13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Xiaomi Mi 9 – Είναι η 3300mAh μπαταρία του αρκετή!? Την συγκρίνουμε με το Mi 8 και το Huawei Mate 20 Pro!

Το Xiaomi Μι 9 παρουσιάστηκε μόλις χθες και απ’ ότι φαίνεται δεν είναι τέλειο. Έτσι απ’ ότι φαίνεται οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος δεν υποστηρίζουν OIS, ενώ η μπαταρία του που είναι μόλις 3300mAh, έχει γίνει στόχος σχολιασμού στο εάν είναι αρκετή ή όχι για αυτό το κινητό.

Αναφορικά με την αντοχή στις επιδόσεις της μπαταρία του, το GSMArena έτρεξε ένα δικό του τεστ, απ’ όπου έχουν περάσει και άλλα κινητά στο παρελθόν και δείχνει την αντοχή της μπαταρίας συνολικά. Έτσι στο Mi 9 το αποτέλεσμα ήταν 91 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε απλή κλήση 23 ώρες και 32 λεπτά, απλό σερφάρισμα, 10 ώρες και 9 λεπτά και απλή παρακολούθηση βίντεο για 19 ώρες και 2 λεπτά.Is 3300mAh enough? Millet 9 battery life and charging test: BMI 8/Mate20 Pro are durable

Συγκρίνοντας την μπαταρία του Mi 9 με αυτή του Mi 8 βλέπουμε μία βελτίωση κατά 5 ώρες στη ζωή της μπαταρίας, με τον χρόνο κλήση και αναπαραγωγή βίντεο να είναι βελτιωμένος και μόνο ο χρόνος σερφαρίσματος να έχει μειωθεί.

Is 3300mAh enough? Millet 9 battery life and charging test: BMI 8/Mate20 Pro are durable

Εάν πάλι την συγκρίνουμε με την μπαταρία του Mate 20 Pro που είναι 4200mAh, τότε η βελτίωση είναι ακόμα μεγαλύτερη και φτάνει τις 6 ώρες. Εάν απενεργοποιηθεί ο σαρωτής αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, τότε η μπαταρία των δύο κινητών έχει την ίδια αντοχή. Παρόλο που ο χρόνος κλήσης και σερφαρίσματος είναι καλύτερος στο Mate 20 Pro, ο χρόνος αναπαραγωγής βίντεο είναι πάρα πολύ πίσω, που μειώνει το συνολικό σκορ.

Is 3300mAh enough? Millet 9 battery life and charging test: BMI 8/Mate20 Pro are durable

Τ’ αποτελέσματα αντοχής της μπαταρίας από το DT, αναφέρει ότι έχετε ακόμα περισσότερο από 15% μπαταρία σε μία βαριάς χρήσης 15 ωρών ή μία χρήση τυπικής ημέρας μεταξύ 08:00 και 22:00, η μπαταρία που παραμένει είναι στο 40% τουλάχιστον.

Is 3300mAh enough? Millet 9 battery life and charging test: BMI 8/Mate20 Pro are durable

Όσο αφορά την φόρτιση, κάνοντας χρήση του αυθεντικού 18W γρήγορης φόρτισης που περιέχεται μέσα στη συσκευασία, μπορεί να φορτίσει το κινητό στο 45% σε μισή ώρα, ενώ εάν χρησιμοποιήσετε το 27W QC4 γρήγορη φόρτιση, μπορεί να το φορτίσει στο 75% σε μισή ώρα και για πλήρη φόρτιση θέλει μόλις 65 λεπτά. Όσο για την ασύρματη φόρτιση, η χρήση 20W, σε μισή ώρα το φορτίσει στο 30%.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το GSM Arena, χρησιμοποιεί για το τεστ αυτό μία ώρα κλήση, μία ώρα σερφάρισμα και μία ώρα βίντεο αναπαραγωγή και μετά υπολογίσει την αντοχή αναλογικά. Για την κλήση γίνεται χρήση του 3G σήματος με όλα τ’ άλλα προγράμματα κλειστά, για το σερφάρισμα γίνεται σε 2.4 GHz WiFi, με την φωτεινότητα της οθόνης στο 50% και το βίντεο είναι με φωτεινότητα στο 50%.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο