24.2 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Windows 12: Έρχονται τo 2024

Η Microsoft προχωρά σε νέα αλλαγή που αφορά τον τρόπο κυκλοφορίας των κύριων εκδόσεων των Windows.

Όπως αναφέρει το Windows Central, η Microsoft έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει σε ένα τριετή κύκλο για κάθε νέα «μεγάλη» έκδοση των Windows κάτι που σημαίνει ότι τα Windows 12 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024. Η κίνηση αυτή πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η Microsoft αναπτύσσει τα Windows.

Η έλευση των Windows 10 το 2015 έδωσε τέλος στον τριετή κύκλο κυκλοφορίας νέων εκδόσεων των Windows, με τη Microsoft να προωθεί το λειτουργικό σύστημα πλέον ως SaaS (Software as a Service). Έτσι αντί για μια μεγάλη έκδοση χαρακτηριστικών κάθε τρία χρόνια σε μια νέα έκδοση των Windows, τα Windows 10 ενημερώνονταν δύο φορές το χρόνο με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Για χρόνια, αρκετοί πίστευαν ότι τα Windows 10 θα ήταν η τελευταία μεγάλη έκδοση των Windows, αφού ένας υπάλληλος της Microsoft περιέγραψε τότε τα Windows 10 ως «την τελευταία έκδοση των Windows».

Αν και η εταιρεία ποτέ δεν απέρριψε αυτό τον ισχυρισμό, αντίθετα είχε δηλώσει το διάστημα εκείνο ότι τα Windows 10 «αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο τα Windows θα παρέχονται ως υπηρεσία, φέρνοντας νέες καινοτομίες και ενημερώσεις με συνεχή τρόπο». Όλα αυτά άλλαξαν με την κυκλοφορία των Windows 11 πέρυσι, με τη Microsoft να επιλέγει ετήσια συχνότητα ενημερώσεων τόσο για τα Windows 10 όσο και για τα 11, χωρίς όμως κάποια άκρως σημαντικά χαρακτηριστικά που να δημιουργούν αίσθηση στους χρήστες του λειτουργικού.

Δεδομένης της μετάβασης της Microsoft στο branding των Windows 11, είναι λογικό να περιμένουμε ότι σε κάθε μελλοντική μεγάλη έκδοση των Windows θα υπάρξει επίσης αλλαγή στην ονομασία του λειτουργικού. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τη Microsoft να υιοθετεί τα Windows 11.1 ή 11.2 με τις μεγάλες ενημερώσεις των Windows 11, και μένει να δούμε αν η εταιρεία θα αποφασίσει να ονομάσει Windows 12 την επόμενη έκδοση.

Παράλληλα με την επόμενη έκδοση των Windows το 2024, η Microsoft εξακολουθεί να έχει σχέδια για να διατηρήσει τα Windows 11 ανανεωμένα τα επόμενα χρόνια. Η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού απομακρύνεται από την αρχική της υπόσχεση για μεγάλες ετήσιες ενημερώσεις για τα Windows 11 τους τελευταίους μήνες, προτιμώντας να ενσωματώνει σημαντικά χαρακτηριστικά μόλις αυτά είναι έτοιμα. Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση, 22H2, αναμένεται να φτάσει στους υπολογιστές των χρηστών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αφού πρόσφατα η Microsoft ολοκλήρωσε την ανάπτυξή της.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η Microsoft φέρεται να έχει απορρίψει τα σχέδια για μια παρόμοια μεγάλη ετήσια ενημέρωση 23H2 το 2023 και αντ’ αυτού θα δώσει τώρα προτεραιότητα στη διάθεση νέων χαρακτηριστικών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Αυτό ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τις πρόσφατες αλλαγές της Microsoft στο πρόγραμμα Windows Insider, με περισσότερα πειραματικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες να δοκιμάζονται ευρέως από τους χρήστες του προγράμματος

Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει σχολιάσει επίσημα τις πληροφορίες για την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας κάθε μεγάλης έκδοσης των Windows, με το λειτουργικό να έχει παρουσιάσει σημαντική επιτυχία την εποχή της πανδημίας. Αρχικά η εταιρεία είχε σχεδιάσει να λανσάρει τα Windows 10X σε συσκευές με διπλή οθόνη, αλλά μετά τη δήλωση της ότι “το PC επιστρέφει”, προχώρησε στην αναμόρφωση των 10X σε αυτό που κυκλοφόρησε ως Windows 11.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο