25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Xiaomi – Έγινε η Νο2 παγκοσμίως! Στην τρίτη θέση έπεσε η Apple…

Η Xiaomi συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της και πλέον θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των smartphones παγκοσμίως. Κάτι τέτοιο αναφέρει νέα έρευνα της Canalys, μιας εταιρείας αναλυτών που εξετάζει πωλήσεις σε κάθε αγορά του πλανήτη. Η κινεζική εταιρεία θεωρείται πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη με μερίδιο 17%, μένοντας μόνο πίσω από την Samsung που έχει το 19% και ξεπερνώντας την Apple που παραμένει στο 14%.

Oppo και Vivo βρίσκονται στις δύο επόμενες θέσεις με 10% έκαστη και σημαντικό είναι πως η Xiaomi κατάφερε να τα βάλει με τα άλλα δύο μεγαθήρια πουλώντας συσκευές που κατά μέσο όρο κοστίζουν αρκετά λιγότερο από τις ναυαρχίδες Galaxy και iPhone.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Xiaomi κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις προς τα καταστήματα κατά 83% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τη στιγμή που η Samsung σημείωσε άνοδο 15% και η Apple μόλις 1%.

Ο επικεφαλής των ερευνητών της Canalys, Ben Stanton, σημειώνει σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα πως «Η Xiaomi δείχνει να μεγαλώνει ραγδαία σε όλες τις αγορές. Η μεγαλύτερη ανάπτυξή της ήρθε στην Δυτική Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, παρά και το γεγονός ότι η μέση τιμή των συσκευών της είναι 40% μικρότερη από την Samsung και 75% μικρότερη από την Apple».

 

[signoff]

 

Δια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο