14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Tesla: Τα αποκαλυπτήρια του Optimus!

Δεδομένου ότι ο Έλον Μασκ έχει προφητεύσει ότι μια η παραγωγή ρομπότ θα γίνει τελικά πιο επικερδής από ό,τι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επενδυτές και πελάτες περιμένουν να διαπιστώσουν το βράδυ της Παρασκευής αν το ανθρωποειδές ρομπότ «Optimus» της Tesla είναι πράγματι έτοιμο να πιάσει δουλειά.

Το ρομπότ αναμένεται να είναι ο σταρ της εκδήλωσης «AI Day», αφιερωμένης στην τεχνητή νοημοσύνης, η οποία ξεκινά στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Στην παρουσίαση ο Μασκ αναμένεται επίσης να μιλήσει για την τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης που έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό. Τον Μάιο, το αφεντικό της Tesla είχε δηλώσει πως η εταιρεία του «δεν θα αξίζει τίποτα» αν δεν πετύχει το στόχο της να απαλλάξει τους οδηγούς από την οδήγηση.

«Θα υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και cool επιδείξεις» τιτίβισε ο Μασκ το βράδυ της Τετάρτης. Η εκδήλωση έχει κύριο στόχο την πρόσληψη μηχανικών, είπε.

Οι ζωντανές επιδείξεις της Tesla συνήθως γίνονται δεκτές με χειροκροτήματα, όχι όμως πάντα: το 2019, όταν ο Μασκ ζήτησε από έναν εργαζόμενο της εταιρείας να ρίξει μια ατσάλινη σφαίρα στο αλεξίσφαιρο παράθυρο του ημιφορτηγού Cybertruck, το κρύσταλλο έσπασε και έφερε τον δισεκατομμυριούχο σε δύσκολη θέση.


Στην περυσινή παρουσίαση, η Tesla είχε την μάλλον κακόγουστη ιδέα να ντύσει έναν χορευτή ρομπότ (Tesla)

O Μασκ ανακοίνωσε το σχέδιο της Tesla για ένα ανθρωποειδές ρομπότ στο AI Day του περυσινού Αυγούστου, και αργότερα δήλωσε ότι μεταθέτει τη φετινή εκδήλωση μετά τον Αύγουστο ώστε να προλάβει να τελειοποιηθεί το ρομπότ, με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή του χρόνου.

Το κρίσιμο τεστ για το Optimus είναι το κατά πόσο θα μπορεί να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις.


Η Tesla προανήγγειλε στα social media την εκδήλωση με μια εικόνα που δείχνει δύο μεταλλικά χέρια να σχηματίζουν μια καρδιά. Όμως η ανάπτυξη χεριών που μοιάζουν με τα ανθρώπινα και μπορούν να χειρίζονται μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων παραμένει μεγάλη πρόκληση στη ρομποτική, επισήμανε μιλώντας στο Reuters ο Χένι Μπεν Άμορ, καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Ο Optimus παίρνει το όνομα του αρχηγού των ρομπότ Autobots στις ταινίες Transformer.

Αρχικά προορίζεται για ανιαρές, επαναλαμβανόμενες ή επικίνδυνες εργασίες, όπως το να μεταφέρει εξαρτήματα στα εργοστάσια της Tesla ή να βιδώνει μπουλόνια στα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον Μασκ.

«Είναι πολύ, πολύ δύσκολο για τα ρομπότ να φτάσουν την ανθρώπινη επιδεξιότητα. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει είτε το ρομπότ είναι ένας απλός ρομποτικός βραχίονας ή έχει ανθρωποειδές σχήμα» σχολίασε ο Τζόναθαν Χουρστ της εταιρείας ρομποτικής Agility Robotics.

Στο μέλλον, έχει δηλώσει ο Μασκ, τα ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οικιακές εργασίες όπως το μαγείρεμα και το κούρεμα του γκαζόν, ή ακόμα και ως «φίλοι» ή σεξουαλικοί σύντροφοι.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο