31.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024

Xiaomi SU7: Θα έρθει Ελλάδα!

Η αντιπρόεδρος του ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη, επιβεβαίωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πως ο όμιλος σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων εντός των επόμενων ετών.

Η εταιρία θα κάνει την είσοδο στην αγορά των EV, φυσικά με το Xiaomi SU7, που έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων, τόσο για τις επιδόσεις του όσο και για την πολλή χαμηλή τιμή του. Μάλιστα το Xiaomi SU7 έσπασε ρεκόρ παραγγελιών, με 88.000 παραγγελίες τις πρώτες 24 ώρες.

Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως η διαδικασία αδειοδότησης ηλεκτρικών οχημάτων από την εταιρία και τα διαδικαστικά για τον ερχομό των αυτοκινήτων, μπορεί να διαρκέσουν έως και τρία χρόνια, οπότε κοιτάμε για κυκλοφορία από το 2027 και μετά. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του αυτοκινήτου στην κινέζικη αγορά, η παραγωγή υπερβαίνει τον προγραμματισμό για την φετινή παραγωγή, κάτι που έχει δημιουργήσει ήδη καθυστερήσεις στις παραδόσεις στην Κίνα. Μην ξεχνάμε βέβαια και την δημιουργία επίσημου κέντρου Service, για την υποστήριξη των οχημάτων.

Οι πρώτες δοκιμές του αυτοκινήτου, δείχνουν πως πρόκειται για ένα τρομερά δυνατό EV, που κοιτάει το Tesla Model 3 στα μάτια και σε πολλά σημεία το ξεπερνάει. Με 295 ίππους στο βασικό του μοντέλο και αυτονομία που φτάνει τα 700 χιλιόμετρα, δύσκολα θα έχει ανταγωνισμό, πόσο μάλλον όταν η τιμή του ξεκινάει από 27.700, που είναι αρκετά φθηνότερα από το Model 3 της Tesla.

Η Xiaomi είχε ανακοινώσει την Βαρκελώνη το νέο της moto για το οικοσύστημα “Human x Car X Home” και εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούεμ από κοντά το Xiaomi SU7, που ομολογούμενος είναι πανέμορφο. Δυστυχώς όμως δεν μας άφησαν να μπούμε μέσα, πόσο μάλλον να το δοκιμάσουμε. Θα περιμένουμε να έρθει στην χώρα μας και θα το δοκιμάσουμε και εμείς οι ίδιοι, πάντως τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου οχήματος, είναι πού θετικά.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο