23.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Windows 10 – To 2ης γενιάς Linux subsystem WSL2 θα έρθει με την ενημέρωση v2004

Για να διευκολύνει την δουλειά τους στους προγραμματιστές, η Microsoft ολοκλήρωσε το υποσύστημα Linux απευθείας στα Windows 10, με την κωδική ονομασία WSL.

Στο συνέδριο Build πέρυσι, εγκαινιάστηκε επίσημα το WSL2. Το WSL2 έρχεται με έναν πραγματικό πυρήνα Linux 4.19, ο οποίος μπορεί να φέρει πλήρη συμβατότητα κλήσεων συστήματος και μπορεί να αναβαθμιστεί και να συντηρηθεί άμεσα με τη βοήθεια αυτόματων ενημερώσεων χωρίς την ανάγκη ανανέωσης ολόκληρου του υποσυστήματος Windows Linux.

Ταυτόχρονα, το WSL2 θα τρέχει γρηγορότερα από την πρώτη έκδοση του WSL1, θα βελτιώσει την απόδοση εισόδου / εξόδου του συστήματος αρχείων και τη συμβατότητα με το Linux και θα μπορεί να εκτελεί τα περιεχόμενα δοχείων του Docker εγγενώς.

Η Microsoft δημοσίευσε στο blog αυτήν την εβδομάδα ότι το WSL2 θα είναι μέρος των Windows 10 έκδοση 2004 ως τυποποιημένο στοιχείο. Η επίσημη έκδοση του v2004 αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Επιπλέον, εάν έχετε αναβαθμίσει το Build 19041.153, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το WSL2 μέσω οποιασδήποτε από τις ακόλουθες εντολές CMD:

1. wsl (εάν το wsl2 είναι η τοπική έκδοση)

2, wsl –set-version <Distro> 2 ή wsl –set-default-version 2

3.wsl –import και wsl –export

Στην πρώτη ενεργοποίηση, μπορεί να σας πει να πάτε στη διεύθυνση : https://aka.ms/wsl2kernel για να κατεβάσετε ένα msi installation package.

 

[signoff]

 

Πηγή: http://news.mydrivers.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο