21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παρουσίαση: HomTom S8 – Δείτε ένα full screen κινητό, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4/64GB, διπλή κάμερα και Android 7.0!

Σκεφτόμουνα να αποκτήσω ένα full screen κινητό, με καλά χαρακτηριστικά αλλά με τις οικονομικές δυνατότητες που είχε το iTechNews. Δυστυχώς, επειδή είμαστε ακόμα μικροί, δεν μπόρεσα να βρω το Mi Mix 2 που θα ήθελα και πήγα σε πιο mid range κατηγορίας και πιο κοντά στα χρήματα που διαθέτει το site. Έτσι μετά από συνεννόηση με το Coolicool, μας έστειλε το HomTom S8 από την ευρωπαϊκή του αποθήκη, για να το χρησιμοποιήσουμε για τους σκοπούς που θέλαμε στο site. Και ποιοι είναι αυτοί? Διαβάστε και είμαι σίγουρος ότι θα χαρείτε πολύ!

Το HomTom S8 είναι ένα full screen κινητό που ακολουθεί πλήρως την μόδα που έφερε η Xiaomi με το Mi Mix. Το κινητό μου ήρθε με DHL από την ευρωπαϊκή αποθήκη του Coolicool όπως σας είπα, για ν’ αποφύγω τυχόν τελωνεία, αλλά και γιατί το ήθελα άμεσα. Πραγματικά μέσα σε 10 ημέρες το είχα σπίτι μου. Είναι μία μεγάλη εξυπηρέτηση να στο φέρνουν σπίτι και να μην τρέχεις στο ταχυδρομείο και σίγουρα να μην έχεις μπλεξίματα με τελωνεία! Ανοίγοντας την προστατευτική συσκευασία που είχε το δέμα από το κατάστημα και την DHL, ήρθα μπροστά σε ένα πολύ όμορφο σκληρό μπλε σκούρο κουτί που έγραφε στο πάνω μέρος HomTom. Η συσκευασία πραγματικά μ’ εντυπωσίασε πολύ! Με μία όμορφη κορδέλα μπορεί άνετα να γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο δώρο! Στο κάτω μέρος του κουτιού υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που λέει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του S8. Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα μαύρα γράμματα πάνω σε μπλε σκούρο δεν φαίνονται καλά. Αλλά ίσως να το έχουν έτσι για να μην χαλάει την αισθητική της συσκευασίας.

Ανοίγοντας την συσκευασία, μέσα θα βρούμε το κινητό φυσικά, που ήταν μέσα σε προστατευτικό σακουλάκι που το προστάτευε από γρατζουνιές και σκόνη, ένα OTG καλώδιο, ένα καλώδιο USB με micro USB θύρα, ένας αντάπτορας με ενσωματωμένο το ευρωπαϊκό φις και απόδοση 2Α, μία διαφανή θήκη, ένα εγχειρίδιο χρήσης σε διάφορες γλώσσες, μία βελόνα για να βγάλετε το tray της SIM και μία ζελατίνα προστασίας από την εταιρεία HomTom.

Το HomTom S8 όταν μου ήρθε από το Coolicool, μέσα στο κουτί, εκτός από το προστατευτικό σακουλάκι της εταιρείας, ήταν καλυμμένο και με μία προστατευτική ζελατίνα, που με ζόρισε λίγο να βγει! Βγάζοντας και αυτή, ερχόμαστε μπροστά σε ένα πολύ όμορφο θέαμα. Το κινητό που μου ήρθε είναι σε μαύρο χρώμα, ένα piano black, πολύ όμορφο και πολύ εντυπωσιακό. Το πίσω κάλυμμα είναι από ανθεκτικό πλαστικό, ενώ μπροστά η οθόνη, ήταν ήδη προστατευμένη με ζελατίνα προστασίας τοποθετημένη από το εργοστάσιο! Στο πίσω μέρος στον χώρο του σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, είχε προστατευτική ζελατίνα για να μην σπάσει ή γρατσουνιστεί κατά λάθος. Χωροκατακτικά, έχει διαφορετική διαρρύθμιση από αυτή που έχω συνηθίσει με τα Xiaomi κινητά. Έτσι έχει από πάνω την υποδοχή για τις SIM κάρτες, στο κάτω μέρος είναι η υποδοχή για τα ακουστικά, τα υπόλοιπα είναι ως έχουν, δηλαδή στο πλάι δεξιά τα κουμπιά για την ένταση του ήχου και το power κουμπί, ενώ στο κάτω μέρος βλέπουμε τις οπές για τα ηχεία και μία micro USB θύρα για να το φορτίζετε ή να το συνδέετε με τον υπολογιστή σας όταν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία.

Ανοίγοντας το κινητό για πρώτη φορά σίγουρα κάνει εντύπωση ο πολύ δυνατός ήχος! Αφού τελειώσουμε το όποιο σετάρισμα χρειάζεται με το κινητό και τον λογαριασμό στη Google, είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε. Το HomTom S8 έρχεται με μία LCD IPS οθόνη 5.7 ιντσών, με αναλογία απεικόνισης 18:9, με 2.5D κυρτό γυαλί, GFF full lamination και ανάλυση 720 x 1440 px. Το κινητό είναι με διαστάσεις 72.5 x 152.0 x 7.9 mm και ζυγίζει 180 γρ. Μπορείτε να το βρείτε στο εντυπωσιακό μαύρο που παρέλαβα εγώ ή σε ασημένιο ή σε μπλε που επίσης από τις φωτογραφίες φαίνεται φοβερό!

Το HomTom S8 για επεξεργαστή έχει τον 64bits οκταπύρηνο MediaTek MT6750T με 4x 1.5 GHz ARM-A53 Cortex – 4x 1.0 GHz ARM-A53 Cortex και συχνότητα χρονισμού έως και τα 1.5 GHz. Για κάρτα γραφικών διαθέτει την ARM Mali-T860 MP2. Το κινητό διαθέτει 4GB RAM, που σίγουρα είναι αρκετά για πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ διαθέτει και 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, υπεραρκετό για να αποθηκεύεται πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Τώρα εάν δεν σας φτάνουν τα 64GB, το HomTom S8 μπορεί να δεχθεί και εξωτερική κάρτα SD μέχρι και 128GB, οπότε ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος να γίνει 192GB!!! Το HomTom S8 έρχεται με εγκαταστημένο από το εργοστάσιο το Android 7.0. Έτρεξα και ένα Antutu να δω τι πιάνει.

Και τι δορυφόρους πιάνει μέσα σε δωμάτιο, εσωτερικό….

Ορίστε και τι βλέπουμε στο About του κινητού

Το HomTom S8 έρχεται με διπλή πίσω κύρια κάμερα. Οι δύο πίσω κάμερες είναι 13 MP (SW 16 MP) με αισθητήρα Sony Exmor RS & 2 MP (SW 5 MP). Έχει διπλό φλας LED και υποστηρίζουν Αυτόματη εστίαση, Συνεχής λήψη ή ριπή, Ψηφιακό ζουμ και άλλα πολλά. Η μπροστινή κάμερα είναι  8 MP (SW 13 MP) και υποστηρίζει ανίχνευση προσώπου. Δείτε μερικές φωτογραφίες που τράβηξα με την εφαρμογή της κάμερας και με την εφαρμογή Open Camera που είναι πολύ καλή, δωρεάν και την χρησιμοποιώ και εγώ στο Mi5S Plus που έχω. Υπόψιν οι φωτογραφίες δεν έχουν πειραχτεί καθόλου και έχουν ανέβει αυτούσιες εδώ.

Με την εφαρμογή του κινητού:

Με το Open Camera:

Όπως βλέπετε οι φωτογραφίες δεν έχουν τραβηχτεί πρωί πρωί, αλλά απόγευμα σε σκιερό μέρος, οπότε βλέπετε τις δυνατότητες της κάμερας, που ειδικά με το πρόγραμμα Open Camera είναι αρκετά καλές πιστεύω. Επίσης δείτε και τις επιλογές που έχετε μέσα από τις δύο εφαρμογές στο κινητό.

Το HomTom S8 είναι εφοδιασμένο με μία μπαταρία των 3400mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Επίσης υποστηρίζει δύο SIM κάρτες ή μία και την SD εξωτερική κάρτα εάν θέλουμε να επεκτείνουμε τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μας. Επίσης υποστηρίζει την Β20, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα με το 4G εάν έχετε σύνδεση Wind ή είστε στην επαρχία.

Δείτε και το unboxing όπως και πως λειτουργεί το HomTom S8

Ένα πράγματι πολύ ωραίο κινητό, με πολύ ωραία και εντυπωσιακή εμφάνιση και με πολύ καλά χαρακτηριστικά που θα το βρείτε σε πάρα πολύ καλή τιμή από την ευρωπαϊκή αποθήκη του Coolicool ή και από Κίνα, αν και η διαφορά τιμής είναι μικρή και σας συστήνω καλύτερα να το πάρετε από εκεί που το αγόρασα και εγώ. Εξάλλου στην EU αποθήκη κοστίζει μόλις 189.99$ ή αλλιώς 161.5€, τιμή πολύ χαμηλή για τα χαρακτηριστικά που έχει, ενώ από Κίνα κάνει 169.99$ και θ’ αργήσει με το τελωνείο, μπορεί να πληρώσετε και τελωνείο (αν και το Coolicool αποζημιώνει εφόσον έχετε ενεργοποιήσει και την ασφάλεια αποστολής).

Λόγο ότι είναι να κλείσει το Coolicool όπως έχω ενημερωθεί, όποιος θέλει να το αποκτήσει, σας έχω links από TomTop να δοκιμάσετε.

Στην αρχή σας μίλησα ότι έψαχνα ένα ωραίο full screen κινητό για κάποιο σκοπό και ότι μέσα στο άρθρο σας περιμένει μία έκπληξη! Ποια είναι λοιπόν αυτή η έκπληξη? Το iTechNews.gr σε μερικές ημέρες έχει γενέθλια! Κλείνει ουσιαστικά τον ένα χρόνο παρουσίας στο διαδίκτυο. Στο χρόνο αυτό έγιναν πολλά, απέκτησε πάρα πολλούς διαδικτυακούς φίλους, αλλά και μερικούς εχθρούς δυστυχώς. Εμείς όμως εδώ θέλουμε να βλέπουμε μόνο τα θετικά σε αυτή την πορεία και τα θετικά είναι η ανταπόκριση όλου αυτού του κόσμου που καθημερινά μας επισκέπτεται από παντού! Για τον λόγο αυτό, το κινητό που μόλις σας παρουσίασα θα είναι το πρώτο δώρο, μαζί με κάποια άλλα πράγματα που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς εδώ στο iTechNews.gr, στο εορταστικό μας Giveaway! Η ανακοίνωση του εορταστικού Giveaway θα γίνει μέσα στις επόμενες άμεσες ημέρες. Για τον λόγο αυτό γράφεστε στις ειδοποιήσεις μας, γράφεστε στο newsletter μας ή κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook που σήμερα πέρασε το όριο των 1000 μελών(!!!), ώστε να ενημερωθείτε πότε ξεκινάει ο διαγωνισμός και να πάρετε μέρος! Σας περιμένω λοιπόν όλους εκεί!

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο