15.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024

United Group: Στις αρχές του 2022 η εξαγορά της Wind

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένει η διοίκηση της United Group ότι θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) πρόκειται να εξετάσει την υπόθεση της εξαγοράς στις 21 Δεκεμβρίου και αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις από φορείς που έχουν έννομο συμφέρον, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις, η απόφαση αναμένεται λίγο μετά την αλλαγή του έτους.

Τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς φθάνει σε αξία τα περίπου 1 δισ. ευρώ και θα ακολουθήσει η συγχώνευση των Nova-Wind που θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο “παίκτη” στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και τον τρίτο μεγαλύτερο στην αγορά κινητής με μικρή διαφορά από τη Vodafone.

Εξαγορά Wind από United Group

Η United Group βλέπει σημαντικές πιθανές συνέργειες στο σχήμα Wind-Nova που θα μπορούν να επιτρέψουν την πώληση συμβολαίων κινητής στους πελάτες της Nova, αλλά και να οδηγήσουν σε διεύρυνση της συνδρομητικής βάσης στη Pay TV. Ακόμη βλέπει σημαντικά περιθώρια μείωσης του κόστους λειτουργίας της νέας εταιρείας λόγω των οικονομιών κλίμακας που θα δημιουργηθούν.

Προχωρούν οι προετοιμασίες

Οι συνέργειες αυτές, αναμένεται να υλοποιηθούν πλήρως ένα με ενάμιση χρόνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Wind. Εν αναμονή όμως των ρυθμιστικών αποφάσεων τόσο στη Wind όσο και στη Nova προχωρούν οι προετοιμασίες για τη συγχώνευση.

Η Wind προχωρά στην απόσχιση του κλάδου τηλεπικοινωνιακών υποδομών σταθερής μέσω της σύστασης της Hellenic Open Fiber, η όποια θα παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες χονδρικής (wholesale-only), ανοιχτής πρόσβασης (open-access) στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στον γενικό σχεδιασμό της United Group για τη δημιουργία ξεχωριστών εταιρειών που θα διαχειρίζονται το τμήμα των υποδομών με τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών και σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών ή μη.

Εξάλλου, η United Group επέλεξε τη χώρα μας ως έδρα της εταιρείας που ίδρυσε την περασμένη άνοιξη για τον συντονισμό όλων των δραστηριοτήτων χονδρικής του ομίλου.

Στο μεταξύ προχωρά και η ενδυνάμωση της Νοva. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό με αποχωρήσεις εργαζομένων στη παλιά Forthnet αλλά και την τοποθέτηση νέων ανώτερων και ανώτατων στελεχών διοίκησης.

Η στελέχωση της εταιρείας πάντως προχωρά σταδιακά και με πολύ προσοχή, καθώς όπως σημειώνουν στο Capital.gr πηγές της αγοράς οι όποιες κινήσεις γίνονται με το σκεπτικό της συγχώνευσης της Nova με τη Wind εντός των επόμενων μηνών.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Τα αποτελέσματα εννεάμηνου

Στο εννεάμηνο του 2021 πάντως η Nova ως μέλος της United Group κατέγραψε έσοδα της τάξης των 182 εκατ. ευρώ, ενώ η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία μετά από μισθώσεις (EBITDAal) διαμορφώθηκε στα 52 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις της εταιρείας το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 67 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, η Wind το γ΄ τρίμηνο του έτους είχε συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της τάξης των 141,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDAaL διαμορφώθηκε στα 40,7 εκατ. ευρώ με περιθώριο 28,7%.

Η εταιρεία αύξησε κατά 6,8% του πελάτες κινητής με συμβόλαιο και κατά 2,5% του πελάτες σταθερής με συμβόλαιο το γ΄ τρίμηνο. Οι εταιρικοί πελάτες της Wind αυξήθηκαν κατά 5,2% φτάνοντας του 84.000 και οι πελάτες των δικτύων νέας γενιάς (NGA) αυξήθηκαν κατά 38,9% στους 286.000.

Οι συνολικές επενδύσεις των τελευταίων 12 μηνών (Από 30/9/2020 έως 30/9/2021) διαμορφώθηκαν στα 91,5 εκατ. ευρώ.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο