16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς να επιλέξετε τη σωστή μπαταρία για το φορητό υπολογιστή μας;

Η επιλογή μιας νέας μπαταρίας φορητού υπολογιστή μπορεί να είναι δύσκολη και συγκεχυμένη, αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να αναζητήσετε. Εδώ μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να ελέγξετε πριν επιλέξετε μια νέα μπαταρία φορητού υπολογιστή.

Η επιλογή μιας νέας μπαταρία laptop γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο λόγος είναι ότι όλο και περισσότεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν πλέον ενσωματωμένες μπαταρίες που απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο και ενέργεια για την αντικατάστασή τους. Εκτός από αυτή την πρόσθετη προϋπόθεση, η αρχή παραμένει η ίδια.

Υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια νέα μπαταρία:

Αριθμός προϊόντος της μπαταρίας

Ο αριθμός προϊόντος μιας μπαταρίας είναι το μοναδικό αναγνωριστικό της, το οποίο σας βοηθά να βρείτε τη σωστή μπαταρία για εσάς. Είναι ένας συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών που αναγράφεται πάνω αριστερά στην ετικέτα της μπαταρίας.

Χημεία μπαταρίας

Όσον αφορά τη χημική σύνθεση, οι μπαταρίες φορητών υπολογιστών είναι ιόντων λιθίου (Li-Ion) ή πολυμερών λιθίου (Li-Po). Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο ηλεκτρολύτης που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου έχει τη μορφή υγρού, ενώ στις μπαταρίες πολυμερούς λιθίου έχει τη μορφή ξηρής ουσίας/gel.

Χωρητικότητα

Η χωρητικότητα της μπαταρίας καθορίζει τη διάρκεια ζωής της. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο το καλύτερο.

Όταν επιλέγετε μια νέα μπαταρία, σκεφτείτε αν έχει νόημα να πάρετε μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή περισσότερο σταθερά, μια πιο ισχυρή δεν φαίνεται να έχει νόημα, αλλά αν εργάζεστε εν κινήσει και δεν έχετε πρόσβαση σε πρίζα, συνιστούμε μια ενισχυμένη μπαταρία.

Τάση

Η τάση της μπαταρίας είναι μία από τις παραμέτρους που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχετε. Οι περισσότερες μπαταρίες λειτουργούν μεταξύ 7V και 15V. Δεν αποτελεί πρόβλημα αν υπάρχει μια μικρή διαφορά στον τρόπο που γράφεται – για παράδειγμα, μια με 10,8V και μια με 11,1V είναι πρακτικά η ίδια μπαταρία.

Μεγαλύτερες διαφορές δεν επιτρέπονται – για παράδειγμα, μια μπαταρία 7,4V δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις συμβατή με μια μπαταρία 14,4V και αντίστροφα.

Εγγύηση

Βεβαιωθείτε ότι ο έμπορος λιανικής πώλησης από τον οποίο αγοράζετε τη μπαταρία παρέχει εγγύηση τουλάχιστον 12 μηνών. Μπορούν επίσης να εγγυηθούν ότι η χωρητικότητα που αναγράφεται στην ετικέτα της μπαταρίας είναι ίδια με την πραγματική χωρητικότητα. Αποκλίσεις της τάξης του 2-3% είναι αποδεκτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο