25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Το iPhone 13 Pro έχει ακριβότερα εξαρτήματα από το Galaxy S21 Plus!

Η Samsung φαίνεται να χρεώνει περισσότερα στα κορυφαία τηλέφωνα της σειράς Galaxy S21 από ό, τι η Apple στην τελευταία σειρά iPhone 13.

Το TechInsights (μέσω του Notebookcheck) αποσυναρμολόγησε το 256GB iPhone 13 Pro και διαπίστωσε ότι όχι μόνο το κόστος κατασκευής του είναι υψηλότερο από το προηγούμενο, αλλά κοστίζει και περισσότερο από το Galaxy S21 Plus.

Σύμφωνα με την εταιρεία αντίστροφης μηχανικής, το iPhone 13 Pro διαθέτει RAM LPDDR4X (6 GB) αντί για τη νεότερη έκδοση LPDDR5. Τα iPhone 13 και 13 Pro φαίνεται να χρησιμοποιούν την ίδια GPU με την πρώτη ματιά. Η Apple δήλωσε ότι τα τυπικά μοντέλα διαθέτουν GPU 4 πυρήνων και τα πλεονεκτήματα έχουν εξοπλισθεί με GPU 5 πυρήνων.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Το iPhone 13 διαθέτει κάμερα πλάτους 1,7 μm, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερα εικονοστοιχεία από το iPhone 12 που έχει εικονοστοιχεία 1,4 μm. Το μοντέλο Pro μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ευρεία κάμερα με εικονοστοιχεία 1,9 μm, από τα 1,4 μπι εικονοστοιχεία του προκατόχου του.

Η σειρά iPhone 13 έχει μικρότερη εγκοπή από την περυσινή γκάμα και το teardown του TechInsights μας δείχνει πώς επιτεύχθηκε αυτό.

Το iPhone 13 Pro πωλείται για 1,9 φορές το κόστος κατασκευής του

Το iPhone 13 Pro είναι εξοπλισμένο με πιο ακριβό τσιπ, μνήμη NAND και υποσύστημα οθόνης και το κόστος του κύριου περιβλήματος έχει επίσης αυξηθεί, γι’ αυτό και φαίνεται να είναι πιο ακριβό από το iPhone 12 Pro. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, τα υλικά και τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να φτιάξει η Apple το iPhone 13 Pro κοστίζουν 570$. Αυτή η εκτίμηση πιθανότατα δεν περιλαμβάνει άλλα έξοδα όπως λογισμικό, πνευματική ιδιοκτησία, εργασία και αποστολή.

Η Apple πωλεί το τηλέφωνο για 1.099$. Αυτό σημαίνει ότι η λιανική τιμή είναι 1,9 φορές το κόστος κατασκευής. Για το iPhone 12 Pro, το κόστος των αντικειμένων ήταν 548 $.

Τα είδη που χρειάζονται για την κατασκευή του 256GB Galaxy S21 Plus έβγαλαν έναν λογαριασμό 508 δολαρίων. Διαθέτει 8 GB μνήμης RAM και πωλείται για 1.049 $. Η τελική τιμή είναι λίγο παραπάνω από το κόστος των ειδών.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, η Samsung φαίνεται να μαζεύει περίπου την ίδια ποσότητα κέρδους με την Apple, όσον αφορά τις πωλήσεις ανά μονάδα. Παρόλο που αυτή η στρατηγική λειτουργεί για την Apple και το iPhone 13 είναι προφανώς σε καλό δρόμο για να είναι το καλύτερο φετινό smartphone, η Samsung θα πρέπει ιδανικά να το επανεξετάσει.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο