20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Windows 10 – Ενημέρωση δημιουργεί προβλήματα σύνδεσης των Outlook, Office 365 και Teams με το διαδίκτυο!

Δεν μας έφτανε το θέμα ότι δουλεύοντας από το σπίτι είναι μία διαδικασία αρκετά δύσκολη πολλές φορές, τώρα έρχεται η Microsoft και μας προειδοποιεί για ένα σφάλμα των Windows 10, που μοναδικό σκοπό έχει να εμποδίσει το Office 365, το Microsoft Teams, το Outlook αλλά και άλλες εφαρμογές κρίσιμης σημασίας να συνδεθούν με το διαδίκτυο.

Το σφάλμα συνδεσιμότητας των Windows 10 δεν μπορούσε να έρθει σε χειρότερη χρονική στιγμή και πιθανώς προκαλεί πραγματικό πόνο για τα εκατομμύρια των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο που εργάζονται εξ αποστάσεως εν μέσω της επιδημίας του COVID-19 coronavirus.

Από τις επιχειρήσεις Fortune 500 έως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, όλοι έχουν εμπλακεί στο μέλλον της εξ αποστάσεως εργασίας, γρηγορότερα από ό, τι οι προγνωστικοί τολμούσαν να ονειρευτούν. Ποιοι θα είναι άραγε οι παράγοντες που θα καθορίσουν την αποτυχία ή την επιτυχία σε αυτόν τον γενναίο νέο κόσμο!?

Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους συνδέονται μέσω ενός υπολογιστή που τρέχει Windows 10 με την εργασία τους, και αποκτούν πρόσβαση σε πόρους εργασίας εξ αποστάσεως μέσω σύνδεσης εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Και εκατομμύρια εργαζόμενοι θα βασίζονται στις εφαρμογές της Microsoft για παραγωγικότητα, όπως το Office 365, τις ομάδες της Microsoft, τον Internet Explorer και το Outlook για να γίνουν οι εργασίες αυτές.

Ωστόσο, ένα σφάλμα που επηρεάζει όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10, που εμφανίστηκε στην αθροιστική ενημερωμένη έκδοση του Φεβρουαρίου, και πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση KB4535996 – ή οποιαδήποτε από τις τρεις επόμενες αθροιστικές ενημερώσεις – εμποδίζει αυτές τις βασικές εφαρμογές παραγωγικότητας να συνδεθούν στο Internet.

Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για τους χρήστες των Windows 10, η σύνδεση είναι πιο πιθανό να διαταραχθεί όταν χρησιμοποιείτε ή συνδέεστε και αποσυνδέεστε από ένα VPN, το οποίο πολλοί υπάλληλοι είναι πιθανόν να κάνουν κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες.

“Οι συσκευές που χρησιμοποιούν ένα μη αυτόματο ή αυτοματοποιημένο διακομιστή μεσολάβησης, ειδικά με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), ενδέχεται να εμφανίζουν περιορισμένη ή μηδενική κατάσταση σύνδεσης στο διαδίκτυο στην ένδειξη κατάστασης σύνδεσης δικτύου (Network Connectivity Status Indicator – NCSI) στην περιοχή ειδοποιήσεων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν συνδέεστε ή αποσυνδέεστε σ’ ένα VPN ή μετά την αλλαγή της κατάστασης μεταξύ των δύο”, εξηγεί η Microsoft.

“Οι συσκευές με αυτό το ζήτημα ενδέχεται να έχουν και προβλήματα που φτάνουν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας εφαρμογές που χρησιμοποιούν WinHTTP ή WinInet.Παραδείγματα εφαρμογών που ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτήν την κατάσταση είναι οι εξής, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές: Ομάδες της Microsoft, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11 και κάποια έκδοση του Microsoft Edge. ”

Η Microsoft λέει ότι οι χρήστες των Windows 10 “ενδέχεται να είναι σε θέση να μετριάσουν το πρόβλημα επανεκκινώντας τη συσκευή σας”, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μια διαρροή στην παραγωγικότητα και μια πηγή απογοήτευσης.

Υποστηρίζοντας ότι η Microsoft θεωρεί το σφάλμα ως ένα σοβαρό ζήτημα, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα fix-out-band στις “αρχές Απριλίου”. Η ενημερωμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη μόνο στον κατάλογο Microsoft Update.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.zdnet.com/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο