27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Windows 11 build 22483 – Κυκλοφόρησε πριν από λίγο. Τι περιέχει, τι διορθώνει!

Πριν από λίγο κυκλοφόρησε νέα ενημέρωση στο κανάλι των Insider. Η νέα έκδοση φέρει την ονομασία Windows 11 Insider Preview 22483.1000 (rs_prerelease)

Η νέα έκδοση φέρει διορθώσεις σε διάφορα bugs. Όπως βλέπετε η ενημέρωση κατεβαίνει κανονικά σε μη υποστηριζόμενο μηχάνημα στο κανάλι των Insider.

Ας δούμε όμως τι μας λέει η Microsoft καινούργιο ή διορθώσεις φέρνει η νέα ενημέρωση.

  • Η ενημέρωση περιλαμβάνει γενικές βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων. Προσθέσανε επίσης μερικά νέα γνωστά ζητήματα που βασίζονται στα σχόλια του Insider από την προηγούμενη πτήση.
  • Τα σήματα 7ης επετείου αρχίζουν να κυκλοφορούν στα Windows Insiders στο Feedback Hub!
  • Δημιουργία υπενθύμισης λήξης: Ενημερώσαμε την ημερομηνία λήξης για τις κατασκευές του καναλιού Dev σε 15/9/2022. Οι προηγούμενες δημιουργίες του καναλιού Dev από το υποκατάστημα RS_PRERELEASE θα λήξουν στις 31/10/2021. Για να αποφύγετε να χτυπήσετε αυτήν τη λήξη, φροντίστε να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση του Dev Channel σήμερα.

 

Σήμα 7ης επετείου αποκλειστικά για Windows Insiders

Για να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε την επέτειό μας αυτήν την εβδομάδα, θα αρχίσουμε να βγάζουμε το σήμα της 7ης επετείου. Οι Windows Insiders θα το δουν σύντομα στην ενότητα Feedback Hub επιτεύγματα τις επόμενες εβδομάδες. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη του προγράμματος Windows Insider!

 

Αλλαγές και Βελτιώσεις

  • Προσθέσαμε τη δυνατότητα να κάνετε δεξί κλικ είτε στο κουμπί “Συνιστάται” είτε στο κουμπί “Περισσότερα” στην Έναρξη για να ανανεώσετε τα στοιχεία που εμφανίζονται εκεί.

 

Διορθώσεις

 

[Αναζήτηση]

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που έκανε την Αναζήτηση να εμφανίζεται μαύρη και να μην εμφανίζει περιεχόμενο κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης.

[Ρυθμίσεις]

Η αναζήτηση για “εμφάνιση” θα επιστρέψει τώρα τις Ρυθμίσεις οθόνης.

[Αλλα]

  • Η προσπάθεια πρόσβασης στην καταχώριση Linux για WSL στο παράθυρο περιήγησης του File Explorer δεν θα πρέπει πλέον να εμφανίζει σφάλμα που λέει “wsl.localhost δεν είναι διαθέσιμο, υπάρχουν ανεπαρκείς πόροι” σε υπολογιστές ARM64.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που προκαλούσε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας να μην λειτουργούν σε συγκεκριμένες συσκευές στις πρόσφατες δημιουργίες του καναλιού Dev.
  • Επιλύθηκε ένα πρόβλημα με το NTFS όταν ήταν ενεργοποιημένο το ημερολόγιο USN, όπου έκανε επιπλέον περιττές ενέργειες με κάθε εγγραφή, επηρεάζοντας την απόδοση I/O.
  • Έκανε μερικές μικρές βελτιώσεις στην πλοήγηση με πληκτρολόγιο και στη χρήση του προγράμματος ανάγνωσης οθόνης του Performance Monitor.
  • Οι διεργασίες Webview2 θα πρέπει τώρα να ομαδοποιηθούν σωστά με την εφαρμογή που τη χρησιμοποιεί στην καρτέλα Διαδικασίες του Task Manager.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που προκαλούσε τη μη ανάκτηση ονομάτων εκδοτών από τη στήλη Publisher στη Διαχείριση εργασιών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένες επιδιορθώσεις που σημειώνονται εδώ στο Insider Preview builds από τον ενεργό κλάδο ανάπτυξης μπορεί να εισέλθουν στις ενημερώσεις εξυπηρέτησης για την έκδοση των Windows 11 που κυκλοφόρησε και έγινε γενικά διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου.

 

Γνωστά προβλήματα

[General]

  • Οι χρήστες που ενημερώνουν από το Builds 22000.xxx ή παλαιότερες εκδόσεις σε νεότερες εκδόσεις καναλιών προγραμματιστή χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο ISO καναλιού προγραμματιστή, ενδέχεται να λάβουν το ακόλουθο προειδοποιητικό μήνυμα: Η έκδοση που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε είναι Υπογεγραμμένη σε πτήση. Για να συνεχίσετε την εγκατάσταση, ενεργοποιήστε την υπογραφή πτήσης. Εάν λάβετε αυτό το μήνυμα, πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και δοκιμάστε ξανά την ενημέρωση.
  • Σε ορισμένους χρήστες ενδέχεται να μειωθούν τα χρονικά όρια της οθόνης και του ύπνου. Διερευνούμε τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η μικρότερη ώρα λήξης οθόνης και ύπνου στην κατανάλωση ενέργειας.
  • Διερευνούμε αναφορές από τους Insiders ότι η καρτέλα Διεργασίες στη Διαχείριση εργασιών είναι κενή μερικές φορές.
  • Εργαζόμαστε για την επίλυση ενός προβλήματος που προκαλεί τον έλεγχο ορισμένων συσκευών με SYSTEM_SERVICE_EXCPTION κατά την ενημέρωση, ξεκινώντας από την προηγούμενη έκδοση. Εάν αντιμετωπίσατε αυτό το ζήτημα προηγουμένως, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε και να δοκιμάσετε ξανά την ενημέρωση.
  • Διερευνούμε αναφορές από Insiders ότι τα παιχνίδια Xbox Game Pass αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν με σφάλμα 0x00000001.

[Start]

  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να εισαγάγετε κείμενο όταν χρησιμοποιείτε την Αναζήτηση από την έναρξη ή τη γραμμή εργασιών. Εάν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, πατήστε WIN + R στο πληκτρολόγιο για να εκκινήσετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση και, στη συνέχεια, κλείστε το.

[Taskbar]

  • Η γραμμή εργασιών τρεμοπαίζει μερικές φορές κατά την εναλλαγή μεθόδων εισαγωγής.
  • Εργαζόμαστε για τη διόρθωση ενός προβλήματος που προκαλεί την εμφάνιση των συμβουλών εργαλείων σε μια απροσδόκητη τοποθεσία μετά την τοποθέτηση του ποντικιού πάνω από τη γωνία της γραμμής εργασιών.

[Search]

  • Αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών, ο πίνακας αναζήτησης ενδέχεται να μην ανοίξει. Εάν συμβεί αυτό, επανεκκινήστε τη διαδικασία “Windows Explorer” και ανοίξτε ξανά τον πίνακα αναζήτησης.

[Quick Settings]

  • Διερευνούμε αναφορές από τους Insiders ότι τα ρυθμιστικά έντασης και φωτεινότητας δεν εμφανίζονται σωστά στις Γρήγορες ρυθμίσεις.

 

Πως να την κατεβάσετε

Θα πρέπει να είστε μέλος των Insider για να μπορείτε να το κάνετε όπως εγώ, ανεξαρτήτως εάν έχετε υποστηριζόμενο μηχάνημα ή όχι, όπως εγώ.

Μπαίνετε στο Windows Update, πατάτε Αναζήτηση για νέα ενημέρωση και μετά από λίγο θα δείτε την εικόνα από πάνω. Κατεβάζετε την ενημέρωση, κάντε επανεκκίνηση και είστε έτοιμοι!

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο