25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος το ανθρώπινο δυναμικό, με AI κατασκευάζει πλήρως η Xiaomi τα Mix Fold 4 και Flip στο Smart Factory

Η έλευση του ChatGPT και άλλων προϊόντων AI φέρνει μαζί της και αναμενόμενες ανησυχίες. Πολλοί φοβούνται ότι κάποια μέρα η AI θα βγει εκτός ελέγχου και θα οδηγήσει στην καταστροφή μας. Αν και είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο, ήδη βλέπουμε την AI να αναλαμβάνει πλήρως τις λειτουργίες σε εργοστάσια, όπως το νέο Smart Factory της Xiaomi.

Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι το νέο της εργοστάσιο στο Πεκίνο θα χρησιμοποιεί ρομπότ και AI για την παραγωγή των Mix Fold 4 και Mix Flip smartphones. Αυτό το εργοστάσιο, έκτασης 80,000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει 11 γραμμές παραγωγής και μπορεί να παράγει 10 εκατομμύρια smartphones ετησίως, με ένα smartphone να κατασκευάζεται κάθε τρία δευτερόλεπτα!

Το Smart Factory λειτουργεί πλήρως αυτόματα με ανθρώπους να επιβλέπουν μόνο την AI. Η πλατφόρμα Xiaomi Hyper IMP (Intelligent Manufacturing Platform) διαχειρίζεται τις λειτουργίες και βρίσκει λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Αυτή η πλήρης αυτοματοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την παραγωγή foldable smartphones, όπως τα Mix Fold 4 και Mix Flip, καθώς απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια και φροντίδα για τα ευαίσθητα εξαρτήματα.

Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, δημοσίευσε βίντεο από το εργοστάσιο, δείχνοντας την “War Room”, όπου οι μηχανικοί επιβλέπουν την παραγωγή μέσω της πλατφόρμας. Η πλατφόρμα μπορεί να αναγνωρίζει και να επιλύει προβλήματα και να βελτιώνει τη διαδικασία παραγωγής.

Αν και αυτά ακούγονται εντυπωσιακά και ίσως τρομακτικά για κάποιους, είναι σημαντικό να δούμε πώς θα αποδώσει το εργοστάσιο, κάτι που θα φανεί όταν τα νέα smartphones φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο