19.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Bluetooth ακουστικά Tronsmart Apollo Air και Air+: Απ’ τα δυο, διαλέξτε και τα δυο!

Πρόσφατα η εταιρεία Tronsmart γιόρτασε τα όγδοα γενέθλιά της. Αυτή η επέτειος συνδυάστηκε με την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων ακουστικών. Τα Apollo Air και τα Apollo Air+. Τα ακουστικά που ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογίες, σε όλα τους τα χαρακτηριστικά. Τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Qualcomm QCC3046, τις τεχνολογίες TWS Plus, Hybrid ANC και πολλά άλλα! Χρησιμοποιώ και τα δύο μοντέλα τον τελευταίο μήνα και έχω εντυπωσιαστεί από τον ήχο και την ποιότητά τους. Ας τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Τα Apollo Air και Air+ ακολουθούν τη σχεδιαστική γραμμή των Apple AirPods Pro. Είναι μικρά, με κυλινδρικό περίπου σχήμα και την χαρακτηριστική «ουρά» των AirPods. Λόγω του μεγέθους τους είναι πολύ άνετα στη χρήση και παραμένουν διακριτικά όταν τα φοράμε. Δεν διαθέτουν κάποια ενδεικτική  λυχνία πάνω τους. Στην κάτω πλευρά έχουν διακριτικά L και R για το αριστερό και το δεξί αντίστοιχα. Ακόμα διαθέτουν έξι (!) μικρόφωνα και ενεργή λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC), προσφέροντας αξεπέραστη στερεοφωνική συνομιλία. Έχουν κουμπί αφής πολλαπλών λειτουργιών για απάντηση κλήσης, Play / Pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, ενεργοποίηση λειτουργίας του ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, κλπ). Στο κουμπί υπάρχει χαραγμένο το σήμα της Tronsmart. Η κατασκευή τους είναι πολύ ποιοτική και στιβαρή.

Η θήκη – power bank που περιέχει τα ακουστικά είναι μικρή και έχει σχήμα οβάλ. Είναι πολύ ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 40 gr, μαζί με τα ακουστικά. Διαθέτει μαγνητικό καπάκι και στην πάνω πλευρά υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας. Στην πίσω πλευρά της υπάρχει μια θύρα type C που χρησιμοποιείται για φόρτιση και το κουμπί που ενεργοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης για να γίνει η πρώτη σύνδεση με το κινητό. Μπροστά η θήκη διαθέτει μια λυχνία ένδειξης χωρητικότητας της μπαταρίας. Αυτή αναβοσβήνει με μπλε χρώμα όταν φορτίζουν τα ακουστικά και με κόκκινο όταν η χωρητικότητά της μπαταρίας είναι κάτω από 10% και πρέπει να την φορτίσουμε. Όταν την φορτίζουμε, αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα και σβήνει τελείως όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση. Δυστυχώς η Tronsmart σταμάτησε να βάζει στις θήκες φόρτισης των τελευταίων μοντέλων των ακουστικών της, τις τέσσερεις ενδεικτικές λυχνίες που δείχνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την κατάσταση φόρτισης. Αυτή νομίζω ότι είναι μία σημαντική έλλειψη. Μέσα στη θήκη βρίσκουμε μία ακόμα ενδεικτική λυχνία που ενεργοποιείται όταν η θήκη είναι ανοιχτή. Μας δείχνει την κατάσταση φόρτισης των ακουστικών. Αναβοσβήνει με μπλε χρώμα όταν η χωρητικότητά τους είναι από 11% ως 100% και με κόκκινο όταν είναι από 1% ως 10%.  Η θήκη και τα ακουστικά και των δύο μοντέλων, κυκλοφορούν σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο. Επιπλέον, η θήκη των Air+ έχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Η συσκευασία των Apollo Air είναι σχετικά μικρή ενώ των Air+ αρκετά μεγαλύτερη και εντυπωσιακή! Τα κουτιά και των δύο μοντέλων είναι πολύχρωμα. Σε όλες τις πλευρές τους έχουν φωτογραφίες και κείμενα με τα χαρακτηριστικά των ακουστικών. Μέσα στη συσκευασία των Air υπάρχουν τα ίδια τα ακουστικά με τη θήκη τους, το φυλλάδιο οδηγιών, η κάρτα εγγύησης, το καλώδιο USB Type C για την φόρτιση και δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear tips σιλικόνης, σε μέγεθος Small και Large. Τα Medium είναι ήδη τοποθετημένα στα ακουστικά. Στη συσκευασία των Air+ θα βρούμε ακόμα δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear tips σιλικόνης (σύνολο τέσσερα) και μια υφασμάτινη θήκη για την φύλαξη των ακουστικών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα φυλλάδια οδηγιών είναι έγχρωμα, με πολλές κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τις λειτουργίες των ακουστικών!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

APOLLO AIR APOLLO AIR+
Υβριδική ενεργή ακύρωση θορύβου 35dB πλήρους φάσματος συχνοτήτων (Hybrid ANC). Υβριδική ενεργή ακύρωση θορύβου 35dB πλήρους φάσματος συχνοτήτων (Hybrid ANC).
Κορυφαίος Επεξεργαστής Qualcomm QCC3046. Κορυφαίος Επεξεργαστής Qualcomm QCC3046.
Υψηλής ποιότητας αποκωδικοποίηση ήχου Qualcomm® aptX™. Υψηλής ποιότητας αποκωδικοποίηση ήχου Qualcomm® aptX™ και aptX™ Adaptive.
Ηχεία από γραφένιο για εξαιρετική ποιότητα ήχου. Ηχεία από γραφένιο για εξαιρετική ποιότητα ήχου.
Τρεις λειτουργίες ANC για διαφορετικά σενάρια χρήσης. Τρεις λειτουργίες ANC για διαφορετικά σενάρια χρήσης.
Έξι μικρόφωνα με τεχνολογία cVc  8.0 για κρυστάλλινες κλήσεις. Έξι μικρόφωνα με τεχνολογία cVc  8.0 για κρυστάλλινες κλήσεις.
Προηγμένη τεχνολογία μετάδοσης στερεοφωνικού σήματος TWS+. Προηγμένη τεχνολογία μετάδοσης στερεοφωνικού σήματος TWS+.
Bluetooth έκδοσης 5.2. Bluetooth έκδοσης 5.2.
Έξυπνος έλεγχος μέσω εφαρμογής με ρυθμίσεις Equalizer και παραμετροποίηση χειρισμού. Έξυπνος έλεγχος μέσω εφαρμογής με ρυθμίσεις Equalizer και παραμετροποίηση χειρισμού.
Αυτονομία: πέντε ώρες με μία μόνο φόρτιση και είκοσι ώρες με χρήση της θήκης – power bank. Αυτονομία: πέντε ώρες με μία μόνο φόρτιση και είκοσι ώρες με χρήση της θήκης – power bank.
Χρόνος φόρτισης: 2,5 ώρες περίπου. Χρόνος φόρτισης: 2,5 ώρες περίπου.
Πρακτική δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.
Λειτουργία ανίχνευσης του αυτιού.

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Apollo Air και Air+ ενεργοποιούνται μόλις τα αφαιρέσουμε από τις μαγνητικές υποδοχές τους. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στην έκδοση Bluetooth 5.2. Μόλις τα τοποθετήσουμε πάλι στην θήκη τους απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές.

Κατά την λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο, δεν παρατηρούμε καμία καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ακουστικά αυτά χρησιμοποιούν την τεχνολογία μετάδοσης στερεοφωνικού σήματος TrueWireless™ Stereo Plus (TWS Plus). Έτσι εξασφαλίζεται η ταυτόχρονη λήψη σήματος Bluetooth, τόσο από το αριστερό όσο και από το δεξί ακουστικό. Τα περισσότερα ακουστικά TWS χρησιμοποιούν απλή στερεοφωνική τεχνολογία TrueWireless. Σε αυτή το πρωτεύον ακουστικό  λαμβάνει πρώτα το σήμα και στη συνέχεια το μεταδίδει στο άλλο ακουστικό, προκαλώντας έτσι μικρή καθυστέρηση.

Η λειτουργία hands free πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα (έξι στο σύνολο) προσφέρουν αποτελεσματική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος, προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ενεργή τεχνολογία ακύρωσης θορύβου cVc  8.0 Feedforward & Feedback η οποία μπορεί να ακυρώσει μέχρι και 35 dB θορύβου του περιβάλλοντος χώρου. To ίδιο αποτελεσματικά λειτουργεί και η ακύρωση των εξωτερικών θορύβων ANC, όταν ακούμε μουσική.

Τα ακουστικά αυτά διαθέτουν ηχητική ειδοποίηση της κατάστασής τους με ευχάριστη γυναικεία φωνή στα Αγγλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα σαν μονοφωνικό ακουστικό Bluetooth. Μόλις όμως ενεργοποιήσουμε και το άλλο, αυτόματα μετατρέπονται σε στερεοφωνικά.

Τα Apollo Air και Air+ εφαρμόζουν άριστα στα αυτιά, χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν. Με την σωστή επιλογή του μεγέθους των ear tips, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή. Ο ήχος τους είναι εξαιρετικός και αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα. Γενικά ο ήχος τους είναι ισορροπημένος και πλούσιος. Αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη αποκωδικοποίησης ήχου aptX™ και στα δύο μοντέλα. Μάλιστα τα Apollo Air+ υποστηρίζουν και τη νέα βελτιωμένη αποκωδικοποίηση ήχου aptX™ Adaptive, παρέχοντας ακόμα καλύτερης πιστότητας ήχο. Ακόμα τα Air+ διαθέτουν και αισθητήρα αυτιού. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα βγάζουμε από τα αυτιά, αυτόματα σταματά η αναπαραγωγή του ήχου. Όταν τα τοποθετούμε στα αυτιά μας, ο ήχος αρχίζει πάλι. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αφού συμβάλει στην καλή διαχείριση της μπαταρίας, προσφέροντας την μέγιστη διάρκειά της.

Και τα δύο μοντέλα έχουν πιστοποίηση προστασίας IP45. Έτσι μπορούν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από υγρασία, ιδρώτα και από πιτσιλιές νερού. Μπορούμε λοιπόν να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως και τα ακουστικά Apollo Bold, έτσι και τα Air και Air+ υποστηρίζουν τη δυνατότητα χειρισμού τους μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmart και είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Μέσω αυτής μπορούμε να βλέπουμε την στάθμη της μπαταρίας τους, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε την λειτουργία ακύρωσης θορύβου ANC. Η ενεργοποίηση ANC είναι χρήσιμη στη λειτουργία hands free και η απενεργοποίηση στη λειτουργία ακρόασης μουσικής. Ακόμα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία ακρόασης των θορύβων του περιβάλλοντος. Αυτό είναι χρήσιμο όταν για παράδειγμα φοράμε τα ακουστικά ενώ κάνουμε ποδήλατο και θέλουμε να ακούμε τους διάφορους ήχους του περιβάλλοντος, για λόγους ασφαλείας. Η εφαρμογή μας προσφέρει ακόμα προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με την μουσική που ακούμε. Υπάρχουν οι επιλογές: Προεπιλεγμένο, Κανονικό, Deep Bass, 3D, Hi-Fi, Κλασική μουσική, Φωνητικά και Rock. Η επιλογή Rock προσφέρει νομίζω τον πιο γεμάτο ήχο από όλες τις υπόλοιπες.Τέλος μπορούμε να αλλάζουμε τις λειτουργίες που ενεργοποιούνται όταν πατάμε τα κουμπιά αφής των ακουστικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Η ύπαρξη της εφαρμογής Tronsmart πραγματικά απογειώνει την χρηστικότητα των ακουστικών! Με την βοήθειά της έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των ακουστικών και μπορούμε να τα προσαρμόσουμε απόλυτα στις ανάγκες και στις προτιμήσεις μας.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αγοράσετε στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά που να ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από πλευράς λειτουργιών και δυνατοτήτων, τότε τα Apollo Air είναι μια άριστη επιλογή. Διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες όπως: Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (ANC), TWS Plus και χειρισμό μέσω εφαρμογής. Έχουν άριστη ποιότητα κατασκευής και απίθανο ήχο. Για ακόμα περισσότερες δυνατότητες όπως υποστήριξη aptX™ Adaptive, αισθητήρα αυτιού, ασύρματη φόρτιση και θήκη μεταφοράς, επιλέξτε τα Apollo Air+.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε τα Tronsmart Apollo Air από το Geekbuying σε Λευκό ή Μαύρο χρώμα και τα Apollo Air+ επίσης σε Λευκό ή Μαύρο χρώμα, σε τιμή προσφοράς από την αποθήκη της Γερμανίας. Τα παραλαμβάνουμε σε δύο ως επτά ημέρες, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση! Οι τιμές τους είναι περίπου οι μισές σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιρειών. Μην το σκέφτεστε!

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο