27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Windows 10 May 2020 Ενημέρωση – Σε Lenovo laptops δημιουργεί μεγάλα προβλήματα!

Κατ’ αρχάς να ενημερώσω ότι και η Microsoft γνωρίζει το πρόβλημα αλλά και η Lenovo, καθότι είναι αρκετά σημαντικό και κοιτάνε να βρούνε λύση!

Η Lenovo και η Microsoft έχουν αναγνωρίσει μια σειρά ζητημάτων που μαστίζουν ορισμένους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020.

Η Lenovo δημοσίευσε μια σελίδα υποστήριξης στο διαδίκτυο για τους πελάτες της που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συσκευές τους από την εγκατάσταση της σημαντικής ενημέρωσης για τα Windows 10.

Ο αριθμός των γνωστών προβλημάτων με την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020 και τις συσκευές Lenovo είναι απογοητευτικά μεγάλος, αλλά τα καλά νέα είναι ότι για τα περισσότερα από τα προβλήματα, υπάρχει μια σχετικά εύκολη λύση.

Προβλήματα που τα Windows 10 Μαΐου 2020 δημιουργούν σε συσκευές Lenovo

Ακολουθούν τα ζητήματα που γνωρίζει ήδη η Lenovo.

Πρόβλημα προγράμματος οδήγησης Synaptics ThinkPad UltraNav

Η Lenovo διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις συσκευές της εμφανίζουν ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει “Αποτυχία φόρτωσης Apoint.DLL, η εφαρμογή συσκευής Alps Pointing σταμάτησε” όταν οι χρήστες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα ανάκτησης συστήματος.

Σύμφωνα με τη Lenovo, για να διορθώσετε το πρόβλημα κάντε τα εξής:

  • Ανοίξτε τη Διαχείριση συσκευών
  • Αναπτύξτε «Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης»
  • Επιλέξτε “Think UltraNav device”
  • Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοση
  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας
Κίτρινο προειδοποιητικό σήμα στη μονάδα δίσκου

Εάν δείτε ένα κίτρινο προειδοποιητικό σήμα σε μια μονάδα δίσκου που χρησιμοποιεί το εργαλείο κρυπτογράφησης BitLocker στα Windows 10, μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης του Μαΐου 2020, δοκιμάστε τα ακόλουθα βήματα:

  • Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου
  • Ενεργοποιήστε το Bitlocker και απενεργοποιήστε το
  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το BitLocker, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία από τις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Κρυπτογράφηση συσκευής.
Πρόβλημα πράσινων περιγραμμάτων εφαρμογής Ταινιών και τηλεόρασης

Μερικά άτομα παραπονιούνται ότι όταν παρακολουθούν βίντεο στην εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση, εμφανίζεται ένα πράσινο περίγραμμα γύρω από το βίντεο.

Σύμφωνα με τη Lenovo, αυτό οφείλεται σε ένα ζήτημα συμβατότητας με ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών της AMD και την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020.

Για να επιλύσετε το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης γραφικών AMD είναι ενημερωμένα.

Το πλήκτρο F11 δεν λειτουργεί μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης των Windows 10 Μαΐου 2020

Φαίνεται ότι το πλήκτρο F11 ενδέχεται να μην λειτουργεί πλέον στο Lenovo ThinkPad X1 Tablet Gen3 μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης των Windows 10 Μαΐου 2020.

Δεν φαίνεται να υπάρχει λύση αυτή τη στιγμή, αλλά η Lenovo λέει ότι σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το σφάλμα αργότερα τον Ιούνιο.

Συσκευές Lenovo που πάσχουν από Blue Screen of Death

Η Lenovo εξετάζει ένα ζήτημα όπου οι ιδιοκτήτες των συσκευών τους αντιμετωπίζουν σφάλματα Blue Screen of Death όταν ξαναρχίζουν από τον ύπνο ή την αδρανοποίηση.

Δυστυχώς, προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση του Μαΐου 2020 και να επιστρέψετε στην έκδοση 1909 των Windows 10 (ή παλαιότερη).

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.techradar.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο