22.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Κίνα αντιδρά με οργή αφού το Ηνωμένο Βασίλειο εξαίρεσε την Huawei από τα δίκτυα 5G

Η Κίνα αντέδρασε με οργή αφού το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι η Huawei Technologies θα απαγορευτεί από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς, σε μια εκτεταμένη καταστολή της εταιρείας που θα καθυστερήσει την ανάπτυξη 5G και θα κοστίσει στις επιχειρήσεις με δισεκατομμύρια λίρες επιπλέον κόστος.

Ο Liu Xiaoming, πρεσβευτής της Κίνας στη Βρετανία, χαρακτήρισε την απόφαση «απογοητευτική και λανθασμένη» και είπε ότι είχε γίνει «αμφισβητήσιμο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να προσφέρει ένα ανοιχτό, δίκαιο και χωρίς διακρίσεις επιχειρηματικό περιβάλλον για εταιρείες από άλλες χώρες».

Σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, οι φορείς εκμετάλλευσης δεν θα μπορούν να προσθέσουν νέα στοιχεία της Huawei στα 5G δίκτυά τους μετά τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όλος ο εξοπλισμός που κατασκευάζεται από την εταιρεία που εδρεύει στη Shenzhen και είναι ήδη εγκατεστημένος, θα πρέπει να αφαιρεθεί από την υποδομή 5G έως το 2027.

Η ανακοίνωση ήταν αντιστροφή της θέσης που εξέδωσε η κυβέρνηση Τζόνσον πριν από έξι μήνες και αντιπροσωπεύει μια διπλωματική νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρχικά απέτυχε να πείσει το Ηνωμένο Βασίλειο να εμποδίσει την εταιρεία από τα δίκτυά της, αλλά στη συνέχεια επέβαλε νέες κυρώσεις εναντίον της Huawei που ανάγκασαν την υποχώρηση. Άλλες χώρες μπορεί τώρα να ακολουθήσουν.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.scmp.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο