς και κακόβουλα λογισμικά τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να μολύνουν το κινητό μας και να το καταστρέψουν. Το να μην χρησιμοποιούμε κάποιο antivirus είναι σίγουρα ένα λάθος που σε βάθος χρόνου θα μας στοιχίσει. Αρκετά smartphones διαθέτουν εγκατεστημένο ένα τέτοιο λογισμικό προστασίας από ιούς και το μόνο που πρακτικά χρειάζεται να κάνουμε είναι το να μεριμνήσουμε για έναν τακτικό έλεγχο, ώστε να βεβαιωθούμε πως η συσκευή μας δεν έχει «κολλήσει» κάποιον ιό.

Ταυτόχρονα, είναι καλό να ενημερωθούμε για το πως μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο για να μπούμε στο διαδίκτυο ή στα social media. Αποφεύγοντας «ύποπτες» ιστοσελίδες και έχοντας την κατάλληλη γνώση για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κινητό μας παραμένει ασφαλές και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μολυνθεί από ιούς και να χαλάσει.

Πως παρακολουθούνται τα κινητα από το Predator

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, με την υπόθεση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο και φαίνεται πως παρακολουθούταν μέσω του συστήματος Predator.

Επίσης, η φερόμενη παραδοχή του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι έγινε παρακολούθηση του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών. έρχεται να ταράξει ακόμη παραπάνω την υπόθεση

Ποιο είναι όμως το περίφημο σύστημα Predator που ακούμε τις τελευταίες ημέρες και πώς λειτουργεί;

Η εκπομπή «Τώρα ό, τι συμβαίνει» δίνει ορισμένες απαντήσεις σχετικά με το σύστημα αυτό.

Πρόκειται για ένα πανάκριβο, κατασκοπευτικό λογισμικό, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη δεν υπάρχει στην Ελλάδα και είναι άγνωστο στο πως εγκαταστάθηκε στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ορισμένες εκδόσεις του λογισμικού Predator, ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Με το συγκεκριμένο λογισμικό κάποιος μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του κινητού και να έχει πρόσβαση στα πάντα, ακόμη και στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όσο πιο παλιό είναι το μοντέλο του τηλεφώνου που διαθέτει κάποιος, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να πέσει θύμα απάτης.

Συγκεκριμένα, όταν ένα κινητό ξεπεράσει τα δυο χρόνια ζωής είναι ευκολότερο να παγιδευτεί, από ότι ένα καινούργιο μοντέλο και αυτό γιατί δεν έχει δυνατότητες αναβάθμισης, σε πιο εξελιγμένες εκδοχές.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο