27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Το Microsoft Win10 “Ξυπνητήρι και Ρολόι” είναι το πρώτο που έλαβε το νέο interface “Sun Valley”!

Η στρατηγική της Microsoft για τις προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10 υπήρξε καταστροφική εδώ και χρόνια και ορισμένες εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες και το Κατάστημα μαστίζονται με διάφορα ζητήματα, αλλά πρόσφατα, η εταιρεία άρχισε επιτέλους ν’ εργάζεται για να το επιλύσει.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Microsoft επεξεργάζεται νέες δυνατότητες διεπαφής χρήστη για τις προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10, όπως Microsoft Photos και το Mail & Calendar. Προφανώς, το Alarms & Clock της Microsoft είναι η πρώτη εφαρμογή που έλαβε βελτιώσεις UI που σχετίζονται με το Sun Valley στο κανάλι παραγωγής.

Η νέα εμπειρία του Alarms & Clock ανακοινώθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο, αλλά πολλοί χρήστες απογοητεύτηκαν λίγο αφού ανακάλυψαν ότι η νέα διεπαφή χρήστη δεν θα ήταν διαθέσιμη αμέσως.

 

Φαίνεται ότι η αρχική ανάπτυξη της νέας εφαρμογής έχει ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη τώρα για όλους τους χρήστες. Με την έκδοση 10.2101.28.0 της εφαρμογής, η Microsoft προωθεί τώρα τη νέα διεπαφή σε όλους.

 

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, η νέα διεπαφή χρήστη της εφαρμογής Alarm Clock in-box βασίζεται στο πρότυπο ενημέρωσης WinUI και Sun Valley που έχουμε δει πρόσφατα.

 

Για ορισμένους λόγους, η νέα εφαρμογή Ξυπνητήρι χρησιμοποιεί τώρα έναν συνδυασμό στρογγυλεμένων και αιχμηρών γωνιών, αλλά είναι πιθανό ότι τα προβλήματα συνέπειας θα αντιμετωπιστούν πριν από την ανανέωση του Sun Valley.

Εκτός από τις αλλαγές διεπαφής χρήστη, υπάρχει ένα νέο κουμπί “Επεξεργασία” στο κάτω μέρος για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε γρήγορα τα ξυπνητήρια, τους χρονοδιακόπτες κ.λπ.

Η “επεξεργασία και δημιουργία” έχει επίσης επανασχεδιαστεί με βελτιώσεις διεπαφής χρήστη από το Sun Valley refresh. Το μενού είναι πλέον πιο συμπαγές και έρχεται με νέα κινούμενα σχέδια, στρογγυλεμένες γωνίες και χρώματα.

 

Το ελαφρύ θέμα έχει επίσης ανανεωθεί και χρησιμοποιεί ανοιχτό γκρι φόντο αντί για έντονο λευκό.

Για να λάβετε την ενημέρωση, πρέπει να επισκεφθείτε το Microsoft Store και να ελέγξετε για ενημερώσεις. Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε τη νέα σχεδίαση στις συσκευές σας, ίσως χρειαστεί επίσης να εφαρμόσετε την πιο πρόσφατη αθροιστική ενημέρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις ή περιμένετε άλλη μια εβδομάδα

 

Νέα εμπειρία εφαρμογών inbox

Μια λίστα εργασιών, η οποία εντοπίστηκε από εμάς τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε ότι η Microsoft εργάζεται σε εφαρμογές “με την καλύτερη ποιότητα” για τα Windows 10 για να αντικαταστήσει τις κακώς σχεδιασμένες προεπιλεγμένες εφαρμογές.

Μέχρι στιγμής, μόνο η εφαρμογή Alarms & Clock έχει λάβει ανανέωση UI Sun Valley, αλλά είναι πιθανό και άλλες εφαρμογές να έχουν την ίδια αναβάθμιση τους επόμενους μήνες.

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο