25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τρελή εύπλαστη μπαταρία μπορεί να πάρει ότι σχήμα φανταστείς και να τεντώσει 5.000%

Οι ερευνητές της Nanjing University of Posts and Telecommunications στην Κίνα ανέπτυξαν μια μπαταρία που μπορεί να αλλάζει σχήμα και να τεντώνεται μέχρι και 5.000%. Αυτή η ιδιαίτερα εύπλαστη μπαταρία μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε σχεδιασμό που ενδεχομένως να χρειαστούν οι κατασκευαστές.

Η εύπλαστη μπαταρία αποτελείται από διάφορα ελαστικά εξαρτήματα και κατά τη διάρκεια των δοκιμών, διατήρησε την ικανότητα φόρτισής της μετά από 70 κύκλους φόρτισης. Στόχος της ερευνητικής ομάδας ήταν να δημιουργήσει μια μπαταρία που να μπορεί να προσαρμοστεί στις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες.

εύπλαστη μπαταρία

Οι μπαταρίες συνήθως είναι σκληρές και ογκώδεις, κάτι που δεν ταιριάζει στις λεπτές συσκευές όπως τα smartphones. Η δυνατότητα μιας μπαταρίας να προσαρμόζεται σε λεπτές συσκευές είναι απαραίτητη, και οι ερευνητές φαίνεται να το έχουν επιτύχει σε μεγάλο βαθμό.

Παρά τις επιτυχίες, οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η εύπλαστη μπαταρία τους χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις. Το πρωτότυπο τους προσφέρει μια σημαντική υπόσχεση, καθώς μπορεί να τεντωθεί πολύ περισσότερο από το αρχικό του μήκος.

Επιπλέον, κατάφεραν να αυξήσουν την μέση χωρητικότητα φόρτισης της μπαταρίας έως και έξι φορές χρησιμοποιώντας υγρό ηλεκτρολύτη, που βελτιώνει την ευελιξία της. Ωστόσο, η χρήση πιο στερεών ηλεκτροδίων, όπως ο πολυμερικός ηλεκτρολύτης, παρείχε πιο σταθερή λειτουργία ακόμα και μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης.

Αυτή η εύπλαστη μπαταρία αναμένεται να είναι μόνο η αρχή σε μια νέα κατηγορία μπαταριών που θα επαναστατήσουν τον τρόπο που τροφοδοτούμε τα ηλεκτρονικά μας, συμπεριλαμβανομένων των smartphones. Ίσως με μια τέτοια μπαταρία να γίνει πραγματικότητα η ύπαρξη smartphones λεπτών σαν χαρτί.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο