15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Yi Discovery 4K κάμερα δράσης – Δείτε το καινούργιο μοντέλο της Yi και αποκτήστε το από το Yi Amazon Store.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος, που ν’ ασχολείται με την Xiaomi και να μην ξέρει την Yi. Η εταιρεία αυτή, έχει κατασκευάσει για την Xiaomi ένα κάρο κάμερες όπως επίσης και το drone της. Βέβαια η εταιρεία έχει αρχίσει να βγάζει και μόνη της κάμερες τελευταία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει ρίξει την ποιότητα που είχαν τα προϊόντα της πριν. Επειδή λοιπόν ανοίγει ο καιρός και πλησιάζει και το Πάσχα που θα πάμε στο χωριό, είπα να ψάξω να βρω μία καλή κάμερα από την Yi, αλλά όσο γίνεται πιο οικονομική και την βρήκα. Ουσιαστικά βρήκα στο κατάστημα της Yi στο Amazon Γαλλίας, την νέα της κάμερα, την Yi Discovery 4K κάμερα δράσης!

Όπως σας είπα η κάμερα μου ήρθε από το κατάστημα της Yi από το Amazon Γαλλίας, οπότε δεν είχε φυσικά τελωνείο! Η αποστολή έγινε άμεσα και μου ήρθε στην ειδική συσκευασία που στέλνει όλα τα μικροπράγματα το Amazon. Η αλήθεια είναι ότι το κουτί της κάμερας έπιανε τον μισό χώρο μέσα στη συσκευασία του Amazon, αλλά και πάλι ήταν συσκευασμένο έτσι που δεν είχε πρόβλημα. Ανοίγοντας το κουτί λοιπόν, είδα τα καινούργια άσπρα κουτιά που βλέπουμε στην Xiaomi. Το άσπρο κουτί με χαρτί πολυτελείας, είχε στην πάνω μεριά φωτογραφία της κάμερας και γραφόταν το μοντέλο – Yi Discovery. Στο κάτω μέρος του κουτιού υπήρχαν κάμποσες πληροφορίες σχετικά με την κάμερα, ενώ κάποιες πληροφορίες γραφόντουσαν και στο πλάι.

Ανοίγοντας την συσκευασία, μέσα είχε φυσικά την κάμερα, μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ένα καλώδιο USB με microusb βύσμα και ένα εγχειρίδιο. Η κάμερα έρχεται μόνη της, χωρίς τίποτα έξτρα θήκες ή αξεσουάρ. Γι’ αυτό κιόλας μπορείτε να την αποκτήσετε και τόσο φθηνά από το ιντερνετικό κατάστημα της Yi στο Amazon. Η κάμερα έχει έξτρα θήκες, όπως την αδιάβροχη, που με αυτή μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο σε βάθος μέχρι και 40 μέτρα!

Η κάμερα είναι πάρα πολύ εύκολη στη χρήση. Για να την δουλέψετε, μπορείτε να κάνετε τα πάντα είτε μέσω του κουμπιού που είναι στο πάνω μέρος ή της 2 ιντσών οθόνη επαφής που έχει στο πίσω μέρος η κάμερα. Μέσω της οθόνης αυτής μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα στις ρυθμίσεις της κάμερας, ώστε να την σετάρετε έτσι που να μπορεί να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Οπότε μπορεί εσείς να είστε ερασιτέχνης, με την κάμερα αυτή θα αισθανθείτε σίγουρα ότι είστε επαγγελματίας! Ανάμεσα στα μενού θα δείτε ότι έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε ένα από τα 8 μενού για φωτογραφίες, όπως είναι loop mode, accelerated, countdown, burst και άλλα.

Η YI Discovery 4Κ κάμερα δράσης έρχεται με αισθητήρα 8 MP Sony IMX 179. Υπόψιν, ο αισθητήρας αυτός δεν είναι ο ίδιος με τον 8 MP της Xiaomi Mijia ή της Sony FDR-X3000, καθότι οι κάμερες αυτές χρησιμοποιούν τον αισθητήρα IMX317. Ο Sony IMX 179, που βρίσκουμε στην κάμερα εδώ είναι μία πιο φθηνή έκδοση που βρίσκουμε συνήθως σε κάμερες σαν MGCOOL Explorer αλλά και πολλά κινητά. Για το 4K video ένας 8 MP αισθητήρας είναι αρκετός, αλλά για φωτογραφία δεν είναι ο ιδανικός, σαν τον αισθητήρα 16 MP Sony που βρίσκουμε στη Yi Lite. Όσο για τον επεξεργαστή, η κάμερα χρησιμοποιεί τον Allwinner V3. Ο φακός πάλι από την άλλη, επειδή χρησιμοποιεί F2.4 aperture, είναι λίγο πιο ευαίσθητος σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό, οπότε θα τραβάει καλύτερες φωτογραφίες αναλογικά. Σας έχω μερικά παραδείγματα πιο κάτω να δείτε που δεν τα έχω πειράξει με τις πληροφορίες που δείχνει το Irfanview.

Η κάμερα όπως βλέπετε, εκτός από την οθόνη αφής, έχει ένα κουμπί στο πάνω μέρος για να τραβάτε φωτογραφίες, μία θύρα microusb για να φορτίζετε την μπαταρία και μία θύρα για microSD κάρτα. Η κάρτες που δέχεται καλό είναι να είναι τάξης 10 και μέχρι 64GB. Επίσης η μπαταρία που διαθέτει η Yi Discovery κάμερα είναι των 900mAh, λίγο μικρότερη δηλαδή από τις άλλες μπαταρίες των υπολοίπων της σειράς. Δεν ξέρω μόνο εάν σαν μέγεθος είναι ίδιες, οπότε να μπορούσε κάποιος να βάλει την μπαταρία άλλης κάμερας και να κρατάει έτσι περισσότερο. Η κάμερα πάντως μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σας μέσω της τελευταίας έκδοσης της Yi Action. Υπόψιν, ΜΟΝΟ στην τελευταία έκδοση φαίνεται η κάμερα Yi Discovery! Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δείτε και ν’ αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις της κάμερας, να τραβήξετε βίντεο και να πάρετε φωτογραφίες.

Από την εφαρμογή μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει, τα βίντεο και μέσω του ασύρματου δικτύου που υπάρχει μεταξύ της κάμερας και του κινητού, μπορείτε να τις κατεβάσετε στο κινητό σας.

Δείτε και μερικές φωτογραφίες που τράβηξα μέσα στο σπίτι και έξω, έχοντας τις ρυθμίσεις στο αυτόματο. ανεξαρτήτως τον αισθητήρα πάντως, εγώ έμεινα ικανοποιημένος από την ποιότητα των φωτογραφιών. Στο τέλος σας έχω και σε δύο φωτογραφίες τις πληροφορίες που βλέπει το Irfanview.

Στην φωτογραφία εδώ η κάμερα κοιτάει απευθείας τον ήλιο!

Όπως βλέπετε και εσείς, οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές. Δείτε τώρα και τις πληροφορίες που δείχνει το Irfanview.

Δείτε και ένα βίντεο unboxing με το πως είναι και δουλεύει η κάμερα για να καταλάβετε….

Διαβάστε επίσης: Την είσοδο της στην Αμερικανική αγορά ετοιμάζει η Xiaomi

Εγώ πάντως έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από την κάμερα αυτή της Yi. μπορεί να μην είναι η σούπερ ντούπερ, για τα λεφτά της όμως είναι πολύ καλή. Επίσης μην ξεχνάτε ότι την κάμερα την απέκτησα από το Γαλλικό Amazon Store της Yi, οπότε ήρθε άμεσα και χωρίς τελωνείο. Εάν πάντως θέλετε να το αποκτήσετε και εσείς, μπορείτε να την αποκτήσετε είτε από το Γαλλικό Amazon Store, είτε από το Βρεττανικό Amazon Store ή από το αμερικάνικο Amazon Store.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο ή να κάνετε Like & Share στην σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο