22.7 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Το Flappy Bird, το θρυλικό mobile παιχνίδι του 2014, επιστρέφει από το πουθενά!

Θυμάστε το Flappy Bird; Ναι, μια ολόκληρη δεκαετία μετά, το cult-classic mobile παιχνίδι που είχε εθίσει εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως θα επιστρέψει και επίσημα!

Όπως ανακοινώθηκε από το νεοσύστατο Flappy Bird Foundation, το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει σε διάφορες πλατφόρμες, ξεκινώντας από τους web browsers, ενώ μέσα στο 2025 θα γίνει διαθέσιμο και στα καταστήματα των iOS και Android. Οι fans του αρχικού παιχνιδιού μπορούν να περιμένουν μια ανανεωμένη εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα τους βασικούς μηχανισμούς που έκαναν το Flappy Bird παγκόσμιο φαινόμενο. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν νέα game modes, περισσότεροι χαρακτήρες και multiplayer προκλήσεις.

Η προσπάθεια αναβίωσης γίνεται υπό την καθοδήγηση του Flappy Bird Foundation, μιας ομάδας παθιασμένων fans και προγραμματιστών που απέκτησαν τα δικαιώματα του παιχνιδιού από την Gametech Holdings LLC. Παράλληλα με τα δικαιώματα του Flappy Bird, η εταιρεία εξασφάλισε επίσης και το εμπορικό σήμα και για το Piou Piou vs. Cactus, το παιχνίδι για κινητά που πιστεύεται ευρέως ότι ενέπνευσε το αρχικό Flappy Bird.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Michael Roberts, ο επικεφαλής δημιουργός του project, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του λέγοντας:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επαναφέρουμε το Flappy Bird και προσφέρουμε μια νέα εμπειρία που θα κρατήσει τους παίκτες απασχολημένους για πολλά χρόνια. Έχουμε μεγάλα σχέδια για το μικρό μας Bird!»

Το Flappy Bird έκανε αρχικά το ντεμπούτο του το 2013, δημιουργημένο από τον Βιετναμέζο προγραμματιστή Dong Nguyen, και έγινε γρήγορα διάσημο για το απλό και συγχρόνως τρομερά δύσκολο gameplay του, στο οποίο οι παίκτες έκαναν tap την οθόνη για να πλοηγήσουν ένα πτηνό ανάμεσα σε σωλήνες. Παρόλο που ήταν μια από τις πρώτες viral mobile gaming επιτυχίες, το παιχνίδι αποσύρθηκε από τα καταστήματα εφαρμογών στις αρχές του 2014 από τον Nguyen, ο οποίος επικαλέστηκε ανησυχίες σχετικά με τον εθιστικό χαρακτήρα του και τη συντριπτική προσοχή που συγκέντρωσε. Η απροσδόκητη αφαίρεση του παιχνιδιού όμως το έκανε ακόμη περισσότερο viral, οδηγώντας σε αμέτρητες απομιμήσεις. Καμία ωστόσο δεν μπόρεσε να αναπαράγει πραγματικά την επιτυχία του.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο