20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

vivo X90 Pro: Τι προσφέρει το FunTouch OS 13

Το vivo X90 Pro τρέχει το FunTouch OS 13, το πιο πρόσφατο skin της vivo που βασίζεται στο Android 13 και συνδυάζει την σχεδιαστική αξία της εταιρείας με νέες και βελτιωμένες επιλογές εξατομίκευσης, αναβαθμισμένο απόρρητο και ασφάλεια, καθώς επίσης διαθέτει νέα χαρακτηριστικά ελέγχου που χαρίζουν στους καταναλωτές μια ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρία.

Το νέο λειτουργικό σύστημα Funtouch OS 13, επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν περισσότερο έλεγχο της οθόνης τους. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του «μονόχρωμου εικονιδίου», επιτρέπει την αλλαγή των εικονιδίων στην αρχική οθόνη έτσι ώστε αυτά να ταιριάζουν με την ταπετσαρία και τις υπόλοιπες εφαρμογές, ενισχύοντας πραγματικά την δημιουργικότητα και την αυτό-έκφραση.

Επιπλέον, δίνει την δυνατότητα στους κατόχους του να αλλάξουν τα χρώματα σε ολόκληρο το User Interface, μια λειτουργία που αφορά στις εφαρμογές του συστήματος αλλά και τα πλαίσια, ειδοποιήσεις, την λειτουργία ελέγχου έντασης του ήχου, της αριθμομηχανής και του ρολογιού.

Μάλιστα, μπορεί μέσω του χρώματος της ταπετσαρίας και του θέματος που επιλέγουν οι καταναλωτές, να δημιουργήσει αντίστοιχες χρωματικές παλέτες που εύκολα εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σύστημα, προσφέροντας προσωποποιημένη εμφάνιση και αίσθηση.

H λειτουργία «app pinning», ενισχύει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, παρέχοντας στους καταναλωτές περισσότερη σιγουριά αναφορικά με την διαφύλαξη του απορρήτου. Ειδικότερα, όταν ένα άλλο πρόσωπο χρησιμοποιεί το κινητό του χρήστη, η λειτουργία «app pinning», διατηρεί την ανοιγμένη εφαρμογή σε προβολή και αποτρέπει την χρήση όλων των υπολοίπων εφαρμογών.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό, ενισχύει την ευελιξία του καταναλωτή καθώς έχει την δυνατότητα να ορίζει παραμέτρους αλλά και να ελέγχει τις επιτρεπόμενες ενέργειες, όταν άλλα άτομα χρησιμοποιούν την συσκευή του.

Επιπλέον χαρακτηριστικά του νέου συστήματος Funtouch OS 13 που ενισχύουν την ασφάλεια του καταναλωτή, είναι η δυνατότητα απόκρυψης φωτογραφιών και βίντεο καθώς επίσης και η επιλεκτική πρόσβαση σε συγκεκριμένα αρχεία, αποτρέποντας την ανεπιθύμητη προβολή τους.

Το Funtouch OS 13 διαθέτει επίσης την λειτουργία iManager, που βοηθά στην παρακολούθηση του χρόνου χρήσης μιας εφαρμογής. Εάν η χρήση της CPU είναι πολλή υψηλή, οι καταναλωτές, μπορούν να τερματίσουν την συγκεκριμένη εφαρμογή με ένα πάτημα. Τέλος, το iManager, είναι σε θέση να αποτρέψει την υπερθέρμανση του κινητού, μειώνοντας των αριθμό των ενεργών εφαρμογών και προσαρμόζοντας την συχνότητα της CPU με βάση την λειτουργία ψύξης του τηλεφώνου.

Εκτός από τις ενημερώσεις για τον καιρό, το ταμπλό περιέχει και μια κάρτα AQI για τους χρήστες με συνείδηση αναφορικά με την υγεία , που επιθυμούν τα ελέγξουν άμεσα τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα, τους παρέχεται διαθέσιμος αναλυτικός δείκτης PM2.5.

Με την γνωστή ανώτερη εμπειρία της vivo σε φωτογραφικές λήψεις και video, αναμένονται νέες αναβαθμίσεις και σε αυτόν τον τομέα. Μία από τις νέες λειτουργίες, θα είναι και η χρήση ενός δακτυλίου σταθεροποίησης που θα συμβάλλει στην μείωση των επιπτώσεων που επιφέρει στο φωτογραφικό αποτέλεσμα η αστάθεια των χεριών.

Το νέο λειτουργικό σύστημα έχει βελτιώσει και την διαδικασία επεξεργασίας βίντεο, ενισχύοντας την επαγγελματική ποιότητα και εμπειρία. Ειδικότερα, οι χρήστες πλέον μπορούν να πραγματοποιήσουν σίγαση του ήχου του βίντεο κατά την επεξεργασία καθώς επίσης, να κάνουν και ακριβείς ρυθμίσεις έντασης σε κάθε τμήμα του.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις και στους ελέγχους προσβασιμότητας σε σχέση με τα χρώματα και την αντίστροφη λειτουργία όπως επίσης, έχει βελτιωθεί και η επιλογή αφαίρεσης κινούμενων εικόνων για καταναλωτές με ειδικές ανάγκες, όπως προβλήματα όρασης.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο