13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

TSMC – Θα επενδύσει φέτος 14 – 15 δις δολάρια, κάνοντας νέο ρεκόρ!

Το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την έκθεση της Ταϊβάν “Economic Daily”, η TSMC πραγματοποίησε μια νομική συνάντηση. Αναφορικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, αναμένεται ότι τα συνδυασμένα έσοδα θα είναι μεταξύ 10.0 με 10.3 δις δολάρια, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να καταγράφει υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της TSMC θα αυξηθούν και αυτό το έτος και αναμένεται να είναι μεταξύ 14 με 15 δις δολάρια, το οποίο αρχικά αναμενόταν να φτάσει τα 11 δις δολάρια. Η αύξηση αυτή είναι περίπου 27,27 ~ 36,36%, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ.

Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η λειτουργική απόδοση της TSMC ήταν εξαιρετική, με καθαρά έσοδα ύψους 9.396 δις δολάρια και η προσδοκία αγοράς ύψους 9.179 δις δολάρια. Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της μητρικής εταιρείας ήταν 32,41 δολάρια, η προσδοκία της αγοράς ήταν 3,104 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 2,903 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων, τα καθαρά έσοδα της TSMC ανήλθαν σε 24,238 δις δολάρια, αυξημένα κατά 1,5% από έτος σε έτος. Το καθαρό κέρδος που αποδίδεται στους μετόχους της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 7.381 δις δολάρια, σημειώνοντας μείωση 8,7% σε ετήσια βάση.

Το τρίτο τρίμηνο, οι αποστολές επεξεργαστών 7nm της TSMC αντιπροσώπευαν το 27% των πωλήσεων πλακετών κατά το τρίτο τρίμηνο. Οι αποστολές διεργασιών των 10nm αντιπροσώπευαν το 2% του συνόλου των πωλήσεων πλακετών. Οι αποστολές των 16nm αντιπροσώπευαν το 22% επί συνόλου των πωλήσεων πλακετών. Συνολικά, τα έσοδα από προηγμένες διαδικασίες (συμπεριλαμβανομένων των 16nm και πιο προηγμένων διαδικασιών) έφτασαν το 51% των πωλήσεων όλων των εποχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος και εκπρόσωπος της TSMC, Huang Renzhao, δήλωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου επωφελούνται από την υιοθέτηση από την πελατεία της κορυφαίας 7-νανομέτρων διαδικασίας για τη δρομολόγηση νέων προϊόντων smartphone υψηλής απόδοσης και εφαρμογών πληροφορικής υψηλής απόδοσης. Με γνώμονα τα smartphones υψηλής τεχνολογίας, την αρχική ανάπτυξη του 5G και τις εφαρμογές υπολογιστικών υψηλής απόδοσης, η ζήτηση των πελατών για διεργασίες των 7nm θα συνεχίσει να είναι ισχυρή.

Με βάση την αξιολόγηση των τρεχουσών επιχειρηματικών συνθηκών, η TSMC παρουσίασε τις προοπτικές κερδών για το τέταρτο τρίμηνο αυτό το έτος. Αναμένει ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου θ’ ανέρχονται σε περίπου 312,12 – 315,18 δις δολάρια, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να καταγράφει νέα μηνιαία έσοδα και έσοδα τριμήνου.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο