27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Windows 10 ? – Η Dell μας επιβεβαίωσε κατά λάθος ότι κάτι νέο έρχεται στα Windows 10! Δείτε τι….

Η Dell παρουσίασε στον τύπο νωρίτερα ένα νέο μοντέλο, το XPS 13 2 σε 1 της Dell, έναν φορητό υπολογιστή που τροφοδοτείται από τους νέους 10nm, 10ης γενιάς επεξεργαστές Ice Lake-U της Intel.

Όταν πήγαμε να ρίξουμε μία καλύτερη ματιά στο φύλλο προδιαγραφών που έθεσε ο Dell στη διάθεσή του για εκτύπωση, το μάτι μας διαπίστωσε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό στο τμήμα που έλεγε “Operating System”. Τι ακριβώς….ένα λειτουργικό σύστημα που δεν είχα ξαναδεί άλλη φορά – Windows 10 Ultra 64-bit, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την αναμενόμενη συμπερίληψη του Windows 10 Home 64-bit.

Microsoft Windows 10 Home Ultra 64-bit

Τι είναι αυτό λοιπόν;

Λοιπόν, το Computex 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή και είναι ένα γεγονός που είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα “διαρρεύσιμο”. Από όσο γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη αναφορά σε μια νέα έκδοση των Windows 10 που ονομάζεται “Ultra” και μια σύντομη αναζήτηση στις ειδήσεις της Google, αποκαλύπτει κάτι παραπάνω σε δύο άρθρα, ένα από το Neowin και ένα σύντομο κομμάτι από τη Mary Jo Foley στο ZDNet.

Υπάρχει μια φήμη εκεί έξω που ουσιαστικά κυκλοφορεί από πέρυσι για την ακρίβεια. Έτσι πέρυσι είχε διαρρεύσει ένα έγγραφο της Microsoft αναφορικά με μία έκδοση “Windows 10 Home Advanced”, που δεν την είδαμε όμως ποτέ αν εμφανίζεται επίσημα. Η Microsoft δεν συζήτησε ποτέ ποιες ήταν οι βασικές διαφορές μεταξύ των μη προειδοποιημένων Windows 10 Home Advanced και της τυπικής έκδοσης των Windows 10 Home.

Το Thurrott.com ισχυρίζεται (το άρθρο βρίσκεται πίσω από ένα Premium paywall), ότι πρόκειται για την ίδια ιδέα “Advanced” SKU αλλά μεταφέρεται ένα χρόνο αργότερα με ένα νέο όνομα. Λογικό ήταν λοιπόν να σταλθούν email και προς την Microsoft αλλά και προς την Dell, ζητώντας εξηγήσεις τι ακριβώς εννοεί με αυτό που βρήκαμε στο σχετικό φυλλάδιο της Dell.

Προσφορά: Mini PC – Αποκτήστε τα Beelink, Hystou, Vorke από το Geekbuying χωρίς τελωνείο με τα κουπόνια μας με έκπτωση έως και 50% κάτω!

Το εν λόγω στιγμιότυπο οθόνης δεν είναι τυπογραφικό λάθος ή ατύχημα και το έγγραφο υπάρχει στην πύλη τύπου της Dell από τις 14 Μαΐου (αν και η διεύθυνση URL δεν μοιράστηκε μέχρι χθες) χωρίς διορθώσεις ή τροποποιήσεις – μέχρι να αρχίσουν να δημοσιεύονται αυτές οι ιστορίες .

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft απάντησε στο άρθρο του Neowin, λέγοντας “Δεν υπάρχει νέα έκδοση των Windows που ονομάζεται Windows 10 Home Ultra.”

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ανανεωμένο XPS 13 2-σε-1 της Dell ξεκινά τον Ιούνιο μαζί με την Ice της Intel, οπότε σίγουρα, έστω τότε, θα καταλάβουμε τι εννοούν οι Dell και η Microsoft.

Κάτι νέο υπάρχει και έρχεται τον Ιούνιο, αλλά μπορεί να μην ονομάζεται “Ultra”.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο