20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

19χρονος σχεδίασε το έμβλημα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσα Ελισάβετ

Το ψηφιακό σχέδιο του φοιτητή γραφιστικής, Έντουαρντ Ρόμπερτς επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα
Δόθηκε στην δημοσιότητα το έμβλημα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και μάλιστα, τον σχεδιασμό του ανέλαβε ένας 19χρονος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο το 2022 και ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί για την περίσταση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 εώς τις 5 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Το έμβλημα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου κλήθηκαν να σχεδιάσουν καλλιτέχνες και εικονογράφοι ηλικίας 13-25 ετών, ενώ μόλις ένα από αυτά θα ξεχώριζε στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Παλάτι το μουσείο Victoria & Albert.

Τελικά, αυτό που επιλέχθηκε ήταν ενός 19χρονου φοιτητή γραφιστικής, με το όνομα Έντουαρντ Ρόμπερτς. Το σχέδιο του κατάφερε να ξεχωρίσει για την απλή γραμμική του αποτύπωση.

Σε δήλωσή του για το σχέδιο του, ο Ρόμπερτς ανέφερε: «Ήθελα να δώσω μία πιο σύγχρονη εκδοχή στα στοιχεία του Στέμματος του Εδουάρδου. Έτσι, δημιούργησα μία συνεχή γραμμή, η οποία τελικά αναπαριστά το Στέμμα».

Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο Πολ Θόμπσον, ο οποίος είναι και ο Αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Τέχνης είπε για το σχέδιο: «Αυτός ο καθαρός γραφικός σχεδιασμός μας ταξιδεύει σε μία απλή οπτική για το στέμμα. Φαίνεται επίσης, και ο αριθμός 70, αποτυπώνοντας έτσι πολύ όμορφα το συνεχές νήμα της 70χρονης βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας της βασίλισσας. Σχεδιασμένο σε υπολογιστή, το “έξυπνο έμβλημα” λειτουργεί σε όλες τις κλίμακες. Μας δίνει την αίσθηση μίας ανθρώπινης πινελιάς πίσω από την διαδικασία του ψηφιακού σχεδιασμού».

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο