15.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επανεξετάσει την απαγόρευση για το 5G τώρα που ο Τραμπ έχει χάσει, λέει η Huawei!

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του να απαγορεύσει τον κινέζικο κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Huawei από το δίκτυό του 5G στην εποχή μετά το Trump και να αναγνωρίσει ότι θα επιδεινώσει τη διαίρεση Βορρά-Νότου της Αγγλίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Huawei στο Guardian.

Η παρέμβαση του Βίκτορ Ζανγκ έρχεται καθώς ο Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται τη Δευτέρα για να συναντήσει τη Βόρεια Ομάδα Έρευνας, την ομάδα λόμπι των Συντηρητικών βουλευτών που είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την ατζέντα ισοπέδωσης του πρωθυπουργού σε πραγματικότητα. Ο Ζανγκ προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει πιστό στις ρίζες του ως γενέτειρα της πρώτης Βιομηχανικής Επανάστασης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να υποχωρήσει στην επανάσταση 5G.

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από πίεση από την κυβέρνηση Trump, ανέστρεψε ένα σχέδιο να αφήσει την Huawei να είναι ελεγχόμενος προμηθευτής 5G και αντ ‘αυτού διέταξε τον εξοπλισμό της Huawei να αφαιρεθεί από τα δίκτυα 5G της χώρας έως το 2027.

Οι υπουργοί της εποχής δήλωσαν ότι η αντιστροφή δεν προκλήθηκε από μια νέα ανάλυση των υπηρεσιών ασφαλείας της απειλής για την ασφάλεια που θέτει η Huawei, αλλά από την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποκλείσει τους αγωγούς των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται από την Huawei.

Ο Ζανγκ είπε: «Η απόφαση θα έχει τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να δει ένα ισοζύγιο επενδύσεων μεταξύ Λονδίνου, νοτιοανατολικά, Midlands και βόρεια της Αγγλίας. Η συνδεσιμότητα παγκόσμιας κλάσης είναι ζωτικής σημασίας για αυτόν τον στόχο και χωρίς αυτό είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το κενό στην οικονομική ανισορροπία στο Ηνωμένο Βασίλειο. ”

Πρόσθεσε: «Η ίδια η κυβέρνηση είπε ότι θα οδηγήσει σε τριετή καθυστέρηση στην ανάπτυξη του 5G και αυτό θα έχει τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από την κλίμακα του αντίκτυπου αυτής της καθυστέρησης. Η έρευνα τρίτων από την Assembly, μια ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, δείχνει ότι αυτή η καθυστέρηση θα έχει αντίκτυπο 18,2 δισ. £.

«Η έρευνα δείχνει ότι θα διευρύνει το ψηφιακό χάσμα Βορρά-Νότου. Στο βορρά, η ευρυζωνική μεταφορά και οι ταχύτητες είναι ήδη πολύ πίσω από το Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά. Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του 5G θα επιδεινώσει την κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την υπέρτατη ευρυζωνική σύνδεση μέχρι το 2025, και με αυτήν την απόφαση ο στόχος της αύξησης γίνεται ανέφικτος. ”

Εάν το 5G παραδωθεί σε εθνικό επίπεδο χωρίς καθυστέρηση, τα τρία τέταρτα του αναμενόμενου οικονομικού οφέλους θα ήταν πιθανό να έρθουν σε περιοχές εκτός Λονδίνου και νοτιοανατολικά.

Προτρέποντας τους υπουργούς να επανεξετάσουν την απόφαση, ο Ζανγκ είπε: «Ελπίζω ότι η κυβέρνηση να διατηρήσει ανοιχτό μυαλό και, μόλις επανεξετάσουν τις οικονομικές συνέπειες, να αναζητήσουν εάν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε».

Πρόσθεσε: «Ως παγκόσμια εταιρεία θέλουμε να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις για να διασφαλίσουμε ότι έχουν τις πολιτικές για την εξασφάλιση της ανάπτυξης. Η απόφαση ήταν πολιτική που υποκινούσε τις αντιλήψεις των ΗΠΑ για την Huawei και όχι αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό δεν βασίζεται στην ασφάλεια, αλλά σε έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. ” Είπε ότι ελπίζει ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση από αυτήν του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζανγκ εξέφρασε επίσης φόβους ότι ο παραδοσιακός ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου ως ανοιχτό έθνος με ελεύθερο εμπόριο, ήταν υπό αμφισβήτηση και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία του αντιπροσώπευε τον «δράκο στη φωλιά», μια φράση που χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο της επιτροπής επιλογής εξωτερικών υποθέσεων, Τομ Τούγκεντατ .

Είπε: «Κάτι με ανησυχεί για το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή οι συζητήσεις εδώ επικεντρώνονται στη γεωπολιτική σύγκρουση παρά στο πώς να βελτιώσουμε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και να βεβαιωθούμε ότι η χώρα εκμεταλλεύεται ξανά την ευκαιρία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης μετά το Brexit, στο τέλος του Αυτή την χρονιά. Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Covid και μετά το Brexit – εμπόριο, τεχνολογία, ψηφιοποίηση και πώς να προσελκύσετε ξένες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η γενέτειρα της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης και επρόκειτο να ηγηθεί της ψηφιακής επανάστασης. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το DNA για να αναπτύξει τις σωστές πολιτικές για να πάρει την ηγεσία στην καινοτομία. ”

Οι επικριτές της Huawei ισχυρίζονται ότι παρά την ανεξάρτητη δομή των μετόχων, η εταιρεία μπορεί να κατευθυνθεί ανά πάσα στιγμή από το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα για να δώσει στο καθεστώς της μια πόρτα για να κατασκοπεύει τις βρετανικές επικοινωνίες.

Ο Ζανγκ επεσήμανε: «Η GCHQ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τεχνικοί κίνδυνοι ήταν διαχειρίσιμοι, όπως και δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ασφαλείας για το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Huawei. Η Αμερική άσκησε πίεση στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω κυρώσεων στην Huawei και το Ηνωμένο Βασίλειο – επηρεασμένο από αυτές τις νέες, αδικαιολόγητες κυρώσεις – απάντησε. ”

Τον Αύγουστο, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν άδεια πριν πουλήσουν στην Huawei οποιοδήποτε μικροτσίπ που έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό ή εξοπλισμό των ΗΠΑ.

Ο Zhang υποστήριξε τη σημασία του 5G, λέγοντας ότι είναι ένα τεράστιο βήμα από το 4G όσον αφορά τη χωρητικότητα, την ταχύτητα και τον όγκο. «Αυτό το καθιστά ουσιαστικά το θεμέλιο για την τεχνολογία επόμενης γενιάς – AI / ρομποτική / έξυπνη υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση… Η γρήγορη ταχύτητα και η σχεδόν άμεση καθυστέρηση σημαίνει ότι η τεχνολογία μπορεί να μιλήσει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο… Όσοι έρχονται νωρίτερα σε αυτό θα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι εκείνοι που έρχονται αργότερα. ”

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο