25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Xiaomi 12T Pro: Δυνατό στα σημεία και με κάμερα 200MP

Η Xiaomi ρίχνει στην αγορά ένα ακόμη σημαντικό smartphone.
H Xiaomi συνεχίζει να τροφοδοτεί την αγορά των smartphones και αυτή τη φορά έχουμε μία ακόμη νέα ναυαρχίδα με κάμερα 200MP. Το Xiaomi 12T Pro βασίζεται στον ISOCELL HP1 της Samsung και τον οποίο έχουμε δει και πρόσφατα στο Motorola Edge 30 Ultra. Ας δούμε μερικά βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Xiaomi 12T Pro: Δυνατό στα σημεία και με κάμερα 200MP

Διαστάσεις: 163.1×75.9×8.6mm
Βάρος: 205 γραμμάρια
Οθόνη: AMOLED 6.67 ιντσών, Gorilla Glass 5, Dolby Vision, HDR10+, ανάλυση 1220×2712 pixels
Chipset: Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Μνήμη: 8/128GB, 8/256GB, 12/256GB
Λειτουργικό: Android 12 με MIUI 13
Κάμερες: 200MP+8MP+2MP (πίσω), 20MP (μπροστά)
Μπαταρία: 5000mAh

Η οθόνη AMOLED του νέου smartphone έχει διαγώνιο 6.67 ιντσών και υποστηρίζει 120Hz και ανάλυση 1220×2712 pixels, με το αποτέλεσμα που προσφέρει να είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό. Η υποστήριξη για Dolby Vision και HDR10+ περιεχόμενο την κάνει ιδανική ακόμη και για σειρές που τα προσφέρουν. Αν ξεχωρίζει κάτι ακόμη είναι και τα ηχεία του τηλεφώνου που έρχονται με την υπογραφή της Harman Kardon και υποστηρίζουν και Dolby Atmos.

Στο πακέτο αγοράς θα βρείτε το κινητό, τον φορτιστή 120W HyperCharge, το σχετικό καλώδιο USB, αλλά και μια μαλακή διάφανη θήκη προστασίας. Το σώμα του διατηρεί ένα κλασικό design που το κάνει να δείχνει αρκετά premium λόγω φινιρίσματος και κάθεται πολύ άνετα στο χέρι. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το κομμάτι των φακών σε ένα ορθογώνιο σχήμα, με τον κύριο να καλύπτει το 50% της σχετικής επιφάνειας.

Στο πλαϊνό τμήμα υπάρχει το rocker για την ένταση της φωνής, το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και στο κάτω μέρος μπορείτε να βρείτε τη σχετική υποδοχή για το καλώδιο φόρτισης ή σύνδεσης με υπολογιστή. Περιμετρικά υπάρχουν και τα σχετικά ηχεία που αποδίδουν εξαιρετικά και με μεγάλη ένταση. Οι αισθητήρες στο μπροστινό τμήμα βρίσκονται σε ένα μικρό περιθώριο στο επάνω μέρος της οθόνης, δίπλα από την selfie camera.

H χρήση του τηλεφώνου σε εξωτερικούς χώρους είναι άνετη λόγω της μεγάλης φωτεινότητας που φτάνει (max auto 900 nits), ενώ εντυπωσιακά αποδίδονται και τα διάφορα χρώματα. Για όσους διαβάζουν αρκετά, υπάρχει και το adaptive reading mode που μειώνει σημαντικά το blue light. Για το θέμα της ανανέωσης, ο χρήστης μπορεί να ορίσει τα 60Hz ή τα 120Hz σταθερά ή να αφήσει τη συσκευή να αποφασίζει τι απαιτείται κάθε φορά.

Η μπαταρία των 5000mAh προσφέρει περί τις 11 ώρες browsing ή 17 ώρες αναπαραγωγής video και γενικά φαίνεται να βγάζει άνετα ακόμη και μια απαιτητική μέρα. Με τον φορτιστή και το καλώδιο της συσκευής μπορείτε να γεμίσετε την μπαταρία σε 23-29 λεπτά, ανάλογα με το αν θα ενεργοποιήσετε το Turbo charging mode.

Το σύστημα των πίσω φακών έχει πρωταγωνιστή τον αισθητήρα των 200MP, ενώ μαζί το βρίσκονται ακόμη ένας 8MP ultrawide και ένας 2MP macro. Για τις selfies, υπάρχει στο μπροστινό τμήμα ένας αισθητήρας 20MP Sony IMX596 και το αποτέλεσμα και των δύο σετ είναι αυτό που θα περιμέναμε από μία συσκευή σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Στον τομέα του video, η συσκευή προσφέρει καταγραφή έως και 8K σε 24fps.

Συνολικά, το Xiaomi 12T Pro είναι μια εξαιρετική πρόταση στα δεδομένα των smartphones στα €800+. Προσφέρει μια πολύ καλή οθόνη, γρήγορη φόρτιση πολλές ευκολίες και καλές επιδόσεις στα της φωτογραφίας και του video, ενώ και ο επεξεργαστής του τα βγάζει πέρα σε κάθε τι που θα του ζητήσετε.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο