25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Tronsmart Studio Bluetooth Ηχείο: Ελκυστική εμφάνιση και άριστος ήχος!

Τελικά, η Tronsmart δε σταματάει να μας εκπλήσσει! Δοκιμάζουμε κάθε μοντέλο που μας στέλνει για παρουσίαση και είμαστε σίγουροι ότι ακούμε τον τέλειο ήχο! Όμως όχι! Κάθε νέο της μοντέλο έχει ακόμα καλύτερο ήχο. Αυτό ακριβώς συνέβη μόλις ακούσαμε το νέο της ηχείο Tronsmart Studio! Ο ήχος του είναι καταπληκτικός και δυνατός, παρά το μικρό του μέγεθος! Το ηχείο έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερο σχεδιασμό που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες με έναν ευχάριστο τρόπο. Ας το δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Το Tronsmart Studio έχει τραπεζοειδές σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες. Ο σχεδιασμός είναι minimal και θυμίζει έντονα συσκευές ήχου του ’60. Μπορεί να ταιριάξει εύκολα με οποιαδήποτε διακόσμηση, μοντέρνα ή πιο κλασική. Είναι κατασκευασμένο σχεδόν αποκλειστικά από αλουμίνιο. Μάλιστα είναι το πρώτο ηχείο της εταιρείας με αυτό το υλικό κατασκευής. Το ηχείο είναι στιβαρό, μικρό και πολύ όμορφο! Η μπροστά και πίσω πλευρά του καλύπτεται από μαύρο διάτρητο μεταλλικό πλέγμα και εμπρός δεξιά, κάτω δεσπόζει το λογότυπο της Tronsmart. Το χρώμα του είναι μαύρο ματ με ασημί ματ λεπτή λωρίδα γύρω από τα διάτρητα μεταλλικά πλέγματα. Από κάτω έχει ελαστική αντιολισθητική βάση.

Στο πάνω μέρος βλέπουμε τα κουμπιά χειρισμού που έχουν επίσης ελαστική επένδυση. Αυτά είναι: Στην κάτω σειρά, το «On / Off», το «Σύμβολο Bluetooth» για τη σύνδεση και αποσύνδεση Bluetooth και την εναλλαγή των λειτουργιών, το «Σύμβολο TuneConn» για τη λειτουργία σύνδεσης με περισσότερα ηχεία, το «Σύμβολο SoundPulse» για την ενεργοποίηση της ομώνυμης λειτουργίας, για απάντηση σε κλήσεις και για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού. Στην πάνω σειρά, το «-» για τη μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού, το «Play / Pause» και το «+» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού.

Μεταξύ των δύο σειρών των κουμπιών βρίσκονται οι ενδεικτικές λυχνίες του ηχείου. Υπάρχουν τέσσερεις λυχνίες, σε χρώμα λευκό, που υποδηλώνουν την κατάσταση της μπαταρίας, 100% ενέργεια αν ανάβουν και οι τέσσερις, 75% αν ανάβουν οι τρεις, 50% οι δύο και 25% η μία. Αυτές οι λυχνίες είναι πολύ πρακτικές για τον έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας και θυμίζουν τις ανάλογες λυχνίες ενός power bank. Να σημειώσουμε ότι το Studio είναι το πρώτο ηχείο της Tronsmart που διαθέτει λυχνίες για την ένδειξη της μπαταρίας. Πιο πέρα βρίσκονται άλλες τρεις λυχνίες. Αυτές είναι: Η μπλε που υποδηλώνει την κατάσταση Bluetooth, η πορτοκαλί για τη λειτουργία TuneConn™ και η λευκή για τη λειτουργία SoundPulse™. Παρακάτω θα μιλήσουμε αναλυτικά γι’ αυτές.

Στην πίσω πλευρά, στα δεξιά, βλέπουμε τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Αυτές είναι η θύρα φόρτισης USB type-C, η θύρα line in 3.5 mm και η υποδοχή κάρτας μνήμης micro-SD. Οι διαστάσεις του Studio είναι 206,5 x 70 x 58 mm και το βάρος του μόλις 961 gr. Καταλαβαίνουμε ότι το ηχείο αυτό είναι μικρό αλλά έχει σχετικά μεγάλο βάρος, για το μέγεθός του. Ωστόσο, μπορούμε άνετα να το παίρνουμε μαζί μας παντού!

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει δύο μεγάφωνα με ισχύ 15 W στα 4 Ω, το καθένα. Ακόμα διαθέτει ένα subwoofer στο κέντρο και τέσσερεις παθητικούς θαλάμους στα πλάγια του subwoofer (δύο σε κάθε πλευρά), για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Η συνολική ισχύς του ηχείου είναι στα 30 Watt και η απόσταση ηχητικής μετάδοσής του φτάνει στα 10 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Studio τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες συνολικής ισχύος 4000 mAh που του δίνουν αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 15 ώρες με μία μόνο φόρτιση! Η φόρτιση του ηχείου διαρκεί τρεις με τρεισήμισι ώρες.

Μέσα στην προσεγμένη συσκευασία του, εκτός από το ίδιο, θα βρούμε: Ένα USB type-C καλώδιο φόρτισης,  ένα καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) την κάρτα εγγύησης και μια κάρτα στην οποία περιγράφεται τι ακριβώς σημαίνει η τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Όλα αυτά τα έγγραφα βρίσκονται μέσα σε μια θήκη από μαύρο χαρτόνι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φυλλάδιο οδηγιών είναι έγχρωμο, με πολλές κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τις λειτουργίες του ηχείου.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Studio έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στη στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm ή τέλος μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει και ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση τη στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε τη συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα τη μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι δυνατός και καθαρός! Απόλυτα ισορροπημένος και χωρίς εξάρσεις στις χαμηλές ή στις υψηλές συχνότητες. Ακόμα και σε χαμηλή ένταση, η ισορροπία του ήχου είναι απόλυτη. Ο ήχος παραμένει διαυγής ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Πραγματικά, προκαλεί έκπληξη πώς γίνεται αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα να παράγεται από ένα τόσο μικρό ηχείο! Αυτό βέβαια οφείλεται στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart, στο σασί από αλουμίνιο αλλά και στη στερεοφωνική 2.1 απόδοση του ήχου. Το 2 υποδηλώνει τα δύο μεγάφωνα, αριστερό και δεξί, και το 1 το κεντρικό subwoofer. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ηχείου Studio, είναι η λειτουργία TuneConn™ που υποστηρίζει. Μέσω αυτής μπορούμε να συνδέσουμε μεταξύ τους και ασύρματα, πάνω από 100 ηχεία ταυτόχρονα τα οποία θα παίζουν την ίδια μουσική. Μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε ένα ηχείο σε κάθε δωμάτιο και έτσι θα ακούγεται η αγαπημένη μας μουσική σε όλο το σπίτι! Να σημειώσουμε ότι αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται από λίγα μοντέλα της αγοράς τα οποία είναι και πολύ ακριβότερα!

Το Tronsmart Studio διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις, εμβέλειας μέχρι 30 m και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX4, οπότε είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple, της Amazon και της Google. Πατώντας δύο φορές το κουμπί «SoundPulse», ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού.

Άφησα για το τέλος ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Studio. Είναι το πρώτο ηχείο της Tronsmart που μπορούμε να το ρυθμίζουμε μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmart και είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Με αυτή μπορούμε να βλέπουμε τη στάθμη της μπαταρίας του, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να επιλέξουμε τους τρεις τρόπους λειτουργίας του ηχείου, Bluetooth, Line in (AUX) ή micro-SD. Η εφαρμογή μας προσφέρει ακόμα προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με τη μουσική που ακούμε και τις προτιμήσεις μας. Υπάρχουν οι επιλογές: SoundPulse™, Deep Bass, 3D, Hi-Fi, Classical, Vocal και Rock. Κατά τη γνώμη μου οι επιλογές SoundPulse™ και 3D πραγματικά απογειώνουν την ακουστική μας εμπειρία! Τέλος, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το ηχείο μέσα από την εφαρμογή.

Συμπέρασμα

Αν επιλέξετε το Tronsmart Studio είναι σίγουρο ότι θα αγοράσετε πολλά περισσότερα από ότι θα πληρώσετε! Είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική, όπου και αν βρίσκονται. Ο ήχος του είναι απόλυτα ισορροπημένος δυνατός και καθαρός. Ο σχεδιασμός του είναι απλός, με μια ρετρό αίσθηση που το κάνει μοναδικό. Συνδυάζει προχωρημένες δυνατότητες, όπως οι λειτουργίες SoundPulse™, TuneConn™ και η δυνατότητα χειρισμού από εφαρμογή στο κινητό.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το μοναδικό ηχείο από το Geekbuying με έκπτωση 30%. Η αποστολή από τις αποθήκες της Γερμανίας είναι η καλύτερη επιλογή για να παραλάβουμε σε τρεις ως επτά μέρες, χωρίς επιπλέον χρεώσεις Τελωνείου.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο