15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Netflix – Έρχεται και στο κινητό από τον άλλο μήνα

Το Netflix εάν το έχετε καταλάβει έχει έρθει στην Ελλάδα και θα μείνει. Αυτό βέβαια ισχύει παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, αφού η εταιρεία κοιτάει πως θα κάνει το περιεχόμενο της ακόμα πιο πλούσιο. Βέβαια αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αναζήτηση του περιεχόμενου αυτού. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία από τον άλλο μήνα λανσάρει τα video previews στα κινητά, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Todd Yellin (Vice President of Product) σε δημοσιογραφικό event που έγινε στα γραφεία της Netflix στο Los Gatos της Καλιφόρνια.

Τα video previews τα είδαμε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο στις τηλεοράσεις μας. Τώρα με την ίδια λειτουργία και στο κινητό, θα θέλουμε λιγότερη ώρα στο να διαλέξουμε μία ταινία όταν θα την θέλουμε. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει πρώτα σε κινητά iOS και έπειτα σε Android.

Τα video previews θα είναι βίντεο διαρκείας 30 δευτερολέπτων, όπως εξήγησε ο κ. Yellin. Μέσω του scrolling θα υπάρχει η δυνατότητα να πάμε στο επόμενο. Θα έχετε δυνατότητα είτε να τα αποθηκεύσετε στ’ αγαπημένα ή να μεταβείτε στην σειρά ή ταινία που βλέπετε με το πάτημα ενός κουμπιού.

https://youtube.com/watch?v=Mvy0Bj8vn2I

Τα βίντεο θα τα βλέπετε με το κινητό σε κατακόρυφη θέση, για πιο γρήγορη προεπισκόπηση. Οι προεπισκοπήσεις θα είναι εξατομικευμένες, ανάλογα με το περιεχόμενο που έχει παρακολουθήσει και απολαύσει κάποιος στο παρελθόν.

Η ομάδα της Netflix που ασχολείται με τις φορητές συσκευές σχεδίαζε αυτήν τη λειτουργία σχεδόν έναν χρόνο. Πραγματοποίησαν γύρους δοκιμών σε χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο για να δουν τις αντιδράσεις και να κατανοήσουν ποιοι τύποι βίντεο είναι πιο συναρπαστικοί αλλά και πιο χρήσιμοι στην εμπειρία παρακολούθησης από smartphone, καθώς εκεί υπάρχει λιγότερος χώρος από ό,τι στην οθόνη της τηλεόρασης και ο χρήστης συνήθως ασχολείται ταυτόχρονα με περισσότερες εργασίες.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικό χαμηλό 13ων ετών, σημείωσαν ‎τα έσοδα της HTC !

Τελικά, αυτό που προέκυψε από τις δοκιμές ήταν ότι τα video previews στο κινητό οδήγησαν σε υψηλότερη θέαση καθώς όπως εξήγησε ο κ. Yellin μέσω αυτών των βίντεο μειώνεται ο χρόνος που αφιερώνει κανείς για να βρει νέο περιεχόμενο, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του κανείς για να δει περισσότερες σειρές και ταινίες.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο