18.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Google – Από ανακυκλωμένα υλικά θα είναι το hardware της από το 2022!

Η Google υποσχέθηκε σήμερα να συμπεριλάβει ανακυκλωμένα υλικά σε όλα τα προϊόντα της Made By Google έως το 2022. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει σήμερα συσκευές όπως Pixel, Pixelbooks, Google Home speakers, Nest και αξεσουάρ όπως βάσεις κινητών και φορτιστών.

Σε μια συνέντευξη με τη Fast Company, η Google δήλωσε ότι είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευές Chromecast, ενώ από πλαστικά μπουκάλια έχει δημιουργήσει το υλικό στο Google Homes and cases.

Η κίνηση ακολουθεί την πράσινη πρωτοβουλία της Apple για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα προϊόντα της, με την εταιρεία να φτάνει μέχρι και στην δημιουργία ενός ρομπότ που σαν μοναδική δουλειά έχει να αποσυναρμολογεί το παλιό υλικό για ανταλλακτικά. Νωρίτερα φέτος, η Samsung ανακοίνωσε επίσης μια παρόμοια υπόσχεση, δηλαδή στο να χρησιμοποιήσει βιώσιμα υλικά στη συσκευασία των προϊόντων της.

Εκτός από τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, η Google δήλωσε επίσης ότι θα δεσμευόταν να κάνει όλες τις αποστολές της, ουδέτερες στον άνθρακα έως το 2020 για να προωθήσει την βιωσιμότητα στο τμήμα υλικού της. Σε μια συνέντευξη με την εταιρεία Fast Company, η επικεφαλής της Google για την βιωσιμότητα του υλικού, Άννα Μέγκεν, δήλωσε ότι η ομάδα είναι σε θέση να μειώσει τις εκπομπές κατά 40% με τη μετάβαση από τις αεροπορικές μεταφορές στο φορτίο. (Το άρθρο είναι ασαφές για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο σημειώθηκε η μείωση). Αυτή η αποστολή σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να προβλέψει καλύτερα την ανάπτυξή τους και τη διαδικασία παραγωγής τους, αφού οι αποστολές φορτίου διαρκούν περισσότερο, από τον αέρα.

Εάν θέλετε να λάβετε μέρος, η Google διαθέτει ένα πρόγραμμα συνεργασίας για την ανακύκλωση, το οποίο θα παρέχει μια ετικέτα αποστολής για να στέλνετε σε συσκευές Google που δεν χρειάζεστε πλέον. Το πρόγραμμα περιορίζεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο