16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Intel – Έχει ξεμείνει χωρίς απόθεμα από CPU. Η συμμετοχή της AMD στην αγορά θα αυξηθεί από 10% σε 30%!

Απ’ ότι φαίνεται η Intel αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αυτή την στιγμή με την διαθεσιμότητα των 14nm επεξεργαστών, χωρίς να μπορεί να δώσει τίποτα στην αγορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η AMD, που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός της, να καρπωθεί μεγάλο μέρος της αγοράς.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, η Intel αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη που στο τέλος φαίνεται να είναι πιο σοβαρό απ’ ότι νόμιζε η εταιρεία. Έτσι λόγο αυτής της έλλειψης, η αγοραστική συμμετοχή της AMD αναμένεται να αυξηθεί από το σημερινό 10% στο 30%.

Η Intel είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές φτιαγμένους στα 10nm φέτος, αλλά αναγκάστηκε να το αναβάλει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους για τεχνικούς λόγους. Ως εκ τούτου, η Intel θα εξακολουθήσει να βασίζεται στην παροχή επεξεργαστών 14nm φέτος. Το σημερινό status quo είναι ότι ο επεξεργαστής 14nm της Intel είναι παλιός, κάτι που θα επηρεάσει σοβαρά τις πωλήσεις PC κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Lenovo Z5 vs Xiaomi 8 Youth Edition – Τι θα διαλέγατε εσείς από τα δύο!?

Πολλοί κατασκευαστές PC έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν σειρές που να βασίζονται πάνω σ’ επεξεργαστή της AMD. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όπως αναφέρουν οι αναλυτές του κλάδους, ότι η αντίπαλος AMD θα κερδίσει μερίδιο των high-end PC και server, όχι μόνο τώρα λόγο του προβλήματος αλλά και μακροπρόθεσμα.

Δεν ξέρω πώς η Intel μπορεί γρήγορα να επιλύσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη διαθεσιμότητας αυτού του επεξεργαστή, αλλά βάση με τα όσα διαβάζουμε αναμένεται να πάθει μεγάλη ζημιά!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο